-
Egész jó kis írás :) Amit sajnálok - és ahogy a cikkíró is írja - szinte kizárt hogy összekapcsolják az Androméda galaxist és a Tejút rendszert. Pedig ha jobban belegondolunk, akkor nagyon is logikus lenne.
Rendben van, hogy eltelt 600 év mire az Androméda galaxisba érnek, de annyi a Tejútrendszerben is elmúlt már. Akkor ehhez még adjuk hozzá az aszárik tudását(ami ugye igazából protián), a Kaszások technológiájáról meg nem is beszélve és oda jutunk, hogy a következő részekben már meg is érkezhetnének a hajók a Tejútrendszerből. De nyilván ez így sokkal könnyebb volt, hogy hátrahagyunk mindenkit és nem nézünk vissza soha többet, mintsem kicsit megerőltessük a szürkeállományt(ME3 vége utáni helyzet). Oké hogy 3 rész már bőven elég volt, kell a változatosság, de azért még nem kell száműzni egy sötét szekrénybe az eddigieket és eldobni a kulcsot. Ilyen szemet szúró módon meg pláne.
Ez zavart ebben a részben is,SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!de hát mindegy.hogy az üzeneteket meghallgattad a Kaszások jelenlétéről és hogy rohadt nagy a baj akkortájt, de aztán ennyi. Azon kívül hogy pár pillanatra jó érzéssel töltött el a trilógiában történtek felidézése és behozása pár mondat erejéig, ki is fújt az egész. Ilyen helyzetben engem konkrétan rohadtul érdekelt volna, vajon mi lehet az emberiséggel, a Földdel, ami az én igazi otthonom és nem úgy kellett volna kezelni ezt a témát, ahogy a játékban tették,
Meg nekem ez az egész Initiative projekt egy gyávaságnak tűnik. Shepardnak szinte nem hisz senki a Kaszásokkal kapcsolatban, kivéve ennek a projektnek a megálmodóit(csak nem a Cerberus megint?) és szépen megszületik a terv, hogy elmenekülnek és elhagyják a süllyedő hajót. Ez volt az egészről a benyomásom és személy szerint nem is tetszett annyira.
Szóval az írói munkától nem vagyok elájulva ennél a résznél, az egészről egy "pánikszerű menekülés a trilógia elől" érzésem van. Az meg, hogy egyszerűen nem győzték belém sulykolni, hogy "az Androméda az új otthonunk" , "innen nincs visszaút" stb a játék végére már eléggé kiakasztott :) Na ezért volt az az érzésem, meg ezért írtam a szekrényes metaforát is.
Lehet az eljövendő részekre tartogatják a Tejútrendszerben történtek előtérbe hozását(vagy valami többet), majd kiderül. Ha igen, akkor természetesen visszavonom majd a kritikám vagy egy részét legalábbis, de addig marad :)
A játékról nagyjából annyit, hogy az árát meglepő módon megérte számomra. Nem lett egy nagy eresztés, de rossz sem lett, olyan közepes szerintem. Egy korrekt alap a folytatásoknak, amikben a hibákat lehet majd javítani és pótolni a hiányosságokat(bár igazából a trilógia után ilyenekkel nem is kellett volna küszködnie ennek a résznek). Konkrétan alig vártam, hogy legyen időm vele játszani, szinte le sem tudtam tenni.
A grafika nagyon szép, az arcmimika meg olyan amilyen :) Egy idő után egyébként már fel sem tűnt, amikor mégis, akkor meg jót mosolyogtam rajta :D A mellékküldetések kicsit Witcher érzést keltettek bennem, nem voltak rosszak úgy összességében.
Ami egyértelműen fejlődött és erőssége a korábbi részekkel szemben az Andromédának, az szerintem a harc. Nagyon élvezetes, sok a variációs lehetőség a skillekkel is, mindenki meg tudja találni a számára megfelelő harcmodort, nagyon látványos animációk kísérik, szerintem ez a része szuper :) A kedvencem az Explorer + N7 armor(hozzá Rapid Deployment fusion mod) + Charge + Flamethrower + Cryobeam felállás lett :) Az adrenalin roham kivétele miatt(ami egy nagyon, de nagyon fájó pont) voltam kénytelen ezeket az opciókat alkalmazni és azt kell mondjam, hogy egész élvezetes volt a játék, főleg a kombó robbanásokkal.
Egy szó mint száz, minden reményem most már a Cyberpunk 2077-ben van :D Kíváncsi leszek, hogy a ME trilógia utáni űrt méltó módon tudja-e majd betölteni. Sajnos a MEA erre képtelen volt és a jelenlegi helyzetet tekintve nem hiszem, hogy a Bioware a jövőben képes lenne rá. Persze azt kívánom bár cáfolnának rám egy hatalmasat, de pesszimista módon erre nem sok esélyt látok :/
Utoljára szerkesztette: Zegi Norbi HUN, 2017.04.22. 21:28:05