mea.jpg
  • FartingSquirrel
    Nem mondanám, hogy Prof William kritikája egy vicc, egyáltalán nem alaptalan.

Én amúgy egyáltalán nem rusholok végig a játékon, próbálom kiélvezni minden percét. Viszont az tagadhatatlan, hogy igénytelen. :)
    Épp most panaszkodtam ismerősömnek arról, hogy mintha kisiskolások írták volna a sztorit.
    Nem írom le még egyszer, de bemásolom, mit írtam (Facebookon, de bocs, most nem fogom korrektúrázni):
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Elmentem havarlon a sage-ekhez
    Ugye akik elszigetelve elnek
    Es az egyik angara azt mondta, hogy nem lehet oket meggyozni
    Onfejuek
    Nem segitenek
    Felmegyek hozzajuk
    Odajon hozzam egy, mintha csak egy jarokelo lennek
    (Elvileg mar evsazadok ota elszigetelten elnek)
    Es megkerdezi, hogy hogy a faszba tjdtam ide feljutni. Es miert?
    Megmobdom h ki vagyok, es hogy egy masik galaxisbol jottem.
    De akkor is, hogy tudtam ide feljutni?
    Aztan volt ket valaszlehetoseg, es itt volt egy bug, mert a valaszban mar olyanrol kezdett el beszelni, amirol meg nem is volt szo. Valami visszaemlekezes egy masik eletre. Fogalmam sincs hogy jott ez kepbe...
    Aztan elmagyarazza mi ez, meg hogy valakit meg kell hozza keresni, es o tud segiteni megtalani a 3. monolithot
    Es ennyi
    Ennyit az onfejusegrol
    Meg hogy elfogadtak havarl sorsat
    Meg hogy elszigetelten elnek
    Ket mondatot valtottam vele, es maris segit megvaltani a vilagot
    (Pontosabban havarlt)

Az egész játék ehhez hasonló dramaturgiai szempontból. Rendszeresen gondolok arra, hogy "Ennyi?", "Ééés... hol van a plot twist/csattanó/izgalom?". És ehhez a szinkron is hozzájárul, legalábbis Scott hangja biztosan. Nem sűrűn hallani ilyen lapos szinkront; szinte minden helyzetben ugyan úgy beszél. Bár ez nem pusztán a színész hibája, mert a karaktereken sem nagyon látni az adott helyzetben elvárt reakciót. És nem azért, mert bénák az animációk, hanem mert nincsenek is.
    Semmi dráma nem volt sem abban, amikor
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a fater meghalt, sem abban, amikor a tesót meglátogattuk. De az sem volt nagy durranás, amikor először találkoztunk az angarákkal.

Ami pedig a részletesen kidolgozott világot meg háttérinfókat illeti: Épp pár napja írtam, hogy a trilógiában sokkal többet adott a világhoz a kódex. Az tele volt tudományos magyarázatokkal, amiken csak ámultam, és csodáltam, hogy minden jelentéktelen részlet ki van dolgozva a játékban. Ez már kevésbé részletes, de amiről van is leírás, az is inkább olyan, hogy a hülye is megértse.

Én nagyon megpróbálom élvezni a játékot, de talán leginkább az idegesítő bugok nehezítik ezt meg, amikről szintén írtam nemrég...
    Rohadt jó játék lehetne, ha nem ilyen amatőr munka lenne. :/