Mass Effect: Andromeda

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én egyenlőre csak abban bizok, hogy tényleg egy single player rpg lesz, többitt meglátjuk idővel.
PiszkosFred
Amen. Bar rohadt nehez lesz, mert az swtor most elvitte a sztorifonalat egy olyan iranyba, amely miatt nehez lenne "hagyomanyos" kotor sztorit kesziteni. Megint kellene ugrani jo par evet elore es visszarendezni a vilagot a szokasos szarkavaros ket polusu felallasra.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Neeem. Az lenne a sztori, hogy el kell foglalni az Endor holdját 😄
Voltan
Aha, meg biztos adnak hozzá majd igazi élő Ewok szexrabszolgát is!

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Meg saját űrhajót, amivel harcolni is lehet majd 😄
Hát én egy jó KotOR 3 rpg-re vevő lennék (max ennyire open world, mint az Andromeda, választható kasztokkal, aminek eltér a sztorija is). 😊 De kitudja, mit tesz a Bio :/ Amúgy az 100%, hogy KotOR, vagy pletyka?
Kiváncsi vagyok mire jutnak, meg mi a titkos project (és akkor ott van még ugye az elvileg készülő Dragon Age).
lwb
A paragon/renegade rendszer kidobásával csak az a bajom, hogy semmivel nem helyettesítették. A mostani szenvedélyes/logikus/vicces/professzionális válaszok NEM befolyásolják a történetet. Lényegében k mindegy, hogy melyiket választod, legfeljebb egy picit más jellegű reakciót kapsz, ami jó színezéknek, de nem változtat semmin.

A p/r legalább adott okot arra, hogy kétszer végig vidd. Ha másért nem, hogy a másik utat kipróbáld. Itt semmi értelme az új végigjátszásnak. A második kört tolom, az elsőben logikus/profi voltam végig, itt igyekszem poénra venni és marad a casual/passionate, de SEMMI változás a játék közepéig. Ha lehet hinni a fórumoknak, akkor végig nem lesz semmi változás.

Ez szerintem óriási visszalépés. A p/r rendszernek voltak hibái és valóban kezdett már unalmas lenni, de kidobni úgy, hogy a nagy semmit tesszük a helyére, az szerintem elég gáz.

Ne aggódj nem ez a titkos projekt,ahogy nézem az angol cikkeket. Csak gondolkodnak rajta, gondolom csinálnak majd belőle egy mai igényeknek megfelelő akció rpg-t.

Tudtam, h felejtek még ki dolgokat. 😄 Nem ilyen későn kéne irkálni. Az is tetszik, h visszahozták az inventoryt, statjai vannak a fegyvereknek, plusz beleraktak egy craft rendszert. Azonban azt az idiótát agyon kéne ütni, aki azt gondolta, h jó dolog kombinálni az inventoryt a 2., 3. rész loadoutos megoldásával, ahelyett, h mint minden normális RPG-ben, az inventorynál ki lehetne bármikor választani, h a benne levő fegyverek, armorok közül mit használjunk.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.04.11. 02:15:21
Egy valamit kifelejtettem. Bírom Rydert. Nagyon. Shepard eléggé semmilyen volt. Ryder sokkal karakteresebb. Nem számítottam rá, h ilyen lesz. Jópofa egy karakter. Főleg, ha a casual opciót nyomjuk többnyire a beszélgetésekkor. Azonban átvezetőkben is, ahol nem mi választjuk h mit mondjon, ott is sziporkázik rendesen.
Végigvittem. 92 óra, 97%. Nem csináltam meg pár taskot azok közül, amiknél nem mutatja az objective-et a térképen, hanem keresgélni kell, valamint kettőt nem tudtam leadni, amik bugosak voltak.
Összességében tetszett a játék. Persze nem tökéletes.

Ami tetszett:
Harc. Ebben a részben lett eddig legjobban kidolgozva. A jetpack nagyot dobott az egészen, de a többi része is sokat fejlődött.
Felfedezés. Noha az első rész randomhegyes és copypasta bázisos bolygói nem voltak tökéletesek, de mégis szerintem a második résszel rossz irányba vitték azzal, h minden pálya cső lett. Az első rész receptjén kellett volna javítani és nem az egészet kidobni az ablakon.
Kiszedték a paragon, renegade rendszert. Kellett a fenének az egész. Ne legyen már pontokkal értékelve, h mennyire vagyok "jó" vagy "rossz". Ne korlátozzon bizonyos lehetőségeket, akár beszédben, akár tettekben, mert nem vagyok eléggé paragon, renegade. Ne utaljon mindig a játék arra, h mi a jó és rossz döntés. A rendszer kiszedése a legjobb döntés volt. Saját lelkiismeretedre hagyatkozva döntesz, nem az alapján, h a játék hogyan jutalmaz érte. Valamint, így sokszor lehetőség volt több szürke döntésre is, nem csak szürke, jó, rossz és csókolom.
Csapattagokkal való kapcsolat felépítése, valamint egymás között levő kapcsolata. Tetszik az, h a lojalitás küldetések, valamint a Tempesten való dumák mellett van még egy csomó kisebb küldetés is minden csapattaggal, amiben még jobban megismerhetjük őket, valamint építhetjük a kapcsolatokat. Valamint az is, h a ME3-hoz hasonlóan meg lehet őket találni a hub területeken és beszélni velük, plusz a Tempesten se mindig ugyanott vannak és egymással is beszélgetnek sokszor.

Vegyes:
Csapattagok. Igazából azt nézem, akkor az eddigi minden Bioware játékban vegyesre sikerült. Vannak szerethető karakterek és érdekesek, de unalmasak, teljesen érdektelenek is. Persze nem tud senki se akkora kötődést kialakítani a játékosban, mint az eredeti trilógia szereplői, de nekik erre 2-3 játék rendelkezésükre állt. 3-ban is Javikot és Vegát elég magasról... Értitek
Küldik. Fejlődtek a DAI-hoz képest, de még mindig azért vannak fetch questek. A kevesebb néha több. Ha ezeket kiszedik, még mindig lett volna bőven tartalom. Ettől függetlenül volt azért pár élvezetes és nem csak a főszálon.
Írás. Voltak fájdalmas részek. Ugyanakkor bizonyos részek nagyon jól lettek megírva. Legyen szó csapattagok közötti szövegelésről, vagy amikor velünk beszélnek, vagy akár különböző írásos bejegyzésekről.

Ami nem tetszett:
Sztori. Elég semmilyen lett. Volt 1-2 kisebb meglepetés, de semmi nagy fordulat.
Bioware még mindig nem tud élő, lélegző világot teremteni.
Bugok. Volt bőven benne. Olyan is, ami miatt küldit nem tudtam teljesíteni.
Animációk. Mindenki látta, h milyenek. Javítottak rajta patch-csel, de még mindig vannak gáz részek. Ez nem 2017-es AAA szint.

Összességében: Nem érdemli meg a játék a sok sárdobálást, amit kap,de azért messze van ez a 10-től, sőt még a 9-től is. Bioware-ne össze kell szednie magát, ha ebből trilógiát akarnak csinálni. Márpedig nagyon úgy tűnik, h arra készülnek. A lényeg, h élveztem és várom a folytatást, hibái ellenére is.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.04.11. 01:47:39
+1
BoneDragon
Új KOTORT készítenek a biowarenél... Már előre félek. 😞

Vraaanyek
Mockossz EA, még rasszista is <#banplz><#hehe>

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Ha megerőltetném magam, én sok mindenen túl tudnék lépni, még az egész játékot (a grafikát, a karaktereket, a játékmenetet) uraló középszerűségen is, de amin nem tudok túllépni, hogy egyszerűen nem érdekel a történet. Az egész Tejútrendszer valamennyi fajának elpusztulását jelentő reaper invázió után nekem ez eddig nagyon vérszegény. Annyira epic volt az előző trilógia, hogy ezek után ez a történet egyszerűen nem tud megfogni.

"Gyönyör?, fiatalos, matrózos."

Zseniális!<#idiota>

"Gyönyör?, fiatalos, matrózos."

Fpocok

Parasite Eve 2, best game EVER!

Fpocok
Ez az origin be van baszva. Bemegyek KLIENSBŐL, de bárhová megyek, azt mondja, "rakjam fel origint". WAT?

A sima verziót lehet upgradelni digital deluxra?Régen volt ilyen lehetőség azt hiszem.De most nem igazán találok rá módot az originen.

BoneDragon

dartonite
+1
Nagyon sok mindent leirtal ami bennem is megfogalmazodott.
30-40 oram lehet a jatekban es a harmadik bolygon kene 'dolgoznom' de valamiert egyaltalan nem huz vissza a jatek.
Valamikor majd befejezem de oszinten szolva sosem gondoltam volna hogy ez a mondat elhagyja a szamat (keyboardot) egy ME kapcsan.
Ez az utolso BW jatek amit teljes aron az elso heten megvettem.
Egy kis Solider piff-puff. 😊
Nálam is bugos, de hát SAM egy program úgy is, majd patcheli magát 😄
<#eljen> Király. Kösz.

keybindnsel cleareled a megfelelo reszeket, vagyis ne legyen semmire bindelve.

Így a játék vége felé járva, egyet kell értenem sok ponton veled. Ami miatt nálam nem tudja megütni a mércét és képtelen vagyok beleélni magam a világba és a történetbe, az a gyenge karaterek. Főleg amit te is említesz, hogy hipszter hügyereknek néz ki szinte mind, de azoknak is marha rondák (élükön a metroszexuális, félig fiú, félig nő fejű Cora nevű förmedvénnyel). De a pulikutya fejű tejfölös szájú nigga gyerek is olyan idétlen, hogy nehéz űberelni.
Gondolom, a 12-16 éves korosztály volt már a cél, nem pedig mi...Ők biztos tudnak ezekkel azonosulni, nekem már sajnos nem megy. Alienekkel nincs különösebb gondom, bár kétségtelen, hogy a Kett lehetne kissé fantáziadúsabb, mert jelen állapotban elég vérszegény.
Hogyan? Én nem találtam.
dimre
Peebbe, Drack párossal szoktam kalandozni, tök jól elvannak, előfordulnak jó szövegek pl. Drack finom humorral, dallamosan gyakorolta Peebee nevét.

X universe Home, sweet home

SAM kicsit retardált szegény. Sokszor azt mondja, h van új emailem, amikor nincs is.
Peebee és Vetra, valamint Peebee és Drax milyen jó kombináció. 😊 És nem a harcra gondolok, hanem a szövegre, amit nyomnak egymás között. Nagyon szórakoztatóak.
Oh. Azt hittem csak nekem csinálja. Akkor "megnyugodtam".
Prince23
Az egér kurzor bug nektek is elő szokott jönni? Zavaró középen, de ilyenkor ESC-et kell nyomni és le kell huzni az egyik sarokba az egeret. Vagy gameplay közben TAB-bal előválasztani az egyik fegyót. nálam így tűnik el 😄

Mikor fogják végül ezt kivenni belőle?

Hát ez annyira lett open world, mint a DA:I. Akkor meg már ide nekem a ME1-3 lineáris játékmenetét.
Fpocok
Előző részek sokkal lineárisabbak voltak, itt meg open worldish lett, mivel felfedezésről szól (duh).
Ha választanom kéne, utóbbi jobban bejön.

Nos 4-5 nap játékidő után letöröltem. Szerintem ez az OW nem tett jót a sorozatnak. Nem is játszottam végig. Éppen valami robot lábait kellett volna szétlőnöm, amikor besokalltam, hogy elég ezekből a sablonos hülyeségekből, dinamikusan haladó történetet akarok.

Az előző rész nagyságrendekkel jobban tetszett.

Egyébként nekem 1-2 bug jutott csak. A játék szépen futott, jó a grafika. Ilyenekkel nem volt gondom.

PiszkosFred
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nagyon nagyon nagyon szepen koszonom ezt a mondatodat, ez annyi, de annyi mindent megmagyaraz az elmult evekre vonatkozoan! 😄

Néhány napja, beugrott az életünk aktuális eseményei kapcsán. Lehet ez az EA is egy Soros alapítvány, szinte minden ponton megfelelnek az értékelésnél.

PiszkosFred
Visszaertem a Nexusra es azota - kb 5 napja - nem leptem be a jatekba, helyette inkabb agyatlan mmo dailykat csinalok. Hja, biztos minden tetszik amit csinal... ja nem is.

wedge31
Még a patch elött végigjátszottam de álmomban se gondoltam volna, hogy ez ficsőr és nem bug mert akkora nagy marhaság...sry.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

jarlaxxe
Tök jó neked, hogy minden tetszik amit a BW csinál, hogy irigyelek...ja nem is.

Fpocok
Ki lehet kapcsolni.

PiszkosFred
Valakinek fontos es surgos volt az is. Ha csak nem akarsz te is dugni azokkal az altalad kifogasolt karakterekkel 97 eves ferfi(?) letedre, akkor szerintem szard le, lepj tul rajta!
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.04.09. 14:41:47

jarlaxxe
Ezt a num 1 es számozást komolyan patchban tették bele a játékba? inkább lenne bug az megbocsátható de így röhejesen szánalmas...bár én már semmin se lepödök meg a BW kapcsán ugyan ilyen sürgös és fontos volt a buzi gyerek meg a transzvesztita karakterek javítása...<#ijedt>

Csak először be kell állítani defaultra és utána kiszedni, mert nekem default állítás nélkül nem működött.
BoneDragon
És így terjed a hülyeség....

sanya200: az optionsban key bindingsnél ki lehet venni.

wedge31
De szép is volna ha bugokat menüböl lehetne írtani.
Az sajnos a következö patchig ugy marad.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Kiderül még a dlc-k mit dobnak rajta. Gondolkodom rajta lehet a dlc-k megjelenése után, valami akció keretében kellene megvenni. És csak azért mert még ilyen szintű sztorit se nagyon csinálnak az A+ piacon.
Esetleg lehet reménykedni egy Tresspasser szintű kiegbe. Hátha.

Ha nem mass effectként tekintünk rá bőven a jó játék kategóriába tartozik.De mint mass effect kicsit kevés.
Ja egyébként a dialogusok mellől nem lehet kivenni ezt a numpad3..stb feliratokat?A patch óta van és kicsit zavaró,az opcionsban nem igazán találtam rá semmit.

Egy jól kinéző female Ryder készítő tutorial videó.
Azért azt ne felejtsd el, hogy a Nexus több mint egy évvel hamarabb futott be a galaxisba. A száműzöttek pedig kapcsolatba léptek nem egy bolygó angara népességével. Simán előfordulhat - sőt, az elbeszélgetésekből ez jön le - hogy nem az első emberrel találkoztak Aya-n, hanem az első pathfinderrel.

A harcrendszer szerintem jobb, mint a korábbi részekben volt. A grafika részemről okés, a sztori viszont valóban nem olyan erős, mint a korábbi részekben - bár nekem ettől függetlenül nagyon bejön ez a felfedezősdi. A karakterek valóban nem olyan erősek, mint a korábbi részekben, bár így 45 óra után már kezdem azért megkedvelni őket (lassabban, mint az előző trilógiánál, ez tagadhatatlan). A DA:I-vel viszont nem játszottam, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom, de nekem tetszenek a küldetések. Talán a növénygyűjtögetést leszámítva, azokból nem sokat csinálok meg szándékosan.

Értem azokat is, akiknek bejön ez az egész, viszont megértem az olyanokat, akiknek ez kevés. Valahol igaza van mindkét félnek. Szerintem sem 90+ a játék, de mass effect fanként nekem ez még mindig jónak számít.