Mass Effect: Andromeda
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Kiváncsi vagyok mire jutnak, meg mi a titkos project (és akkor ott van még ugye az elvileg készülő Dragon Age).
A p/r legalább adott okot arra, hogy kétszer végig vidd. Ha másért nem, hogy a másik utat kipróbáld. Itt semmi értelme az új végigjátszásnak. A második kört tolom, az elsőben logikus/profi voltam végig, itt igyekszem poénra venni és marad a casual/passionate, de SEMMI változás a játék közepéig. Ha lehet hinni a fórumoknak, akkor végig nem lesz semmi változás.
Ez szerintem óriási visszalépés. A p/r rendszernek voltak hibái és valóban kezdett már unalmas lenni, de kidobni úgy, hogy a nagy semmit tesszük a helyére, az szerintem elég gáz.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.04.11. 02:15:21
Összességében tetszett a játék. Persze nem tökéletes.
Ami tetszett:
Harc. Ebben a részben lett eddig legjobban kidolgozva. A jetpack nagyot dobott az egészen, de a többi része is sokat fejlődött.
Felfedezés. Noha az első rész randomhegyes és copypasta bázisos bolygói nem voltak tökéletesek, de mégis szerintem a második résszel rossz irányba vitték azzal, h minden pálya cső lett. Az első rész receptjén kellett volna javítani és nem az egészet kidobni az ablakon.
Kiszedték a paragon, renegade rendszert. Kellett a fenének az egész. Ne legyen már pontokkal értékelve, h mennyire vagyok "jó" vagy "rossz". Ne korlátozzon bizonyos lehetőségeket, akár beszédben, akár tettekben, mert nem vagyok eléggé paragon, renegade. Ne utaljon mindig a játék arra, h mi a jó és rossz döntés. A rendszer kiszedése a legjobb döntés volt. Saját lelkiismeretedre hagyatkozva döntesz, nem az alapján, h a játék hogyan jutalmaz érte. Valamint, így sokszor lehetőség volt több szürke döntésre is, nem csak szürke, jó, rossz és csókolom.
Csapattagokkal való kapcsolat felépítése, valamint egymás között levő kapcsolata. Tetszik az, h a lojalitás küldetések, valamint a Tempesten való dumák mellett van még egy csomó kisebb küldetés is minden csapattaggal, amiben még jobban megismerhetjük őket, valamint építhetjük a kapcsolatokat. Valamint az is, h a ME3-hoz hasonlóan meg lehet őket találni a hub területeken és beszélni velük, plusz a Tempesten se mindig ugyanott vannak és egymással is beszélgetnek sokszor.
Vegyes:
Csapattagok. Igazából azt nézem, akkor az eddigi minden Bioware játékban vegyesre sikerült. Vannak szerethető karakterek és érdekesek, de unalmasak, teljesen érdektelenek is. Persze nem tud senki se akkora kötődést kialakítani a játékosban, mint az eredeti trilógia szereplői, de nekik erre 2-3 játék rendelkezésükre állt. 3-ban is Javikot és Vegát elég magasról... Értitek
Küldik. Fejlődtek a DAI-hoz képest, de még mindig azért vannak fetch questek. A kevesebb néha több. Ha ezeket kiszedik, még mindig lett volna bőven tartalom. Ettől függetlenül volt azért pár élvezetes és nem csak a főszálon.
Írás. Voltak fájdalmas részek. Ugyanakkor bizonyos részek nagyon jól lettek megírva. Legyen szó csapattagok közötti szövegelésről, vagy amikor velünk beszélnek, vagy akár különböző írásos bejegyzésekről.
Ami nem tetszett:
Sztori. Elég semmilyen lett. Volt 1-2 kisebb meglepetés, de semmi nagy fordulat.
Bioware még mindig nem tud élő, lélegző világot teremteni.
Bugok. Volt bőven benne. Olyan is, ami miatt küldit nem tudtam teljesíteni.
Animációk. Mindenki látta, h milyenek. Javítottak rajta patch-csel, de még mindig vannak gáz részek. Ez nem 2017-es AAA szint.
Összességében: Nem érdemli meg a játék a sok sárdobálást, amit kap,de azért messze van ez a 10-től, sőt még a 9-től is. Bioware-ne össze kell szednie magát, ha ebből trilógiát akarnak csinálni. Márpedig nagyon úgy tűnik, h arra készülnek. A lényeg, h élveztem és várom a folytatást, hibái ellenére is.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.04.11. 01:47:39
Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX
"Gyönyör?, fiatalos, matrózos."
"Gyönyör?, fiatalos, matrózos."
Parasite Eve 2, best game EVER!
Nagyon sok mindent leirtal ami bennem is megfogalmazodott.
30-40 oram lehet a jatekban es a harmadik bolygon kene 'dolgoznom' de valamiert egyaltalan nem huz vissza a jatek.
Valamikor majd befejezem de oszinten szolva sosem gondoltam volna hogy ez a mondat elhagyja a szamat (keyboardot) egy ME kapcsan.
Ez az utolso BW jatek amit teljes aron az elso heten megvettem.
keybindnsel cleareled a megfelelo reszeket, vagyis ne legyen semmire bindelve.
Gondolom, a 12-16 éves korosztály volt már a cél, nem pedig mi...Ők biztos tudnak ezekkel azonosulni, nekem már sajnos nem megy. Alienekkel nincs különösebb gondom, bár kétségtelen, hogy a Kett lehetne kissé fantáziadúsabb, mert jelen állapotban elég vérszegény.
X universe Home, sweet home
Mikor fogják végül ezt kivenni belőle?
Ha választanom kéne, utóbbi jobban bejön.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Az előző rész nagyságrendekkel jobban tetszett.
Egyébként nekem 1-2 bug jutott csak. A játék szépen futott, jó a grafika. Ilyenekkel nem volt gondom.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.04.09. 14:41:47
Az sajnos a következö patchig ugy marad.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Esetleg lehet reménykedni egy Tresspasser szintű kiegbe. Hátha.
Ja egyébként a dialogusok mellől nem lehet kivenni ezt a numpad3..stb feliratokat?A patch óta van és kicsit zavaró,az opcionsban nem igazán találtam rá semmit.
A harcrendszer szerintem jobb, mint a korábbi részekben volt. A grafika részemről okés, a sztori viszont valóban nem olyan erős, mint a korábbi részekben - bár nekem ettől függetlenül nagyon bejön ez a felfedezősdi. A karakterek valóban nem olyan erősek, mint a korábbi részekben, bár így 45 óra után már kezdem azért megkedvelni őket (lassabban, mint az előző trilógiánál, ez tagadhatatlan). A DA:I-vel viszont nem játszottam, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom, de nekem tetszenek a küldetések. Talán a növénygyűjtögetést leszámítva, azokból nem sokat csinálok meg szándékosan.
Értem azokat is, akiknek bejön ez az egész, viszont megértem az olyanokat, akiknek ez kevés. Valahol igaza van mindkét félnek. Szerintem sem 90+ a játék, de mass effect fanként nekem ez még mindig jónak számít.