4237
-
Persze de én nem csak RPG-kre gondoltam, hanem úgy általában. A COD meg hát, na igen már az is próbál változtatni ebbe az irányba, ami nem feltétlenül jó. -
Hát annyit nem is de most nem az árról volt szó alapvetően, mert az mindenkinél pénztárca függő, van aki megengedheti magának a 20 ezres árat is van aki csak az ötezrest. -
BreakDown89 #3874 Hát véget ért a kaland:
95%-os végigjátszás
68,5 óra játékidő
LVL59-es Scott Ryder
Várom a dlc-ket. -
A régi bio játékok sem 7-8 órásak voltak. A KOTOR vagy a DAO, a Jade Empire 20-30 óra simán volt. Annyi bőven elég.
Egyébként a vicc, hogy a COD Black Ops legutóbbi részében lényegében megdőlt ez a csőelmélet, a pályák sorrendjét te választhattad ki a single playerben és játék közben is voltak választási lehetőségek. Szóval már a nyomorult COD sem corridor shooter. :( -
BreakDown89 #3872 Hát azért én speciel 7-8 óráért nem fizetnék ki 15-17 ezer forintot. :) Annyiért már minimum kapjak 30 kerek órát, dlc-k nélkül. Az ilyen hétvégi villámjátékokat meg max akciósan egy év múlva, vagy virágboltból. -
Pont ezen gondolkodtam én is tegnap este, hogy én akarom vissza a jó kis csőjátékokat, ahol jönnek egymás után a helyszínek, szépen sorban (Nem, nem a COD-ra gondolok) és lehet haladni előre a történet szerint. Manapság meg megy a verseny ki tud nagyobb pályát csinálni amit aztán teledobálnak alibi küldetésekkel, meg semmire nem jó gyűjthető vackokkal. Nem akar mindenki órákat tölteni céltalan A-ból B-be mászkálásokkal, meg értelmetlen gyűjtögetéssel. Van aki egyszerűen csak játszani akar és nem avarja ha csak 7-8 óra egy játék. -
NEM TUDOM KI KÉRDEZTE KORÁBBAN, DE MÁR ELÉRHETŐ A DELUXE UPGRADE 10 euróért. -
MrAndree #3869 Igen, csak gameplay-t számol, menüben töltött időt nem. Nekem a végére lett kb 40 óra különbség, mert volt, hogy megnéztem egy filmet, de nem volt kedvem addig kilépni, aztán utána folytattam. -
FartingSquirrel #3868 Ja, igen, azt en is igy gondolom, hogy Alec volt eddig a legjobb szereplo benne. Kar, hogy 1-2 oranal tovabb nem elvezhettuk a szerepleset. :D -
FartingSquirrel #3867 Vagy mondjuk talan az ingame szamlalo az actual gameplayt szamlalja, az Origines meg szimplan azt, amikor fut a jatek. (Biztos nem a multiplayer, mert en 30-45 percet toltam vele, de van vagy 10 ora kulonbseg.) -
Prof William #3866 Igaz azóta már elhagytam a Nexust de középszerűséget azóta is így gondolom.
Nem azért de az első óráknak meghatározóknak kellene lenniük Az első órák alatt kaptunk valami unalmas történetet, nulla érzelmi reakciókara képes főhőst, fahangon előadott párbeszédeket idióta forgatókönyvi húzások
(egy idegen galaxisban miután megtámadott minket egy idegen faj bedokkolunk egy semmilyen választ nem adó űrállomásra és bár szó szerint bármi lehet ott de mi fegyver nélkül egy pamut kezeslábasban megyünk felderíteni a sötétségbe burkolózó állomást. )
Komolyan a főhős apja ezerszer jobb főhős lenne. Karakteres arca van jó a hangja, jó a stílusa. igazi Shephard féle főhős. CsakSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!sajnos meghal még az elején.
A tájak hiába szépek de érződik hogy patikamérleggel mérték ki őket. X kilóméterenként egy bányászható terület/idegen erőd stb... valamint a településeket egyszerűen képtelenek élettel megtölteni.
Az egyetlen normális karakter akit eddig megismertem az Peebe de ő is csak azért mert a szinkronszínésze jól végzi munkát és jól adja vagány csajos stílust. Ja meg még rajta kívül Turien hölgyeménynek is jó a szinkronja. -
Daermon #3865 DLC teoria -
BreakDown89 #3864 Nekem is magasabb jó pár órával az origines számláló az ingamehez képest. Arra gondolok, hogy a multiplayerben töltött idő adódik hozzá singlehez és azért több. Szerintem. -
Egyetértek. Én még annyit tennék hozzá, hogy kezd ez a sandbox dolog már nagyon unalmas lenni. Minden rpg, sőt lassan minden játék open world lesz. Nekem komolyan hiányoznak a régi Bio "csőjátékok", ahol a sztori vitte a hátán a játékot. Jó volt, hogy régen voltak ilyen nyitott világú játékok is (pl. az Elder Scrolls játékok), meg voltak a lineárisabb játékok is. Aztán lehetett választani. Ma már mindenki skyrim akar lenni. Valakinek sikerül (witcher3), sokaknak meg nem (amalur, DA:I), de összességében unalmasabb lett tőle a játékpiac.
A MEA sokkal jobb a DAI-nál, de ez sajnos nem elég. Nagyon hiányzik belőle a jó történet és/vagy az érdekes karakterek. A ME1-ben adott volt a világ újszerűsége és a végére kaptunk még egy nagy fordulatot is Ilos után. Az ME2-t a sok, érdekes karakter vitte a hátán. A történet eléggé középszerű volt (bár egy fordulat még ide is jutott), de a fókuszban nem is a főszál állt, hanem ezek a karakterek. Bár azért az is érdekes volt, hogy Shepardot áttették a korábbi ellenség oldalára egy játék erejéig. Ez sem szokásos egy trilógiában azért. Sajnos a MEA-t sem a sztori nem viszi (ami eléggé hajaz az ME2, azaz a játéksorozat leggyengébb sztorijára), sem a karakterek. Unalmas Nathan Drake wannabe Ryderek, sztereotipikus krogan és turian (mindegy a neme, ez ugyanaz a Garrus), szokásos unalmas kezdő csapattagok (Jacob, Kaiden - Liam, Ashley, Miranda - Cora), Sara vendégszerepel a DAI-ból, és egy bénább Javik. Édeskevés ez. -
FartingSquirrel #3862 Hulyeseg ilyen tekintetben a trilogiahoz hasonlitani, mivel az egy csojatek volt, nem volt mit a szadba ragni. Nem volt tul sok lehetoseged, csak mentel elore.
Bar en nem tartom ezt kulonosebben szajba ragosnak.
"itt meg van jopar nagy nyitott bolygo amin neked kell felkutatni dolgokat. Igen van csomo midnen jelolve, de rengeteg aprosag van amirol nem tudsz ha nem fedezed fel, mert nem fogja neked senki se megjelolni." -- Meg jo. :) vagy ez mar luxusnak szamit?
Szerintem nem a seggunk van kinyalva. Azert nem mindegy, hogy milyen jatekrol beszelunk. Itt egy AAA jatekrol van szo, a Mass Effectrol(!), ami teljesen alapveto elvarasokat nem tudott teljesiteni. Pl. -- ha mar sztoriorientalt, dontesekre es kapcsolatokra epulo jatekrol van szo -- akkor legalabb az iras es rendezes ne legyen low-budget kategoria... -
ShaiHulud #3861 az a baj hogy ki van mar nyalva a seggetek :D mekkora jatek ez mar egy last ninjahoz, commandoshoz, vagy interkaratehoz kepest, pedig azokat is hogy elveztuk regen :) na mindegy, egy dolog ami igazabol a lenyeg, hogy NEKEM tetszik nagyon es elvezem minden percet a jateknak :)
originen azt irja 127 hours played, de ingame a loadnal csak 102 es fel orat ir es 50% game completion:) szoval meg van hatra jo par ora elvezet. Tudja valaki mit szamol maskent az origin az ingamehez kepest? talan exit utan is szamol meg az origin, azthiszi jatszom?:) -
ShaiHulud #3860 En is baldurs gaten es tarsain :) de az a korszak mar elmult, most pl a poe mar nem tudott megfogni annyira valamiert, de pl divinity original sin meg igen.
De most ertelemszeruen nem ezekhez kepest, hanem mass effect 1-3 hoz kepest nem szajbaragos, sokan azzal hasonlitgattak. ott ugye votl minden missonhoz egy adott map aztan jovan, menj vegig rajta. itt meg van jopar nagy nyitott bolygo amin neked kell felkutatni dolgokat. Igen van csomo midnen jelolve, de rengeteg aprosag van amirol nem tudsz ha nem fedezed fel, mert nem fogja neked senki se megjelolni. aki csak arra megy hogy vegig menjen rajta annak lehet hogy tenyleg unalmas lesz kovetni a megjelolt pontokat, de ez user error. -
FartingSquirrel #3859
Igen. Eléggé olyan sajnos. :/
Bár én még nem adtam fel. Számomra nem annyira élvezhetetlen, mint neked. Legalábbis én megpróbálom élvezni, főleg, ha már megvettem. :D Meg amúgy is, imádom a ME világát, és azért ennek is megvan a hangulata – még ha annak a hangulatnak egy részét neked is kell odaképzelni. -
yossarianHUN #3858 Azon én is felhorkantam, és nem is az volt az egyetlen. Tényleg, odakullog az öreg bölcs, és nekünk szegezi a kérdést, hogy hogy jutottunk fel ide. Elütöm a kérdést egy poénnal. Két mondattal később már épphogy csak hamuban sült pogácsát nem csomagol a jókívánságai mellé, a haldokló pajtása meg rám bízza a nővére megkeresését, hisz már legalább 13 másodperce ismerjük egymást. Látásból. Valahogy az egész játékban árad ez a "not even trying" érzés. -
FartingSquirrel #3857 Nem mondanám, hogy Prof William kritikája egy vicc, egyáltalán nem alaptalan.
Én amúgy egyáltalán nem rusholok végig a játékon, próbálom kiélvezni minden percét. Viszont az tagadhatatlan, hogy igénytelen. :)
Épp most panaszkodtam ismerősömnek arról, hogy mintha kisiskolások írták volna a sztorit.
Nem írom le még egyszer, de bemásolom, mit írtam (Facebookon, de bocs, most nem fogom korrektúrázni):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elmentem havarlon a sage-ekhez
Ugye akik elszigetelve elnek
Es az egyik angara azt mondta, hogy nem lehet oket meggyozni
Onfejuek
Nem segitenek
Felmegyek hozzajuk
Odajon hozzam egy, mintha csak egy jarokelo lennek
(Elvileg mar evsazadok ota elszigetelten elnek)
Es megkerdezi, hogy hogy a faszba tjdtam ide feljutni. Es miert?
Megmobdom h ki vagyok, es hogy egy masik galaxisbol jottem.
De akkor is, hogy tudtam ide feljutni?
Aztan volt ket valaszlehetoseg, es itt volt egy bug, mert a valaszban mar olyanrol kezdett el beszelni, amirol meg nem is volt szo. Valami visszaemlekezes egy masik eletre. Fogalmam sincs hogy jott ez kepbe...
Aztan elmagyarazza mi ez, meg hogy valakit meg kell hozza keresni, es o tud segiteni megtalani a 3. monolithot
Es ennyi
Ennyit az onfejusegrol
Meg hogy elfogadtak havarl sorsat
Meg hogy elszigetelten elnek
Ket mondatot valtottam vele, es maris segit megvaltani a vilagot
(Pontosabban havarlt)
Az egész játék ehhez hasonló dramaturgiai szempontból. Rendszeresen gondolok arra, hogy "Ennyi?", "Ééés... hol van a plot twist/csattanó/izgalom?". És ehhez a szinkron is hozzájárul, legalábbis Scott hangja biztosan. Nem sűrűn hallani ilyen lapos szinkront; szinte minden helyzetben ugyan úgy beszél. Bár ez nem pusztán a színész hibája, mert a karaktereken sem nagyon látni az adott helyzetben elvárt reakciót. És nem azért, mert bénák az animációk, hanem mert nincsenek is.
Semmi dráma nem volt sem abban, amikor
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a fater meghalt, sem abban, amikor a tesót meglátogattuk. De az sem volt nagy durranás, amikor először találkoztunk az angarákkal.
Ami pedig a részletesen kidolgozott világot meg háttérinfókat illeti: Épp pár napja írtam, hogy a trilógiában sokkal többet adott a világhoz a kódex. Az tele volt tudományos magyarázatokkal, amiken csak ámultam, és csodáltam, hogy minden jelentéktelen részlet ki van dolgozva a játékban. Ez már kevésbé részletes, de amiről van is leírás, az is inkább olyan, hogy a hülye is megértse.
Én nagyon megpróbálom élvezni a játékot, de talán leginkább az idegesítő bugok nehezítik ezt meg, amikről szintén írtam nemrég...
Rohadt jó játék lehetne, ha nem ilyen amatőr munka lenne. :/ -
yossarianHUN #3856 Márpedig a játék tényleg masszívan középszerű, bár persze ez is tetszhet valakinek, ízlések és pofonok.
Aham, nem elég szájbarágós... Könyörgöm, én Baldurs Gate-eken, Icewind Dale-eken meg Gothicokon nőttem fel, mesélj még, hogy miért nem elég szájbarágós az Andromeda :) Itt a tárgykeresős küldetések többségénél be van jelölve a térképen a keresendő tárgy(ak), ami azért tényleg röhejes. Ez aztán a kihívás. Na mindegy, jobb is így, mert (szöges ellentétben azzal, amit te írtál) számomra dög unalmas a hatalmas, de az én ízlésemhez mérten sekélyes játékterekben való caplatás/autókázás. Száz méterenként egy-egy akkurátusan elhelyezett falka monszter, ötven méterenként egy kis felmarkolható bajuxit, meg ládikó, amiben semmi értelmes nincs, csak egy rakás random névvel ellátott kacat, amit aztán fillérért elszórhatunk az első kereskedőnél. Tiszta playerek nélküli MMO, mész, nézed a tájat, gyakod a mobokat és gyűjtöd a lootot, amiben szökőévente egyszer van valami értelmes darab. Sajnálom, de számomra ez dögunalom.
Én kb. 20 órát bírtam a játékkal, azóta el sem indítottam, mert egyszerűen nem motivál rá semmi. A bolygók felszíne szépen kidolgozott és látványos (bár ez sem konzisztens), ez tény, így a nézelődéssel pár percig elvan az ember, de egyébként maga a játékmenet az én szememben fájdalmasan unalmas, repetitív és érdektelen. Ami megmenthetné, az sincs meg, a karakterek abszolút nem fogtak meg (élükön Ryderrel), a történet szintúgy. Nem kifejezetten rossz ez, csak totál hidegen hagy. Amit mondjuk az eredeti trilógia után nem hittem volna, hogy valaha is fogok érezni egy Mass Effect játékkal kapcsolatban.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2017.04.19. 23:39:14 -
ShaiHulud #3855 nem tudom mit csinaltok nekem ac-k se votlak bugosak, bar pl unityt en csak most toltam le iden, ugy tudom az votl az egyik legbugosabb amikor megjelent, de 2017ben jatszva semmi baja nem volt nalam, azon kivul hogy utaltam parizst :)
ERdekes nekem Havarl tetszett a legkevesbe, nem szeretem a jungelt.
Prof William kritikaja is egy vicc :) nexuson votl meg csak de mar tudja hogy kozepszer a jatek:D
Ami miatt nem tetszik szerintem sokaknak, hogy nem szajbaragos a jatek, neked kell mident felfedezni/megtalalni, csomo rejtett datapad stb van amikbol tok jo storykat tudsz meg, meg hatterinfokat. Rengeteg olvasni valo van. Karakter animaciok/grafika meg par ora utan megszokotta valik es nem fog zavarni, soot meg tetszeni is fog. Kurvasok a kontent a jatekban minden mapon. En nekem nagyon tetszik ez a felfedezosdi,kepes vagyok orakon at csak menni felfedezni a bolygokat a Nomaddal, kozben meg-megallva szebb helyeken es nezni a kilatast, meg nvidia ansel-lel csinalok 3d stereo kepeket aztan megnezem utana a viveon VR-be :) tok jo. pl fast travelt nem hasznalom kb soha, csak nagyon ritkan. inkabb megyek oda vissza a nomaddal, mert midnig lehet talalni olyat amit addig kihagytal valamiert. tarsakat is erdemes valtogatni midnenfele kombinacioba a hatterbeszelgetesek miatt, vannak nagyon mokas parbeszedek :) na mindegy, nem ertem meg ugysem azt akinek ez nem tetszik es igenytelennek meg kidolgozatlannak talalja, szeirntem csak nem assa bele elegge magat a jatek kielvezesevel, hanem csak rushol mint a sok barom az mmokban is... nem tudom minek jatszani ha az a cel hogy minnel elobb veget erjen a kontent... ahogy azokat sem ertem meg soha, akik bezabaljak 5 perc alatt az ebedet, ahelyett hogy kielveznek az izeket. az ilyen emberek minek elnek? :)
Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2017.04.19. 23:14:01 -
Lyaranie #3854 Az FC-ket kihagytam, a legtöbb AC - meg úgy általánosságban a legtöbb Ubisoft játék- borzasztóan bugos, amitől az Andromeda elég messze van. Bár lehet, hogy csak én voltam vele szerencsés, mert nálam nagyon kevés bug jelentkezett. -
AC-kel sosem játszottam.
FC3-4 meg rendben volt. -
Lyaranie #3852 Nem játszottál még Ubisoft játékkal, igaz?:D -
Most végeztem. lvl69, 78 óra, 98%.
Imádtam, de sajnos az egyik legbugosabb játék, amivel valaha találkoztam. Azért várom a folytatást. -
Prof William #3850 Most volt alkalmam kipróbálni. Érdekes játék de hangulatban a Me2-nek nyomába sem ér.
Szinte a tökéletes középszer...
Az igénytelenség néha nagyon nagyon zavaró.
Bár még bővebben csak a Nexusban voltam de a nem főbb szereplők (járókelők) úgy néznek ki mintha minimum 10 évvel le lennének maradva grafikában.
Az arcuk baltával faragott -egyen arc, aminek a tetejére felraktak valami hajnak nevezett izét, ami színében és textúrájában néha annyira elüt a karaktertől hogy arra nincsen szó. A fekete mellék karakterek meg konkrétan úgy néznek ki mint valami majomszerű rasszista sztereotípia.
Valamint a Bioware továbbra sem tud élőnek tűnő világot kreálni.
A Witcher 3 ban a sima városlakók, parasztok stb ezerszer jobban néztek ki mint az itt járókelőkként eladott emberi paródiák.
Valamint úgy érzem minta hangok sem lennének a helyzet magaslatán. Mindenki faarcal és tökéletesen jellegtelenül beszél mintha csak felolvasnák.
Cora vigasztalásást meg főhős szomorkodásást hallva majdnem elröhögtem magamat annyira semmilyen érzelem sem volt benne pedig éppenSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!most halt meg az apja.
Az űr utazás és bolygók szkennelése is nagyon NAGYON vontatott. Minden egyes alkalommal végig kell nézni ahogy a képernyő odautazik kívánt bolygóhoz majd némi hatásvadász közelítés után beáll a normál méretre. Értékes másodperceket vesz el.
Meg egy két forgatókönyvbeli hülyeség is nagyon zavaró.
Amikor először érkezünk meg a NexusraSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!és az teljesen néma. Nem válaszolnak semmilyen hívásra ami az én olvasatomban már több mint gyanús. De azért bedokkol az Ark mert miért ne. Aztán a főhős + Cora + Liam átmennek Nexusra egyetlen nyamvadt kezeslábasban, hogy megnézzék mi a baj. Ha éppen valami Dead Space szerű űrhorror zajlott volna a Nexus fedélzetén vagy akár csak Kettek szállták volna meg ott azonnal véget is érhetett volna a játék.
Ennél még én is jobb forgatókönyvet tudtam volna kitalálni.
Eddig nem igazán nyűgözött le ez játék. A ME hangulat csak nyomokban van meg benne,
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.04.19. 16:40:50 -
Lyaranie #3849 Havarl volt számomra a legszebb. Leszámítva azt, hogy nem lehetett megmozdulni anélkül, hogy legalább 5 ellenfelet ne húzzak magamra. :D -
Daermon #3848 Nekem igazából egyik se lett kedvenc, mert nem voltak nagyon kiemelkedőek. -
ShaiHulud #3847 jo de pl Angara nem volt hibernalva, ok is segithettek a forditasban, lehet az o techjuk az, ha mar a kett-tel is jol el tudtak beszelgetni rogton. de ez olyan dolog amin tenyleg marhara kar rugozni...
Mas: Kinek melyik bolygo jott be a legjobban? Nekem pl. Eladeen tetszik a legjobban, zene is itt a legjobb talan. -
A kroganok is fejlődtek 600 év alatt, nem hiszem, hogy hibernálásban volt SAM. Mondjuk lehet, hogy kihúzták a konnektorból... -
2185 évi technológia az nem 2700. -
ShaiHulud #3844 SAM elemezte ki a nyelvet aztan eleg hamar tudta forditani, de mit kell ezen ennyit ragodni? Majd te biztos tudod hogy 2700-ban hol tart a nyelvtechnika, meg az AI :) fogadd el hogy ennyibol kepes forditani, amugy meg igy is van neha par szo amire kulon direkt ra kell kerdezni angaraeknal hogy mit is jelent, nem is egyszer votl mar parbeszedeknel... aki szeirnt meg nincs kidolgozva az andromeda vilaga az vagy hulye, vagy csukott szemmel jatszik, vagy eleve savanyu szajizzel tolja es direkt keresei a kakan is a csomot... 100 oranal jarok 45% nal es kurvara tetszik... -
yossarianHUN #3843 És ez így akkor hihető? Ugyan kérem. Nem, ez írói kidolgozottság és odafigyelés. Pontosabban annak hiánya. -
maladyce #3842 Elkészült a teljes Mass Effect Széria moziként való feldolgozása, Me1-3 , Androméda. Szigorúan fem Shep/Ryder alapokon. Akinek van rá ingere hogy végignézzen egy jó sci-fi mozit , az most már megteheti. :) -
sanya200 #3841 Van ez az Isharay mesterlövészpuska de nem sebez szinte semmit,minths lepattanna a golyó az ellenfélről.Az mitől lehet? -
Although #3840 Kiemelkedő tehetségek nélkül amúgy nehéz. Ha mindenkit elzavarunk aki nem illik bele a sablon rendszerbe. Régen a Bio második vonala is csodás volt mert az alapítóktól megkapták a szabadságot. EA mellett nincs szabadság. Középszerűség kell, mert ez jól eladható. Csak éppen nem jók benne annyira mint a Beth. Sőt igazából ma, a Beth jobb.
Ráadásul meg kell felelni a PC-nek is. Elvárások, szabadság nélkül. Miközben az Obsi szabadon alkothat és letesz egy PoE-t meg egy Tyrannyt.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.04.17. 20:30:16 -
FartingSquirrel #3839 Épp ez a baj, hogy az első mondatuk. Aztán a következőnél már van valami fordítójuk, ami tökéletesen működik.
Sokkal hangulatosabb, hitelesebb lett volna, ha nem megy ilyen könnyedén a kommunikáció már a legelején.
De amúgy úgy alapból olyan felületes az egész játék. Látszik rajta, hogy nem fektettek annyi energiát egy részletes világ megalkotására, mint a trilógiában. Kicsit összecsapott. -
Angaraiakkal amikor felvesszük a kontaktot, az első mondatuk angarai. és utána átváltanak angolra... ugyanez ketteknél. Rádiobeszélgetéseknél pl kett nyelven beszélnek.
Ez már tényleg szőrszállhsogatás. -
FartingSquirrel #3837 Ja, lehet, hogy ez az, és akkor félreértettem.