mea.jpg
  • Nomad90Hun
    Ez így van.

@Although

Csak annyit mondanék, hogy szép-szép a trilógiához mérve, meg minden, de azt ne feledjük el, hogy az a bizonyos emlékezet nevű csoda képes pár dologra....

Ha most jönne ki a Mass Effect 1 semmivel sem kapna jobb kritikát, az eredeti trilógiához képest semmivel sem szarabbak az arc animációk, arról nem is beszélve, hogy azért az eredeti trilógia bizony tele volt logikai bullshittel, csak hát ugye sokan (köztük Te is, Én is, és még sokan innen is pl.) "De hát ez Mass Effect!!" jelmondattal szépen behunytuk a szemünket és kész. Csak, hogy 1-2-t említsek, ME2 elején Shep meghal, a Cerbi Tim bával az élen valami szpész medzsikkel visszahozza az addigra szénné égett, és utána tartósítás kedvéért szépen gyorsfagyasztott életten húscafat shepördöt, amit aztán senki nem magyaráz meg. Amikor Saren "Rouge" lett egyből a nyakára küldtek minket, erre shep összeáll a cerbivel és senki nem szól rá semmit, 1 normális hadseregnél ami ugye az Alliance elvileg az kellett volna legyen az első reakció, hogy megnézzük hova fog menni aztán meglepiből meglátogatjuk 8-10 hajóval 1 baráti elbeszélgetés céljából....
    Másik ilyen pl. ME3 elején az egész Alliance flotta elpusztul (űrszemetet csinálnak belőle a géppolipok), de a Normandy min. 3 reaper pofája előtt elrepülve a város közepén leszáll shepért aztán elrepül a naplementébe... stb-stb-stb.

Arról nem is beszélve mindenki 1 spin-offért nyavalygott erre itt van és köpködi az emberek 80%-a, holott 25 óra és 30% után rengetgszer mosolygok azon pl. ahogy a csapattársak egymást ugratják stb. ezekhez képest a trilógia csapattársai számomra a szürke 50 árnyalata voltak sokan, egyedül Peebee nem gyere be, az eredeti trilógiában az aszárikban volt 1 megfoghatatlan mitikusság ez itt kimaradt. Rengeteg fan service van pl. a játékban (Genophage megoldás, új Tuchanka, Liara üzenetei, stb.), kaptunk 1 teljesen új galaxist, annak 1 kis szegletét (ott van még az egész a következő részekre), és máris kaptunk 2 új fajt is. A mellék küldik számomra egyáltalán nem rosszak, stb-stb...

Megjelenés olvastam a sok szardobálást, mégis adtam neki 1 esélyt. Megbántam-e? Hell not!
    Én ezzel befejeztem a vitát, át leszel görgetve részemről is innentől kezdve.
    Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2017.04.02. 12:37:29