mea.jpg
  • yesname #3412
    Látod tudsz Te normális érvet is elrejteni néha a mondanivalódban, ami pertsze ismét feltételezésektől hemzseg: megkeseredett ember (ahahaha). Csak monitor előtt? Barátom dobj privibe címet, telefonszámot. Mered-e net hero? :D
    Szerintem viszont amit írsz nem úgy van.
    Bármilyen hihetetlen az újságírók is ugyanazt a skálát használják 1-10-ig (vagy 1-5-ig).
    Van számtalan 5 alatti értékelés is. Nézzél már meg néhányat, hogy mire is adták és döntsd el, hogy akkor azokat hova tennéd a skálán, ha az 5-6 a szar?
    Hogy X újságíró ad Y pontot valamire azért van, mert számára, mint egyén ennyit ér. Vagy (ismét surprise) amennyire el tud vonatkoztatni a szubjektivitásától és érzéseitől (amitől azért nehéz) belevonja az értékelésbe és súlyozza az objektív értékelhető részeket.
    Az, hogy számodra a 6 pont már szart jelent a Te problémád. Attól még a 6 egy átlagos játék és véleményem szerint ez valóban így is van. Rengeteg újságírók által átlagos körülire értékelt játékot végigjátszottam és tetszett.
    Azonban! Ezen átlagosra értékelt játékok lehetőleg objektíven nézhető (értsd nem az egyénre tett hangulati benyomás és hasonló) részeit nézve szinte nem volt egy sem ahol, ahol ne értettem volna egyet az átlag értékelésükkel annak ellenére, hogy végig játszottam és tetszett összességében. Nem mondom, hogy nem volt ilyen, de kevés.
    Általában az újságírók szépen megfogalmazzák, hogy miért annyi amennyi részletre kiterjedően és azért ezek az indokok legtöbb esetben valósak és érthetőek. Az, hogy valakire olyan hatással van az egész hangulata és összessége, hogy többre tartja természetes.
    Másik dolog, hogy mindenkinek másra nézve más az ingerküszöbe. Lehet, hogy nekem a 6 valóban átlagos legtöbbször (de NEKEM tetszhet még attól!), de másnak az már szar és 8-nálk kezdődik az átlagos. Az egyéni preferencia (szubjektivitás) és ingerküszöb sokat torzít az értékeléseknél is.
    Ez az én meglátásom és éppen emiatt születnek viták abból, hogy miért annyi pont, miért nem ennyi... Holott csak el kell olvasni (ha részletezve van), hogy Ő miért értékelte úgy, ahogy. Azt pedig már meg lehet érteni és sokszor még igaz is. És adhat átlagos pontszámot akkor is valaki, ha egyébként tetszett neki és végig játszotta, mert igyekszik beleszámolni a képletbe az objektívan is nézhető vagy korabeli más termékekhez, illetve elvárásokhoz viszonyítható dolgokat.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.04.01. 11:26:00