4237
mea.jpg
  • PiszkosFred
    Abszolut siker? Az EA-nak nem, sot, jocskan elmarad az elvarasoktol. IGN-nel a belsos informaciokra hivatkozva konkretan attol tartanak, hogy reszeltek a Mass Effect franchisenak es ugy jar, mitn a Titanfall, vagy a Kotor, vagy barmelyik nagy nev, amely nem hoz annyi penzt, mit amit szeretnenek.
  • Although
    Azt lehet látni az eladott példányszám, hogy áll? Azt látom abszolút siker ez idő szerint eladásokat tekintve, ami sajnos nem meglepő. Mondom a Bio még ilyen állapotában is átlag feletti lényegesen. Ez tetszik nem tetszik ítélet a jelenkor játékairól is.
    Elnézve csak stat szinten az értékeléseket rengeteg a csalódás. Akár az EA játékai, akár más. Rengeteg a futószalagon, ismétlésbe nyomot sorozat, kevés a kreativitás és ahogy nézem még akciójáték is rengeteg végzi 6 pont körül. amit látok még kevesebb mint az ME3 az eladási adatok szerint.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.04.01. 15:18:12
  • Daermon
    A hülye P2P kapcsolat miatt csodát ne várj. Vagy szerencséd vagy nem. Próbálj te lenni a host
    .
  • Prince23
    Még nem tartok egy karival sem level 20 körül,, én addig APEX küldiket nyomatom a Strike csapatommal, amiből eddig 3 van. Elvileg 6 a max.
    Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.04.01. 14:53:32
  • Fpocok
    Nem. Egész meccs alatt. Egyszerűen nem lehet menekülni, dashelni, mert mindenbe beakadok.
    Amúgy előző napokon nem volt ennyi rossz, lehet csak azért ilyen, mert kevés ember csinálja a küldit. (általában randomot nyomok.)
  • Prince23
    Az elején tart a lagg csak, utána helyre rázódik?? nemde?

Nálam legalábbis minden meccs eleje laggolt, utána helyre éállt, de sajnos meccsenként. A késői esti órákban már minden okés
    Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.04.01. 14:49:19
  • Fpocok
    Úgy látszik, most nem lesz meg gold apex küldi. Bármelyik játékba mentem be, laggolt, mint a fos,
  • Prince23
    Egyetemeken a 60-70% még csak 2-es. Ha már a pontozásnál tartunk :D 50%-nál tuti bukás :)

Az átlag játékok a gamer társadalomban a 6-7 pontig tartozó játékokat jelentik. Ez van, a matekhez most semmi köze. Átalakult, az igények is, a mércék is. Ezt a review pontozást nem feltétlenül matek alapján szórják már. Ez ahhoz túl egyszerű. És nemhiába szsorult belénk a köztudatba is, hogy a jó játékok 8-8.5 ponttól kezdődnek.
  • Madi92
    De nehéz ignorálni, mikor az egész fórum rólad szól... Akkor inkább ne is írjon senki, csak kérek, te is fejezd be a szapulást, felfogtuk, elég lesz.
  • Although
    Ne olvasd el, senki nem kényszerít rá én is sokszor olvasom sok embertől ugyanazt, nem csinálok belőle problémát, te miért? Konkrétan neki válaszoltam mert nem biztos, hogy visszaolvasta. Megjegyzem, nem hiszem, hogy nagy kárt okoznak az ide írok mivel alapvetően a fórumok már halottak, értékeléseket így is gyorsan meg lehet találni.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.04.01. 14:15:03
  • BoneDragon
    Nagyon ritkán olvasom amit írsz, de ezt már kb 5x láttam tőled az elmúlt hetekben. Copypaste?
    Amúgy ez a topic nem kabaré, hanem szánalmas 3-4 emberke amit leművel.
  • MrAndree
    A gamespot értékeléseiben nekem az az "érdekes" inkább, hogy nekik kb cikkíróról cikkíróra változik a mérce. Mármint vannak olyanok akik a régi iskola féle "8 pont alatt minden szar" iskolát követik, míg mások próbálnak reálisak lenni és mondjuk adnak 6 pontot ami egy nem hibátlan de átlag feletti játékot jelent a matek szerint. Csak náluk sincs egységesítve, nem is lehet gondolom. Az egyszeri gamer meg egy 6 pontra azt mondja (szintén a rossz beidegződés miatt), hogy az egy szemét szar. Mondjuk én emiatt hagynám el a pontozást a francba, teljesen értelmetlen...
  • Madi92
    "Egyszer"? :DD
    Mondjuk én már el sem olvasom amit ír, egyszerűen unalmas a vergődése.
  • Although
    nem kell megvegyem, hogy tudjam mire számíthatok, mert a DA:I megvettem ez meg az űr köntösbe. Daermon leírta amire számítottam az jórészt bejött. Egyetlen dolog van ami kérdéses, a sztori, jó vagy nagyon jó. Ez az egy nyitott kérdés van. Ez meg részint már lehet tényleg szubjektív. Ki mit vár el egy jó sztoritól. Legyen összetett vagy ne, stb. Az EA mellett hidd el nem érnek meglepetések. Arra számítottam, kicsit fejlesztenek a rendszeren, mivel nem jött össze a nagy ugrás és nem lett 20 milliós eladásuk mint a Bethnek, így kénytelenek a kedvünkbe járni. De ez kimerül parasztvakításba.
  • dudusrac
    Tényleg nem flamet akarok kelteni, de ha te úgy érzed, hogy a Bio már nem a "te céged", és "elengeded", akkor miért jársz még ebbe a topikba. Leírtad egyszer, sztem. mindenki megértette, nem kell állandóan ugyanazt leírni. Mert címszavakban körülbelül oldalak óta ezekről írsz: Szar az EA, ez már nem a régi Bioware, BETHESDA vs. BIO!!!
    Vedd meg majd leárazva, írd majd le ide, hogy neked hogy tetszett (engem őszintén érdekel), aztán lehet tapasztalatok alapján érdemben beszélgetni.
  • BladeW
    Szóljatok mikor és hol lesz a bunyó, mert vinnék oda néhány lámpát a jobb bevilágítás miatt.
  • Gabor77
    Kabaré, amit itt művelnek egyes emberek...

Tuan kiadót kell megkérdezni, Ők foglalkoztak az előző könyvekkel.
  • Evoluti0N
    Jaj, ez a topic.
  • BreakDown89
    Valaki tud valami infót arról, hogy kb. mikorra várható magyar nyelven a Mass Effect: Nexus Uprising című könyv?
  • Although
    Összefoglalva, a pontszámok azért sem jók, mert igazából a Beth egyik réteget sem tudja kielégíteni, se azokat akik a sztori alapú játékokat szeretik, őket már nem is fogja többet. Mert ők nem szeretik nagyrészt az open worldot, se hozzám hasonlókat, se az akciójáték hívőket, akiket a Beth zseniálisan berántott. Mindenki elégedetlen valamiért Vannak persze akik egyszerűen élvezik, mert a Bio félelmetesen jól tud mesélni. És ez elég, mondhatjuk nekik van igazuk. De lehet objektíven is pontozni. Úgy gondolom az objektív az a 7-8 között van. A különbség az, képes valaki akkor is erre, mikor neki tökéletes a játék, vagy utálja ugye.
  • yesname #3412
    Látod tudsz Te normális érvet is elrejteni néha a mondanivalódban, ami pertsze ismét feltételezésektől hemzseg: megkeseredett ember (ahahaha). Csak monitor előtt? Barátom dobj privibe címet, telefonszámot. Mered-e net hero? :D
    Szerintem viszont amit írsz nem úgy van.
    Bármilyen hihetetlen az újságírók is ugyanazt a skálát használják 1-10-ig (vagy 1-5-ig).
    Van számtalan 5 alatti értékelés is. Nézzél már meg néhányat, hogy mire is adták és döntsd el, hogy akkor azokat hova tennéd a skálán, ha az 5-6 a szar?
    Hogy X újságíró ad Y pontot valamire azért van, mert számára, mint egyén ennyit ér. Vagy (ismét surprise) amennyire el tud vonatkoztatni a szubjektivitásától és érzéseitől (amitől azért nehéz) belevonja az értékelésbe és súlyozza az objektív értékelhető részeket.
    Az, hogy számodra a 6 pont már szart jelent a Te problémád. Attól még a 6 egy átlagos játék és véleményem szerint ez valóban így is van. Rengeteg újságírók által átlagos körülire értékelt játékot végigjátszottam és tetszett.
    Azonban! Ezen átlagosra értékelt játékok lehetőleg objektíven nézhető (értsd nem az egyénre tett hangulati benyomás és hasonló) részeit nézve szinte nem volt egy sem ahol, ahol ne értettem volna egyet az átlag értékelésükkel annak ellenére, hogy végig játszottam és tetszett összességében. Nem mondom, hogy nem volt ilyen, de kevés.
    Általában az újságírók szépen megfogalmazzák, hogy miért annyi amennyi részletre kiterjedően és azért ezek az indokok legtöbb esetben valósak és érthetőek. Az, hogy valakire olyan hatással van az egész hangulata és összessége, hogy többre tartja természetes.
    Másik dolog, hogy mindenkinek másra nézve más az ingerküszöbe. Lehet, hogy nekem a 6 valóban átlagos legtöbbször (de NEKEM tetszhet még attól!), de másnak az már szar és 8-nálk kezdődik az átlagos. Az egyéni preferencia (szubjektivitás) és ingerküszöb sokat torzít az értékeléseknél is.
    Ez az én meglátásom és éppen emiatt születnek viták abból, hogy miért annyi pont, miért nem ennyi... Holott csak el kell olvasni (ha részletezve van), hogy Ő miért értékelte úgy, ahogy. Azt pedig már meg lehet érteni és sokszor még igaz is. És adhat átlagos pontszámot akkor is valaki, ha egyébként tetszett neki és végig játszotta, mert igyekszik beleszámolni a képletbe az objektívan is nézhető vagy korabeli más termékekhez, illetve elvárásokhoz viszonyítható dolgokat.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.04.01. 11:26:00
  • BreakDown89
    Nem a tíz órás trialtól ájultam el. De gondolom ezt te biztos jobban tudod. Egyébként meg már lentebb kifejtettem, hogy szerintem sem 90+ a játék, ergo nem a 9-10 pontot hiányolom. De nem koptatom az ilyen emberekre tovább a számat.

Ugorjunk.
  • Although
    Alapvetően eldőlt a DA:I alatt, a régi és új hívek illetve ezek átfedése, eldőlt mi az irány. Megpróbálták ötvözni a taktikait az akcióval. Nem jött be. Azzal számoltam el fognak állni a taktikai rpg elemektől és teljesen akcióra mennek a bejelentéssel ellentétben logikus döntés. 2011-ben a Beth ez könnyedén meg tudta oldani. Úgy gondolom felmérték pontosan mit kell csináljanak. Megjelenés előtt írtam, kaszálni fognak.
    Témát folytatva, ha elindulok ezen az úton akkor fel kell mérni mi az igényszint. Sokan nem veszik észre vettem a fáradságot és beleolvastam a metacriticbe, és sokan vannak akiknek ez az animáció és karaktergenerálás nem elfogadható és ők is szórják a 0 vagy kicsit több pontokat. Ez a helyzet mielőtt megeszitek azokat akik nem értenek egyet veletek. A helyzet az a Bio egyenlőre nem képes kielégíteni ezeket az igényeket. Nem nekem fontos a 100% tökéletes cucc megjelenésben. Ez az EA döntése és a Bioé. nekünk sokunknak már úgyis mindegy mert ez már nem a mi cégünk ahogy Yesname mondta is. Meglátjuk ez a dilettáns EA mennyi idő alatt lesz képes a felére amire a Beth képes.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.04.01. 11:08:40
  • jarlaxxe
    Olvasd már el azt a kritikát ha ennyire állandóan ezt emlegeted 65 órát tett a játékba tehát nem szarral gurigázik mint te aki már a 10 órás demó után is elájultál.
    Sok pozitivumot is emlit tényszerüen többet mint negativat ezért is lett 6 és nem 5 vagy 4, vagy itt most az fáj neked, hogy nem 9-10 pontot adot rá? néz körül gyak mindenhol 7 pont körül áll a játék valószinüleg mert annyit is ér.

Ez a játék egy kicsivel jobb mint a közepes játékok, hogy ez most valakinek 6- vagy 7 pontot ér az irreleváns de annál többet már csak szemellenzövel lehet rá adni..
  • Gabor77
    8gb memóriát eléggé hamar el tudja fogyasztani..főleg ha a háttérben fut egy chrome pl. Fagyás nálam nem szokott megjelenni, viszont néha-néha újra kell indítani a játékot/gépet, aztán utána órákig tökéletesen fut.

Utoljára szerkesztette: Gabor77, 2017.04.01. 10:53:16
  • BreakDown89
    Sz*rok a matematikára, jelenleg (és ha emlékeim nem csal régebben is) ez az értékelési trend a videójátékoknál és mivel általában ezeket is átolvasom, így nyilván bennem is hasonló skála alakult ki az évek alatt. ettől még ugyanúgy meg tudom különböztetni a jó játékot a szartól, csak lehet más skálán lövöm be.

Ne mondja már nekem senki, hogy a Gamespot 60% az nem szándékos lehúzás volt, hanem egy közepes értékelés, ami már majdnem dicséret lett. Hagyjuk már.

Nem értek ezzel egyet és kész. Korántsem tökéletes játék a ME:A, szerintem sem érdemel 90% feletti értékelést, de hogy nem 6/10-es gamma, az is biztos.
  • BreakDown89
    Hát igen, végülis te csak azért sértegetsz másokat, mert esetleg nem a te magasröptű matematikai mércéd alapján százalékolnak be egy játékot. Lásd: 70 alatt van állítólag az IQ-m. Taps, taps. De ez téged minősít, nem engem.

A szaros puszta matematikád meg ott borul, hogy egy kurva újságíró sem használja. Akkor én mi a tökömnek használnám, ha egyeszer nem ez a mérce? Nem tudom, ezen mit nem lehet érteni vagy miért nem tudsz túlendülni, de az írásodból kiindulva egy elég megkeseredett ember lehetsz, aki mások sértegetésében leli az örömöt - persze csak a monitor előtt.

Na itt van neked IQ szint prezentálás, te nagy empatikus főemlős...
  • yesname #3405
    Nos ha olvastad volna a topikot, akkor tudnád, hogy megvettem. Surprise! :D
    És írtam is, hogy nem bírtam végigjátszani. Ha tényleg érdekel keresd meg a hozzászólást. De úgy sem érdekel, mert nehéz lenne szembenézni azzal, hogy ISMÉT tévedsz.
    Azt képzelni, hogy csak olyanok húzhatják le 6 pont körülire a játékot, akik nem is játszottak vele... pathetic és mindent elmond rólad: tipikus elvakult, orruknál tovább sem látó fanboy.
    Mellékesen hol minősítettem valakit, a személyét, azért mert tetszik neki. Kérlek linkeld! Másért, az ostoba állításokért, elvakultságért előfordul, de nem azért, mert tetszik neki. Sőt többször kihangsúlyoztam, hogy azzal semmi baj.
    Ha nem húznád rá a képzelgéseid, feltételezéseid mindenkire és nem állítanál valótlanságokat, akkor én sem így beszélnék veled. Azért folytathatod, én bírom. :D
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.04.01. 10:00:31
  • Pares
    Te amúgy miért rontod még itt a levegőt, ha nyilvánvalóan nem tetszik a játék, nyilván nem is vetted meg, gyűlölöd az EA-t (Bioware-t), stb.? Csak mert ha nekem nem tetszik egy játék, akkor legfeljebb megírom a véleményem, és tovább állok, nem dekkolok a játék topikjában és minősítem azokat, akiknek tetszik.
  • yesname #3403
    Kérlek folytasd tovább az IQ szinted prezentálását. Élmény nézni. :D
  • lwb
    A 6/10 az 60%-ot jelent, ami pont azt jelenti, hogy átlag feletti. Nem szerintem, hanem az ún. matematika szerint. Az más kérdés, hogy a mainstream site-ok elrontották az embereket, mert évekig képtelenek voltak AAA játéknak 60%-nál rosszabb értékelést adni. Itt a hiba nem a számozással, hanem a kilóra megvett oldalakkal van. Ez a trend pár éve megváltozott és azóta bizony a Gamespot is lemegy a számozásban, ha muszáj.

A 6/10 szerintem is túlzás, 7-8 kb oké lenne. De ez az én véleményem, a cikkíró másképp látta ez van.
  • Although
    Kicsit tényleg eldurvult ez. Nem kellett volna, sokan nem azt mondtuk szar, egyszerűen többet várunk ettől a bandától, minthogy épp trendek szerint összedobjon egy DA:I most meg egy ME:A-t. Mivel az mmo népszerű így kombináljuk a kettőt. Ez nem kreativitás. Ezt megfelelésnek hívják. Ez már egyértelműen EA korszak minden kifutott amit a Bio eredetileg kitalált. Bio nem tud szar játékot csinálni. Egyenlőre még. Nem csak a metacritic pontozta le. Van egy kör amit figyelek. És mindenhol 70-75 között van. Ráadásul a metacritic criticscore ennyiből nem csalóka elég széles körű sajtót összesítenek. Többi úgyis a titkos projekttel kiderül.
  • sanya200
    Mi a fenétől fagy meg úgy a játék hogy csak a reset Segít?
    AMD fx 8320,8GB RAM,gtx 1060 6GB, befagy a kép, de az előző vga-val is ez volt
  • BreakDown89
    Mert általában tényleg elég szar, ami 8 pont alatt van. Vagy legalábbis csak azok élvezik igazán, akik vérbeli fanok. És ez így van. Lehet, hogy ez egy újságírók által adaptált szabvány, de van alapja.

De örülök egyébként, hogy kb. ennyi ragadt meg a mondókámból.
    Utoljára szerkesztette: BreakDown89, 2017.03.31. 22:59:24
  • BreakDown89
    Látszik, hogy nem volt még záróvizsgád, te nagyon okos.
  • TDC Geronimo
    + nagyon sokan a metacritic számokra hagyatkoznak. Én sose nézem a pontokat és nem is befolyásol 1-1 játék megvételében. Volt jó pár cím, amit én nagyon élveztem és a kritikusok meg jól lehúztak. Lehet ami neki nem tetszik az nekem igen. Minden review egy személy sajátos élménye/véleménye egy játékról.
  • MrAndree
    Ezt én is így gondolom, a gond az, hogy a gamer társadalomba az van sulykolva évek/évtizedek óta (hála a játékújságíróknak), hogy ami 8 pont alatt van az egy szemét szar.
  • jarlaxxe
    A 6-7 az a közepesnél jobbat jelent, 5 pont alatt számit szarnak de ez tiszta matek.
  • yesname #3394
    Nem csak szerinte, hanem 70-es IQ-nál többel rendelkezők szerint is vagy nyomás vissza általánosba matekórát stb. tanulni. Az, hogy nálad a skála 5-től indul... inkább nem is mondok semmit.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.31. 22:04:17
  • TDC Geronimo
    Igen szerintem az.