yossarianHUN#3167
Az, hogy vészesen lebutította (jujj, kimondtam) a dialógusokat, a történetvezetést és úgy egyáltalán Shepard karakterét. Egy RPG-nek, főleg egy 21. századi RPG-nek elég ciki ilyen gyermeteg black & white rendszert alkalmaznia, ehhez képest a ME a harmadik részre szép egyenletesen ment ebbe a gagyi esti mese irányba. Olyan röhejes, logikátlan marhaságokról már nem is beszélve, hogy pl. a Kai Leng bossfightnál renegade vagy, ha kivéded a csapását mielőtt kivégzed. Rohadjak meg, hogy nem szeretem, ha hátba szúrnak.
Az első részben is benne volt, csak épp egyrészt sokkal jobban megírt dialógusopciók formájában (nem ilyen Teréz anya és Gandhi harcos reinkarnációja vs. neveletlen, szadista paraszt), másrészt ott legalább a meggyőzés skillhez kötötték a használatát, ami megint nem a világ legelegánsabb megoldása egy RPG-ben, de még mindig jobb annál, amit a következő részekben láttunk.
Egyébként meg ha nem a R/P rendszerről beszéltél, akkor nem tudom miről, mivel ugye a volt a ME2 legnagyobb visszalépése az 1-hez képest. Lehet ezt tagadni, csak nem érdemes; az EÁ-nál úgy gondolták, hogy 10 éves Lajcsika számára fárasztó az RPG-s macera, úgyhogy a feltupírozott harcrendszer oltárán feláldozzuk a szofisztikáltabb szerepjáték elemeket. Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2017.03.26. 21:34:08