Crane#93
1. Minden tőzsdén jelenlévő cég érdeke, hogy egy új termékről olyan előrejelzéseket adjon ki, ami "fúdenagyonszuper" adatokkal dolgozik. Ez tök természetes. Arra megy ki a játék, hogy szenzációt keltsen a médiában, és a befektetőket további befektetésekre ösztönözze a zsíros biznisz reményében. Aztán persze meg lehet vonna a vállukat, és lehet magyarázni a bizonyítványt, ha mégsem jön össze. A hírverés megvan, lóvé a zsebben. Kézmosás.
2. Én nem próbálta még a 8-at. Ha nem kerül elém majd valamikor egy véletlenül sokáig nem is fogom. 7-es be lett rendezve. Ezt ismeri az ember anélkül, hogy azon keljen gondolkozni mit, hol talál meg. Munka közben ez felesleges idő és energia. Egy új oprendszernél kezdőik kelőről a hülyeség. Hol van? Hogy van? Hogy kell? Miért nem működik? Ezért nem kapkodnak az emberek a váltással. Én is akkor álltam át XP-ről amikor már elkerülhetetlen volt. Mondjuk így sikerült is átugrani a Vista borzalmát. :)
3. Win8-ról amit olvastam, és hallottam azok szerint én nem tartom borzalmasnak. Ki kellene próbálnom. Lehet 5 perc múlva kiakadnék én is, de sok olyan dolog van benne, ami első olvasatra szimpatikus. Pl. egyszerű grafika. Persze ez izlés dolga, de én a Win7-es Win98-as grafikával használam, mert hülyét kapok a sok csicsától, meg átlátszóságtól. Munka felületre az ilyen nem való. Aki meg a zselatin ablakokba akar gyönyörködni, az nem is értem mit csinál a gépen? :D
Start menü: Én sose értettem az minek van. Mire jó az? Komolyan? Egy nyomorult kis szűk helyre n+1 szintű menü hierarchiába bezsúfolva minden szar. Ha már annyi nyomorult dolgot tett fel az ember, akkor elfedte az egész képernyőt.
A mindennap használt programok kint vannak asztalon indító ikonba. Mert úgy egyszerű. Ez már végül is valahol Metro UI. Csak ikonokkal és nem csempével. Start menüt egy dologra használom: Leállítás. Másra nem jó.
Az mondjuk biztos bullshit, hogy a metrót az egér húzkodásával lehet "görgetni".