162
  • p00h
    egyetértek veled: irodai munkára felesleges és nem alkalmas az érintőképernyő, kivéve 1-2 területet (grafikai stb). De meg is lepődnék ha a nagy multik kidobnának minden monitort és helyette érintőképernyőket szereznének be hogy frissíthessenek win8ra. Nem is erről volt szó, hanem az átlagfelhasználóról, aki mostmár egyre inkább notebookot vesz vagy táblagépet és ott nem hülyeség.
  • csimmasz
    Ha végigolvastad a commenteket akkor nem értem miért nekem címezted a hsz-t?
    Mint lentebb írtam én frissítem a vistámat win 8-ra, bár igaz a metro felólet nem tetszik.

A lentebbi hsz-m meg a a tapicskolós munkavégzés nehézségei miatt született nem a win 8 miatt.
    Szerintem fusd át mégegyszer, hogy kinek is akartad címezni.
  • Basic
    Hát soká tartott mindent végigolvasni, amit eddig összekommentáltatok erre a cikkre, főleg úgy, hogy 5-ből 4 komment teljesen hülyeség, maradiság, trollkodás, divatfikázás.

Neked és még sokan másoknak is nem ártana, ha felfognátok, hogy a win8 nem csak érintőképernyőn használható.

A win8 semmiben sem rosszabb, mint a win7. Vannak benne újdonságok, van amin javítottak. Ezek tudtában az ember miért ne használja inkább ezt? Belépsz a desktop-ra, és azon kívül hogy nincs ott a start gomb a bal alsó sarokban ugyanúgy néz ki az UI mint a win7-nél, ugyanúgy kell kezelni, ugyanúgy kell EGÉRREL kattintani. A start képernyővel sincs semmi baj. Nem a régi megszokott start menü, hanem egy új ötlet, ami többet tud annál, és kicsit sem kevésbé használható. Ha meg maradi vagy, akkor vannak modok, amik visszavarázsolják az ősrégi start menüt.

A win8 fikázók mind azt kritizálják, hogy jaj csempék, mi ez a szar, meg hol a start menü. Kérdem én, hogy ti egész nap a gépnél start menüt bámuljátok? Mivel a desktop környezet ugyanolyan, ugyanúgy működik, a felhasználás, kezelés szempontjából nem történt semmi változás, ami szokatlanná tenné az új rendszert. A csempékkel meg az ember csak többletszolgáltatást kap, de ha nem tetszik, akkor ne használd.
  • HM
    érdekes nekem nem lassult be...(és még csak nem is JB)
    De tegyük fel hogy igazad van. Ezt a választ írod arra, hogy én elkézeltem az androidot asztali/notebook gépeken, ahol a leggyengébb is sokkal erősebb, mint a legerősebb telefon???
  • csimmasz
    Tre ugye egy 8 órás munkanapot ugy töltesz az asztrali gép vagy laptop előtt , hogy a kezedet lengeted ha a curzort odébb akarod vinni?

Meg kéne érteni, hogy munkára nemalkalmas a tapimonitor, legalább is irodai munkára.
    Még az egér is sokszor lassító mert az irás közben leveszed a bill ről a kezed majd egerezel majd vissza, stb, most ugyanet a monitort tapogatva?

Ráadásul az asztali softoknak is komoly változáson kéne előbb átmennie a menüszerkezetét tekintve a legtöbbnek, ujjal piszkálni a miniatúr iconokat vagy kapcsolókat, menüket.

Ezt max ugy tudnám elképzelni ha maga a bill is egy tablet lenne ahol tudod pozicionálni az ujadat látva hova megy a curzor kényelmesen, és nem a monitort tapogatod.
    A leutés érzésére meg lehet kitalálni valami egyéb megoldást rázkódást vagy elktromos hatást amint hozzáér az ujjunk a felülethez. nem 220!
  • Ferrer
    Mobilon, tableten nagyon is jó az a Metro UI, de asztali gépre és laptopra teljesen alkalmatlan. Ezt látniuk kellett volna, nem véletlen,hogy az Apple sem változtatja iOS-szé az OS X-et. Csak átvesznek elemeket belőle, MS-nek is ezt kellett volna tennie (pl. 1 gomb megnyomására jöjjön elő a Metro élő csempékkel mint OSX-nél a launcher), és most nem lenne semmi gond.
  • gforce9
    "drivertámogatás (amit win7 nem ismert fel, a 8 már fel is telepítette"

Amikor a win7 kijött az is támogatott mindent szinte. Aztán, ahogy jöttek ki az újabb hw-k kellett újra drivereket töltögetni. Ez a win8-nál is így lesz. Ez egy olyan dolog, ami jelenleg előnyös, de mire elterjed, addigra ez a múlté lesz és ugyanúgy driverezgetni kell majd.
  • p00h
    *napi több ÓRA munkára - ez kimaradt
    Egyébként tegye már fel a kezét aki érintőképernyőn több napig használta a win8at és elégedetlen volt vele...
    És most azok akik "mer új windóz" alapon "leszedték netről" asztali gépre és csalódottak mert "nincs startmenü és amúgyis szar a metro ui egérrel"
    Azt hiszem a fikázók többsége a 2. csoportban lobogtatná a kezét.
    Akár tetszik, akár nem a hordozhatóság és érintőképernyő a jövő, visszaszorulóban az asztali gép, és ez a váltás sokaknak nem tetszik, de ettől még nem kell az új irányvonalat lehordani, senki nem kényszeríti rád a váltást, maradjon az ember csendben win7en és kész. flame on :)
  • p00h
    Tényleg nem vágom miért lett ekkora divat fikázni minden új terméket, legyen az windows vagy 1 cod vagy akármi más. Nincs olyan hogy meglátjuk milyen lesz, minden jó előre vagy fekete (fika) vagy fehér (hype) mostmár. Röhej.
    A win8ról:
    1: Egyértelműen táblákra lett tervezve az egész metro ui és arra tökéletes, szerintem nagyon jól használható.
    2: Ebből következik hogy asztali gépen egérrel tök felesleges a metro ui és nem is olyan hatékony.
    3: Ehhez hozzá jön még az, hogy a 10 éve berögzült mozdulatok, startmenü stb helyett újat megtanulni mindenkinek frusztráló, és mivel nem is olyan gyors egérrel, megértem hogy nem tetszik.
    Tényleg kiadhatták volna úgy is hogy az asztalon megtartják a start menüt és szinkronizálják a metro ui-val, amit esetleg kikapcsolhatóvá tesznek. DE ha ezt meglépik, akkor minden desktop user úgyis marad a régi kezelőfelületnél és az érintőképernyős asztali konfigok alá vágnak, amit most ugye nyomatni akarnak. Tehát üzleti szempontból érthető hogy nem tették meg.
    Felmerül a kérdés mi a megoldás? NEM KELL FRISSÍTENI HA NEM TETSZIK! Ennyire egyszerű. Win7ről asztali gépen felesleges frissíteni és kész.
    Akiknek pedig nagyon kellenek az új funkciók, azok már több startmenü pótlék közül választhatnak. Hol a gond?
    Egyébként htpc-n használva kis megszokással egérrel is jól használható, tényleg gyorsabb lett, jobb a keresés, jobb a drivertámogatás (amit win7 nem ismert fel, a 8 már fel is telepítette) és jobban is mutat. De tény hogy fura a kettősség (metro + asztal), tehát napi több munkára nem használnám érintőképernyő nélkül.
  • tomboy013
    Nem tudom mi a fene baj volt a Vista-val. Én 2 évig használtam újratelepítés nélkül a laptopomon és a boot idő már sok volt 2 év után , de olyan stabil volt a rendszer amivel eddig még 1 Windowsnál sem találkoztam. 2-szer sikerült újraindítanom 2 év alatt, azt hiszem a GTA 4-el játszhattam és túlmelegedett. Ennyi problémám volt összesen a Vista-val. A Win7-el azóta sokkal több problémám volt. A 8 telepítés után bevágott rögtön egy kék halált(amit win98 óta nem láttam!!!), de azóta nem volt vele gond =D Tény hogy nem asztali gépre való a tile-os megoldás, de szerintem egérrel is gond nélkül használható. Tableten majd biztos hogy ütni fog a Win8.
  • A1274815
    A kernel nem lett "mikrózva", hanem a komponens függőségeket térképezték jobban fel a Vista óta és az alapján jobban tudták szétválasztani az egyes funkciókhoz tartozó fájlokat. Ennek az eredménye lett a MinWin, ami nem más mint maga a legbutább alapvető rendszer szolgáltatások gyűjteménye. De sok cikk született eről, itt az egyik.
  • csimmasz
    Föl nem foghatom azoknak a ragaszkodását az xp hez akiknek van elegenbdő vas az os alatt.
    Ez a startmenü mint sok más is valami ég és föld a win7 hez képest.

Én valószínüleg hamarosan váltok win8 ra mert sajna nálam a céges gépen a vista teljesít szolgálatot olyan öregesen, kap maga alá egy SSd-t karácsonyra és én boldog leszek mégha a metro felülettől hidgázást kapok.
  • gforce9
    Én ezt azért írtam, mert ez a funkció több, mint amit az XP startmenüje tud. Az, hogy win8 alatt is van hasonló, azt tudom, illetve tudtam eddig is. Használtam már. Én ezt a módszert az asztali ikonok vagy épp csempék közötti keresgélés-kattintással szemben hoztam fel, hogy annál ez gyorsabb. Nem mondtam olyat, hogy a win8 ilyet nem tud. Ettől függetlenül asztali gépen volt szerencsém már érintőképernyős géppel, win8-al. Néhány perc után fárasztó. A gazdája szintúgy iylen véleménnyel van róla, maga se érti miért vette meg. Ő az érintőképernyőt nem használja, csak a gyerekek bohóckodnak vele.
  • tomcsa4
    Bocsánat a hangmenért, csak rosszul aludtam. Szóval próbáld ki, hogy Start gomb és vaktában gépelsz.
  • tomcsa4
    Hallod nagyeszű. Desktopon vagy, start gomb és lekezded gépelni. Win8 alatt is előjön a kereső (már abba írod). Próbáld ki. Ennyi barmot egy rakáson.

Ha meg nem vagy a desktopon, akkor simán lekezded gépelni.
  • tomcsa4
    A legnagyobb bajk az, hogy az Android sz*r. Persze ha 1-2 program van rajt,a meg nem nyúlsz hozzá, tehát hagyod úgy, ahogy megvetted, akkro jó. Ráteszel pár programot és már akadozik. Galaxy S2 is mehet a kukába. Egyszerűen annyira lassú rajta a Droid, ohgy a falat kaparom.

Más: Végülis összefoglalható a win8 fikázók problémája: "Jajj hol a Start menü, nem tudok dolgozni". "Jajj miért kell csempézni, nem találok semmit." "Jajj mennyi menüt kell áttúrni". "A vista anno rossz volt, de a win7 páratlan".

Aki meg tud rajta dolgozni, annak nincs állása, csak az ilyen buta, semmirekellő lusta embereknek. Ráadásul a Win7 nem páratlan, mert az Vista, csak a kernel lett mikrózva.
  • A1274815
    "Valami jobb fájlrendszer? Á, a WinFS az ment a kukába - itt vannak helyette a kib.szott szaniter termékek."

Nem egészen, ReFS lett belőle, de egyenlőre csak a Windows Server 2012 alatt érhető el.

Metadata and file data are organized into tables similar to relational database.
    forrás
  • HM
    A legnagyobb vicc, hogy az android asztali gépekre/notebookokra is tökéletes lenne a widgetes/ikonos ui-val. Már most tágotja azokat a dolgokat, amiket a legtöbb 1.0ás felhasználó igényel, ráadásul egyszerű/ismerős lenne a felület.
    Nem is értem miért erölteti a google a chrome os-t...
  • gforce9
    Ez lassabb módszer már ne is haragudj.
  • Major
    Ennél még egyszerűbb: Windows gomb + W és gépelheted is.
  • Major
    Felviszed az egered a jobb sarokba, egy kattintás az nagyítóra, innentől kezdve eg már ugyan úgy gépelheted.
  • Major
    Ugyan úgy tudod rendezni mint a 7-et, a megszokott felületen. Én már hónapok óta használom a 8-at és a Metro felületet maximum bekapcsoláskor meg kilepéskor látom. Maga a rendszer gyors és kevesebb erőforrást kér, mint az előd, nekem csak ez számított.
  • gforce9
    Nem igazán értem azokat, akik azt mondják, hogy a start menü (itt a w7-re gondolok) nem jó semmire. 1 windowsgomb, elkezded írni az alkalmazás nevét, filterezi és enter. Gyorsabban indítható így bármi, mint asztali ikonról. A gyakoriakart nyilván leteszi az ember gyorsindításra, de a többire ez a startmenü kifejezetten gyors és hatékony. A csempe ehhez képest főleg öszvér színvonal.
  • Komolytalan
    Én komolyan nem értem, hogy mire alapozták ezeket a számításokat. Okostelefon/tablet téren másról se lehet hallani, hogy jó-jó, az is Win8, de ez a kapcsolódás, meg az a szinkronizáció nem fog menni rajta, ami üzleti szférában fontos volna. Vagyis szegénykém csak nem tud kiváltani egy üzleti célú ámítógépet. Otthoni felhasználásnál meg jön a kérdés: hány (ingyenes) játék van a májkro-boltban? Őőőő, ennyi? Köszi - akkor inkább nem.

Desktop vonal kis túlzással meg telibe van f.sva, mert ugye látszik, hogy kurvára nem volt kedvük az egészhez, csak a tabletes OS mellé erőltessünk már be pár régihez hasonló funkciót a begyepesedett f.szok számára is. Az igazi kapufa az, hogy ezek a begyepesedett f.szok tán még váltanának is, ha volna miért. Valami jobb fájlrendszer? Á, a WinFS az ment a kukába - itt vannak helyette a kib.szott szaniter termékek. Minőségi csere - rohanok upgradelni rögtön. Szervezzük az alkalmazásokat 2 független UI-ba, amik között nyilván kelljen váltogatni, nehogy már elérhető legyen az egyikből minden. Mert bazmeg csempés háttéren besül a desktopos pixelrajzoló, és fordítva. Nyilván. Igazi programozói kihívás volna hogy más háttér előtt is ki bírjunk tenni pár kibaszott pixelt. Desktopon kalap szar az egész, úgy ahogy van.
  • zord01
    Meg az is bullshit, hogy Metro UI-ra (csak mondom, hogy ne érjen meglepetés) csak programok ikonjait tudod kitenni, fájlokét nem. Én spec az esetek nagy részében 2 dologgal indítom a napomat. Internet, és az adott projektem word fájl-ja. Na most a netnek tudsz kirakni csempét. Belövöd a gépet, jön a metró, klikk és már fent is vagy a világhálón. De ha elkezdenék dolgozni, ki kell lépjek a metró UI-ről, vissza a normál asztalra, ahova is végre kitehettem azt a szájbaszexuált word parancsikont/fájlt. Mi a faxom értelme van így ennek???? Akkor vagy lehessen Metrora is parancsikont tenni, vagy engedje a gép, hogy a kva asztalra bootoljak...
  • frensys
    Csalódott?? Megáll az eszem! Inkább örülniük kéne hogy ezt a katasztrófa káosz borzalmat megveszi még valaki...hányás az egész, kell a kutyának se! Win 7 sp1 forever!!
  • sanyicks
    nem ár szerint hoztam összefüggésbe... szarság szerint. Van ami ingyen van és jó, pl az opensource szoftverek és van ami drága és szar, pl sok laptop...
    Itt csak te vagy a troll, te röfögöd pár napja a baromságokat, és nem csak ebben a topikban.
  • Crane
    1. Minden tőzsdén jelenlévő cég érdeke, hogy egy új termékről olyan előrejelzéseket adjon ki, ami "fúdenagyonszuper" adatokkal dolgozik. Ez tök természetes. Arra megy ki a játék, hogy szenzációt keltsen a médiában, és a befektetőket további befektetésekre ösztönözze a zsíros biznisz reményében. Aztán persze meg lehet vonna a vállukat, és lehet magyarázni a bizonyítványt, ha mégsem jön össze. A hírverés megvan, lóvé a zsebben. Kézmosás.

2. Én nem próbálta még a 8-at. Ha nem kerül elém majd valamikor egy véletlenül sokáig nem is fogom. 7-es be lett rendezve. Ezt ismeri az ember anélkül, hogy azon keljen gondolkozni mit, hol talál meg. Munka közben ez felesleges idő és energia. Egy új oprendszernél kezdőik kelőről a hülyeség. Hol van? Hogy van? Hogy kell? Miért nem működik? Ezért nem kapkodnak az emberek a váltással. Én is akkor álltam át XP-ről amikor már elkerülhetetlen volt. Mondjuk így sikerült is átugrani a Vista borzalmát. :)

3. Win8-ról amit olvastam, és hallottam azok szerint én nem tartom borzalmasnak. Ki kellene próbálnom. Lehet 5 perc múlva kiakadnék én is, de sok olyan dolog van benne, ami első olvasatra szimpatikus. Pl. egyszerű grafika. Persze ez izlés dolga, de én a Win7-es Win98-as grafikával használam, mert hülyét kapok a sok csicsától, meg átlátszóságtól. Munka felületre az ilyen nem való. Aki meg a zselatin ablakokba akar gyönyörködni, az nem is értem mit csinál a gépen? :D
    Start menü: Én sose értettem az minek van. Mire jó az? Komolyan? Egy nyomorult kis szűk helyre n+1 szintű menü hierarchiába bezsúfolva minden szar. Ha már annyi nyomorult dolgot tett fel az ember, akkor elfedte az egész képernyőt.
    A mindennap használt programok kint vannak asztalon indító ikonba. Mert úgy egyszerű. Ez már végül is valahol Metro UI. Csak ikonokkal és nem csempével. Start menüt egy dologra használom: Leállítás. Másra nem jó.

Az mondjuk biztos bullshit, hogy a metrót az egér húzkodásával lehet "görgetni".
  • dyra
    Változik ez is. Egyre többen és többen neteznek jószerivel csak a PC-n. Facebook, zenehalgatás videónézés egyszerű szövegszerkesztés. Ezekhez meg csak böngésző kell. Egyre több embernek lesz elég a Linux ha még oly sok képességben el is marad a Windows-tól vagy épp nincsen rá progi. Persze manapság még sok mindenre kellhet egy PC. De az irányok jól láthatóak.
  • dyra
    Változik ez is. Egyre többen és többen netezek jószerivel csak a PC-n. Facebook, zenehalgatás videónézés egyszerű szövegszerkesztés. Ezekhez meg csak böngésző kell. Egyre több embernek lesz elég a Linux ha még oly sok képességben el is marad a Windows-tól vagy épp nincsen rá progi. Persze manapság még sok mindenre kellhet egy PC. De az irányok jól láthatóak.
  • netperformer
    Most hogy így belegondoltam, érzek is némi disszonanciát, hogy egy olcsónak titulált lapost hozol összefüggésbe egy ingyenes operációs rendszerrel, mondván az olcsó az szar. Észrevettelek ám büdös troll
  • netperformer
    Az elképzelésed szerint is, mely azt mondja, hogy szar az olcsó wideos laptopom, kimondaná, hogy minden linux egy trágya, hulladék, hiszen nem csak olcsók, de ingyenesek. Természetesen nem értek egyet. Bizonyos felhasználásra stabilabb, de hétköznapi embereknek még véletlenül sem ajánlanám.
  • zord01
    Ez így nagyjából fedi is a valóságot. Ezért is mondtam, hogy én majdnem mindent megértek. Még azt is, hogy a W8-ban egybe gyúrták a tablet és az asztai OS-t. Csak azt nem értem meg, hogy az asztali gépemen mi a faxért kényszerítik rám, hogy a tabletes GUI-t nézegessem, ami ronda is (asztalihoz képest. pl háttérkép sincs, meg aero (igaz már asztalin sem)), és használhatatlan is (net nélkül totálisan, de pl nettel sem jó túl sok mindenre, egy kva word dokumentum parancsikonját nem tudom kitenni rá).
    Pökcsé nem lehet eldönteni ki, mit akar, egy menüben bepipálni, azt csók. A godok 80%-a megoldódna...
  • asgh
    Pontosan arról van szó, hogy a Microsoft nem tudta időben kiterjeszteni a windows ökoszisztémát a mobil szegmensre. Az MS mindig lemaradásban volt az innováció terén, ők abban voltak erősek, hogy a már bevált megoldásokra kidolgoztak egy saját verziót és jól integrálták a windows ökoszisztémába. Csakhogy az érintőképernyős telefonokkal és a tabletekkel hirtelen olyan öldöklő verseny alakult ki a mobil informatikában és az android olyan gyorsan terjedt, hogy a Microsoftnál elkezdtek pánikolni.
    Teszem hozzá: joggal. Az informatikai piac fő csapásiránya a mobil technológiák felé fordult és a Microsoft mérföldekkel lemaradva kénytelen követni a piacot. Ráadásul míg pl. az Apple megteheti, hogy egy mindenkitől független, zárt ökoszisztémában gondolkodik, addig a Microsoft számára csak az lenne a hosszabb távon működőképes megoldás, ha átveszi az elsőséget az androidtól, mert az egész üzleti modelljük arra épül, hogy ő platformjukat használja lehetőleg mindenki.
    Ezért aztán a Microsoft stratégiát váltott és átment innovatívba. Ez amúgy becsülendő lépés, sőt az egész iparágnak jót tesz, csakhogy a merész kezdeményezések kockázatosak.
    Ahogy lejjebb írtam: ha a usert olyasmivel állítják szembe, ami addig még nem volt, akkor a rendszernek minden elemében meggyőzőnek kell lennie. Elég egyetlen hibás rész és a user nem azt vizsgálja a továbbiakban, hogy mit tud még a rendszer, hanem hogy mit _nem_ tud.
    Ez ráadásul nem marketing vagy pszichológia kérdése, hanem ez a racionális viselkedés: ha az ember ki akar ismerni egy új rendszert, akkor azt nézi, hogy hogyan lesz használható a számára. Ha elsőre egy a mindennapi működést befolyásoló hibára bukkan, akkor mindenek előtt a hibákat próbálja feltérképezni, mert nem akarja, hogy kritikus helyzetben meglepetés érje. Ha viszont a rendszer a kiforrottság érzetét kelti és nincsenek komolyabb fennakadások az elején, akkor a user arra lesz kíváncsi, hogy még milyen egyéb újításokban lehet a segítségére. Ez amolyan "jó tanuló felel vs. rossz tanuló felel" szituáció.
    Na most az a gond, hogy a Microsoft a merész újítások terén amatőr versenyző. Vannak ugyanis dolgok, amiket sok pénzzel és piaci erőfölénnyel sem lehet egyik napról a másikra megoldani. Ha egy cég egész szerkezete a piacvezető státuszhoz szocializálódik, akkor nehéz hirtelen innovatív és merészen kockázatvállaló üzemmódba kapcsolni. Így fordulhat elő, hogy a userek visszajelzéseit figyelmen kívül hagyják, hogy nem foglalkoznak eleget az ergonómiával és nem figyelnek kellően az apró dolgokra, amik az egész rendszer összbenyomását jelentősen befolyásolják. Így aztán lehet, hogy pl. a Metro GUI csak egy jelentéktelen eleme a win8-nak, de ha a user első benyomásként egy kényelmetlen GUI-t kap az arcába, akkor bizony a "rossz tanuló felel" hozzáállással fogja vizsgálni az egész oprendszert. Márpedig ahol hibát keresnek, ott találnak is, ha meg egy x.0 verziójú windowsról van szó...
  • zord01
    Hát ez esetben magukra vessenek. Egyfelől a Vistának is így álltak neki, meg is lett a végeredmény, rekord sebesen jött a W7, ami jó is lett érdekes módon.
    Eleinte volt nekem egy olyan gyanúm, hogy ez az egész arra megy ki, hogy átszoktassák a népet az új felületre, hogy a tablet fronton taroljanak, de az még nagyon messze van, tekintve a mostan (mármint a majdani) W8 pros tabletek árait. Szóval a siker minden fronton messze van.
    Én eredetileg úgy hittem, hogy a W8-at afféle globális béta tesztnek szánja az MS, plusz, hogy addig is kihúzza valahogy, míg jön a W9. Nah most van így van, de akkor ne nyavalyogjon, hogy nem veszik a cuccot, vagy eredetileg tényleg azt képzelték, hogy ez menni fog, de akkor megint csak fogják be, és üljenek vissza valami iskolapadba... (habár vicces lesz majd, amikor termékmenedzsment órán magukról tanulnak, a "hogyan baxuk el"... és a "hogyan ne bánjunk a fogyasztóval" órán...)
  • gothmog
  • sanyicks
    igen olcsó húsnak híg a leve. Ezért van olyan szar hardver ami nem megy linux alatt ;) de hát ezek általában dzsunka termékek, vindóz alatt is alig alig mennek.

Az újraírásról pedig: Játékoknál is minden új résznél elhintik a készítők hogy bizony újra írták, mert a buta droidoknak ez kell. Ha nem hallják ezt elkezdenek hőbörögni, miközben azt sem tudják miről van szó. Legutóbb a skyrim-nél mondták azt hogy újraírták"új motor", persze ez nem igaz a jó öreg gamebyro folytatása amit a morrowind óta fejlesztenek, ez elég egyértelmű. Nem szoktak csak úgy újraírogatni dolgokat...
  • gombabácsi
    most komolyan, csinálnak egy tök jó win7-et, erre csinálnak egy újabbat? minek? mit vártak ettől?
    miért nem a win7-et táblásították valami ötlettel?

saját magukat szivatják
  • netperformer
    "Mert a windows az aztán minden hardvert támogatott ám mindig."
  • gothmog
    Ilyen kérdés nem is volt.