• asgh
    #53
    OFF:
    Ezt a csávót egyszer már kirúgták innen, mert amikor már senki sem reagált a baromságaira, elkezdett ordenáré mód zsidózni remélve, hogy azzal talán átviszi a tűrésküszöböt.
    ON:

    A Microsoft nyertes stratégiája eddig az volt, hogy pár év leszakadással követték a piacot és ha egy mások által fejlesztett megoldás működőképesnek bizonyult, akkor idővel előálltak a sajátjukkal és a windows egyeduralmának segítségével szépen kitúrták a piacról.
    A mobil piacon is ezt a stratégiát követték, csakhogy ott a "windows" hívószó egyszerűen nem működött, mert a mobil eszközöknél nem jelentkezik a desktop rendszerekre jellemző kompatibilitási kényszer. Illetve létezik, de csak a saját ökoszisztémájukban, amiknek viszont nincs kapcsolatuk a desktop rendszerekkel.
    Az MS ezért olyan területen kényszerül helyt állni, ahol kezdőnek számít: egyedi, formabontó megoldásokkal kell előállnia, ha meg akarja tartani a pozíciüit. Ezt a menedzsment is felismerte és be is indult az MS fejlesztőbrigád, sőt, kissé talán túl is görcsölték az eredetiséget. Az MS-nek pedig most kell megfizetnie a tanulópénzt. Az Apple, a Google, Nokia és a többiek ugyanis kénytelenek voltak még a kezdet kezdetén hozzászokni, hogy egy forradalmi újításnál a legkisebb részlet is képes az egész fejlesztést bedönteni. Ha csak egy rendszerelem rosszul működik, legyen az teljesítménybeli, ergonómiai, biztonsági, stb. hiba, akkor a felhasználók az egész rendszerről alakítanak ki negatív véleményt és az egész project megy a kukába.
    A Win8-cal is ez történik: ha a Metro GUI nem kellően ergonómikus, ha az érintőképernyős PC-k életképtelenek, akkor tök mindegy, hogy milyen egyéb forradalmi újítást tartalmaz még az OS, bukik az egész, pont az eredetisége miatt, mert a felhasználót döntésre kényszeríti: "_szeretem_ az új windowst, vagy nem?"