Csalódott a Windows 8-as PC-eladások miatt a Microsoft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha meg pl táblagépre tesszük fel ugyan azt a rendszert, akkor alapból metro töltene be, esetleg egér észlelésekor az is válthatna asztalra.
Ja és az elsõ benyomás. Na ez az. Legalább kinézne valahogy. A metro felületet nézve nekem olyan bezártság érzetem van (na nem ám a saját gépemen, ott nem lesz egy darabig ilyesmi) A win7 átlátszósága viszont valahogy olyan érzéseket kelt, mintha tényleg egy ablak lenne a világra a monitor. A win8 meg csak eg yszûk doboz hatását kelti.
asztali számítógépben? 20ezer forintos tabletben van annyi.
(persze akinek tényleg olyan van annak tényleg inkább xp vagy xubuntu)
A
Az MS is ezt a irányt nézte ki, és a logikájuk jó volt mert a hatalmas Windows fölény miatt logikus lenne, hogy sokan úgy mond az õ mindent lefedõ rendszerüket használja.
De könnyen lehet, hogy bukják ezt a pozíciót és ez akár kikezdheti az asztali rendszereknél lévõ fölényûket is.
Valahol kulcskérdés a Win 8 a Microsoftnak. Szerintem a felülettel baltázták el de nagyon. És bizony sokszor többet számít, hogy az eladandó portéka, hogy néz ki mint maga a tudása.
Egyszer????? 😊
Ezt a csávót egyszer már kirúgták innen, mert amikor már senki sem reagált a baromságaira, elkezdett ordenáré mód zsidózni remélve, hogy azzal talán átviszi a tûrésküszöböt.
ON:
A Microsoft nyertes stratégiája eddig az volt, hogy pár év leszakadással követték a piacot és ha egy mások által fejlesztett megoldás mûködõképesnek bizonyult, akkor idõvel elõálltak a sajátjukkal és a windows egyeduralmának segítségével szépen kitúrták a piacról.
A mobil piacon is ezt a stratégiát követték, csakhogy ott a "windows" hívószó egyszerûen nem mûködött, mert a mobil eszközöknél nem jelentkezik a desktop rendszerekre jellemzõ kompatibilitási kényszer. Illetve létezik, de csak a saját ökoszisztémájukban, amiknek viszont nincs kapcsolatuk a desktop rendszerekkel.
Az MS ezért olyan területen kényszerül helyt állni, ahol kezdõnek számít: egyedi, formabontó megoldásokkal kell elõállnia, ha meg akarja tartani a pozíciüit. Ezt a menedzsment is felismerte és be is indult az MS fejlesztõbrigád, sõt, kissé talán túl is görcsölték az eredetiséget. Az MS-nek pedig most kell megfizetnie a tanulópénzt. Az Apple, a Google, Nokia és a többiek ugyanis kénytelenek voltak még a kezdet kezdetén hozzászokni, hogy egy forradalmi újításnál a legkisebb részlet is képes az egész fejlesztést bedönteni. Ha csak egy rendszerelem rosszul mûködik, legyen az teljesítménybeli, ergonómiai, biztonsági, stb. hiba, akkor a felhasználók az egész rendszerrõl alakítanak ki negatív véleményt és az egész project megy a kukába.
A Win8-cal is ez történik: ha a Metro GUI nem kellõen ergonómikus, ha az érintõképernyõs PC-k életképtelenek, akkor tök mindegy, hogy milyen egyéb forradalmi újítást tartalmaz még az OS, bukik az egész, pont az eredetisége miatt, mert a felhasználót döntésre kényszeríti: "_szeretem_ az új windowst, vagy nem?"
Értelmetlen 900MHz-es gépekkel trollkodni, mikor minden alkalmazásnak nagyobb már ennél a gépigénye, nem tudsz vele kezdeni semmit.
Bár ahogy nézem a videót, ez Celeron M, más architektúra, nem egyenértékû egy régebbi 900MHz-es géppel.
Ubuntu teljesen jó oprendszer, ismeretségi körömbõl egyre többen preferálják. Igaz fõleg azok, akik nem HC userek, hanem csak zenét akarnak hallgatni, officeozni, videózni, meg jútúb/FB-ozni.
Tény, hogy van olyan gép, amin nem úgy mûködik, ahogy nekik kéne (azokon nem is kell erõltetni, csak a szenvedés lesz vele), de megfelelõ HW-vel addig megy, amíg el nem porlad alóla a vas. A driverek meg ugye HW gyártók sara lenne, szóval ezért nem a linux a hibás 😊
/off
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Én nem szidom, de szerintem is a Vista sorsára jut majd, ami hatalmas elõrelépés volt, csak nem elég kidolgozott és ebbõl kifolyólag rengeteg erõforrást igényelt.
A Microsoftnak azt is számításba kellett volna venni, hogy a legtöbb ember tényleg szereti a megszokott formában látni a rendszerét. És szerintem ez a start menü helyetti csempés dolog nagyon is eltér a hagyományostól. Én mondjuk az a fajta vagyok, akinek ha lenne érintõképernyõs monitorja az asztali gépéhez (szerintem is értelmetlen, de tegyük fel), még akkor is egy hagyományos asztalt, vastagabb tálcával jobban el tudnék képzelni és szeretnék, mint ezt a csempés felületet.
Szerintem nem ad annyi pluszt egy win7 felhasználónak, hogy megérje váltani.
Ui.:Vakvarjúcskát pedig banolni kéne, mert nem normális.
<#falbav>#falbav>
killall imagent
Mérj egy vérnyomást pls magadon 😊 Aztán majd 20 komment után újra 😊
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
killall imagent
Amúgy ubuntu mehet a francba, próbálj rá egy xubuntura, netán egy lubuntura, reszponzivitásban köröket ver a sima ubira 😊 Lehet hogy még a videód se laggolna ennyire 😊 De van még itt little susie is, tetvedék gépedet simán lehetne gyorsítani ha picit értenél hozzá.
Amúgy én nem reklámozok semmit, mindenki azt használja, amit szeretne, lelke rajta. Felõlem aztán püfölheted a DOS-t is, ha épp erre van ingerenciád, a te dolgod. Te reklámozod az XP-t.
Amúgy meg fail, win7-et csak játékra használok 😊
killall imagent
Amúgy arrakistor, 900Mhz-en sikerült már lerenderelni a kis keresztedet, vagy még két év alatt sem sikerült végezni vele? 😉
Akkor az átlag magyar használjon XP-t. Nincs ezzel semmi gond, jó kis rendszer az, kicsi gépekre. BTW elég sok helyre járkálok gépeket telepíteni, javítgatni, és egyre inkább jellemzõ még a szegényebb családokra is, hogy a régi áramzabáló 2,4-es celeronokat leváltják egy 80k körüli laptopra. Ezeken a gépeken már a win7 köröket ver az XP-re, és a villanyszámlát se pörgeti annyira, mint a régi asztali sulinetes csoda.
De azt állítani, hogy az XP erõsebb gépen gyorsabb mint a Win7, az alaptalan, hülyeség, és trollkodás. Amúgy neked meg ki fizet, hogy hülyeségeket beszélj? 😄
killall imagent
Erõsebb gépen (2mag, 2 giga ram) már gyorsabb a win7, mint az XP, nem kevéssel (próbáld ki, ha nem hiszed). Újabb HW-ket XP már nem kezeli túl jól. Sõt, XP hajlamos arra, hogy másfél, de max két év után totálisan lefeküdjön, újra kell ráncigálni. Win7-nél ilyen nincs.
Ha ettõl gyengébb géped van, akkor persze, használj XP-t, de szerintem manapság ilyen géppel nem lehet normálisan dolgozni.
killall imagent
XBox is frissített erre, hát nagyon szar. Lassú és minden elérése körülményes, van amit nem is tudom hova dugtak el... brrrr. A régi menüjéhez képest ráadásul még ronda is.
RIP Microsoft.
Windows 8 jobb mint a Windows Vista de gyakorlatilag valószínûleg egy sorsra fog jutni vele.
Épp tegnap tettem fel játszós gépre a Windows 8-at, az még a 7-nél is gyorsabb, nagyon jó lenne... ha nem lenne a Modern UI (leánykori nevén Metro). Használat közben ha nem akarod, nem kell vele feltétlenül találkozni, de indításkor alapból az jön be, és a beállításokhoz is azon keresztül lehet eljutni fõleg. Az meg vicc, hogy metrós alkalmazást egérhúzással kell bezárni, meg alt+F4-el, mert nincs egy nyavalyás x. De a sebességre nem lehet panasz, 30mp alatt feláll a rendszer is.
Haha! Ami történt az az, hogy képes hibernálni és betölteni alkalmazásokat. A másik meg a saját gyors indítása egy kezdeti állapot hibernálásával van megvalósítva.
"szerintem aki nem használja legalább 2 hónapig ne pofázzon"
Köszönöm van és volt dolgom vele a Start Képernyõvel asztali környezetben nem tudok megbarátkozni, innetõl kezdve lényegtelen, hogy egy olyan folyamataot amit naponta egyszer végzek csak el milyen gyorsan csinálja meg. Viszont egy olyan dolgot, amit naponta többször használok, nem mindegy milyen módon tehetem meg.
Teljesen más lett a memória kezelés bõdületesen gyorsult minden. Egy excel betöltésnél még csak fel se villan a sárga ablak (office2010) egybõl a tábla van ott. Azok a mappáim amiben a fényképek vannak szemvillanás alatt bent vannak miniatûrökkel. Ja ez csempe mánia szokatlan volt, van elõnye de van rá megoldás. Szerintem messze a legjobb win lett. Az egész kerner felépítés minden módosult és letisztult szerintem aki nem használja legalább 2 hónapig ne pofázzon,
Vakvarjúcska: a windows 7 az ms legjobban eltalált operációs rendszer az xp után. Tessék kicsit fejlõdni már nem a középkorban vagyunk.
Tehát a Microsoft önkritikából egyes.
Azt nem értem miért akarnak érintõképernyõs desktop gépet? Én biztos nem szivesen emelgetném a kezem ha kényelmesen könyökölhetek a fotelban is.
A maradék 48% nagy részte viszont hallott arról (jobb esetben tapasztalta), hogy PC-re visszalépés az érintésvezérlésre optimalizált új felület és a megcsonkított jól bevált régi, maga a rendszer pedig nem tud semmi értelmes új dolgot felmutatni a Windows 7-hez képest.
Hát igen, így jár aki alábecsüli a PC-k és jelenlegi használati módjuk vitathatatlan jelentõségét és ráerõlteti a nem rá való dolgokat 😊
Persze aki kicsit is nyitott szemmel jár tudhatta elõre.
www.icewebhu