"Javaslom, hogy azért gyakorold még a hasraütés módszerével történő becslést.:)
Ha jól látom az előző cikkhez kapcsolódóan a Bada 3. negyedéves eeladásai 5 millió körül alakultak, amivel pl. megelőzik a WP eladásokat is. Szal azért a darabszámok és a százalékok azért összefüggnek és egymásba átválthatók, ha a teljes számot ismerjük."
Húha akkor most jó mellé lőttem a kevés és a még kevesebb közé.
"Abban a cikkben egy nagyon finom csúsztatás ott volt, hogy az Apple 30%-os növekedéséről szólt a korábbi eredményeihez képest, miközben ugye a teljes eladásokból a részesedése csökkent!"
És ebben mi a csúsztatás? Attól, hogy a komplett mobilpiacon a részesedése csökkent (hiszen 50 gyártóval hasonlítod össze), attól még símán nőhet az eladása 30%-al. Ebben semmi csúsztatás nincs, és ráadásul ez utóbbi a lényeg.
"Az iOS-t viszont lehelletnyivel talán jobb helyzetűnek mutattad."
Hát nem leheletnyi a különbség.
"Igen az iOS-nek van egy 300-400 milliós installációs bázisa, a kérdés az, hogy ez mekkora valós bázist jelent, amikor évente jelenleg olyan 100 millió készüléket adnak el."
Jó lesz az 100 milliónál többnek évente, ne csak a telefont nézd.
"Csak mert ki használ egy 3-4 éves készüléket, alkalmas-e ez a készülék új APP-ok telepítésére?"
Az 1-2 éves készülékeken gond nélkül, de ami szintén nagyon jó az apple.nél, hogy elég hosszú ideig támogatott 1-1 készülék. Ugye jelenleg még a 3GS is támogatott ami aztán végképp nem mai kölök.
"Ha más gond nem jelentkezik, pl a képernyő felbontása miatt."
Ezzel semmi gond nincs apple-nél, így is különböző felbontások vannak iphone, ipad, stb esetében.
"Persze a bada ehhez képest marginális 5-10 millió közötti installációs bázissal rendelkezik, de később is indult, mint az iOS."
Meg nem is látszik rajta, hogy olyan nagyon jönne előre.
"A példa szerintem inkább úgy jó, hogy az eddig az utcában egyedül zsömlét áruló pékmester egyszercsak azt látja, hogy prosperál a város (mert épült egy mercigyár) egyre több a kuncsaftja, csak azt nem látja, hogy a mercigyár mellé épült egy Android nevű pláza is, ahol egyre több ember vásárol, és ahol szintén van olyan bolt, ami csúcszsömit árul a TECSÓS mellet."
Teljesen mindegy, magvas zsemléje (iOS) NINCS. És ezért lenne hülye a magvas zsemle receptjét odaadni másnak is, aki kispóról belőle ezt azt, már nem olyan, nem olyan az íze.
"Ma még van egy biztos vásárló köre, de hogy az emberek lustaságból egyszercsak elfelejtenek hozzá benézni, pláne ahogy az utcában megy tönkre a többi bolt is, azt már ős sem tudhatja."
Erre az én példám a hifi (ha már hifibuzi vagyok), a plázában és a médiamarktban is van "hifi" osztály, de azért ha normális komoly hifit akarsz akkor nem ide mész be, nem itt vásárolsz. Ezért mindig is voltak és lesznek hifi boltok.
"Erre kéne figyelnie a pékmesternek, az idők szavára! ;)"
Egyet értek csak ez nem a te véleményeddel egyezik :)