• kvp
    #43
    "Alá ICMB. Tudod, BALLISTIC missile."

    Azok ellen sincs sok vedelem, ha a felszallasi fazisban nem tudjak oket azonositani. Ha nem sikerul, akkor nem marad eleg ido a vedelmi rendszer szamara es a felszallashoz hasznalt hajtomuvek nelkul egyebkent is problemas azonositani a celt. A lenyeg, hogy amig nem kezd el esni, addig mindenki azt hiszi, hogy civil muhold. Amikor elkezd esni, akkor azt hiszik, hogy iranyitott visszateres. Amikor nem eg el a surubb legkorben, akkor arra gondolnak, hogy rossz tervezes. Amikor par masodperccel kesobb felrobban a celterulet felett, na akkor derul ki, hogy fegyver volt. Mint irtam, ez egyszer jatszhato el, de elso csapasnak tokeletes, foleg ha tobb is van belole es egyszerre lepnek mukodesbe. A vedelmi rendszerek erre nincsennek felkeszitve, tehat nem tudnak emberi beavatkozas nelkul tuzelni mindenre ami eppen leesni keszul az egbol. Ez az idoveszteseg jelenti a tamadashoz felhasznalhato rest.

    "A mai távcsövek felbontása mellett pontosan látható, hogy mi van a műholdon. BTW, hol van az megírva, hogy egy Kh-11/12 az nem nézhet rá egy másik műholdra. Mivel légkör torzító hatása nincs..."

    Ilyen esetben a muhold burkolata latszik, ami altalaban tartalmaz nehany antennat is, meg par manoverezo hajtomuvet es nehany napelemet. Semmi sem akadalyozza meg a tervezoket, hogy a burkolat ala a jelerositok es a router-ek melle berakjanak valami nagyobb nuklearis fegyvert. Egyszeruen nem fog latszani kivulrol, egy muholdba meg nem lat bele senki sem. Amig meg nem tor ki egy haboru, addig meg hasznalni is lehet kereskedelmi celokra, bar ha nem hasznaljak fel, akkor a megsemmisites problemas. (persze fent is lehet hagyni kikapcsolva, majd leesik parszaz ev mulva alapon)