Dodo55#34
Egyszerűen nem értem ezt a vékonyság őrületet. Laptopoknál tök felesleges (vagy magyarázza már el valaki miért jó... kinézet szempontjából sem kifejezetten, egy vastagabb masszívabb, erősebb, komolyabb hatást kelt). Egyszerűen más hatását nem látom, mint hogy drágább az előállítási költség, plusz az akksi kapacitás kárára megy. Telefonok esetében ugyanígy + a jó fogású Nokia N73-am után a Samsung Galaxy Gio-mat napi szinten reptettem meg egy-egy hirtelen mozdulattal, pedig aztán még az sem az az ultravékony kategória.
A könnyű súly meg még laptopoknál azt mondom ok, legyen, de telefonoknál pl ez is hátrányos szerintem, szeretem érezni a zsebemben, hogy ott van, megszoktam, néha ha itthon kirakom a zsebemből az is idegesítő érzés, reflex szerűen odakapok hogy hova lett...
Magáról erről az ODD dologról: kompatibilitás. Kurva sokat számít. A gépemben mai napig van FDD. Évente 1x használom is. Úgyhogy ezen szerintem nem lenne szabad spórolni. Pendrive ide vagy oda vannak helyzetek, amikor életmentő tud lenni egy ODD, ahogy egy FDD is néha még mindig.