• lordsithlord
    #49
    Informatikus berkekben az ilyen gépeknek van egy szép beceneve: kínai lufi.

    Mikor felfújják, szép és jó, meg nagynak is tűnik, de igen hamar elpukkan és akkor kiderül, hogy milyen kicsike is a dolog.

    Érdemes megnézni, milyen elvárások voltak anno a Rassbery Pi vagy az MK802 esetében: mindkettőnek meg kellett volna váltania a világot. És mi lett belőlük? Szép nagy felhajtás (bár ez is csak bizonyos körökben), majd még nagyobb bukta, mikor kiderült, hogy nem bírják még az előrendeléseket se teljesíteni. Ráadásul ezek a gépek, bár tény, hogy elég erősek, de pontosan az Androidból adódóan igazából csak célhardvernek megfelelőek (már csak a csekély szoftvertámogatásuk miatt is). Nem tagadom, egy média vagy egy fájl szerver megfelelő lenne ilyenből (már ha végre kijönne egy olyan verzió, ami nem akad meg azon, hogy egy külső HDD egységet kellene lekezelnie), de ez mindennapos használatra még mindig nagyon kevés.

    Ráadásul ahogy azt itt már valaki említette, ezek a "gépek" szó szerint eldobhatóak, ha meghibásodnak, zéró támogatásuk van (vagy ha van is, nem éri meg velük foglalkozni, mert többe kerülne az intézkedés, mint egy új gép.

    Ez pedig így minden, csak nem gazdaságos.