• llax
    #45
    Az egy dolog, hogy az általad írt összeget messze megéri egy ilyen ARM alapú mini PC, de ezzel semmilyen módon nem veszélyezteti a táblák és telefonok világát... A médialejátszók és HTPC-k számára lehet vetélytárs, néhány esetben desktop PC-t is kiválthat, de aki "kész" készülékre vágyik adott funkciókkal (mert nem tud és/vagy nem akar a rengeteg kész megoldás mellett tákolgatni), az úgysem ezt fogja megvenni... A Raspberry PI és követőik piaca sokkal inkább egy új szegmens, a bevált dolgok kiváltása csak másodlagos (némi irónia ON): ha tudsz, ezek után oda is ARM alapú PC-t teszel ahová eddig semmit nem tettél...

    Építsd össze egy minőségi érintésérzékeny kijelzővel, tegyél alá olyan akkut, ami több nap készenlétet / sok óra használatot biztosít, no meg 2 kamerát is. Legyen az egész csak egy telefon méretű (ahhoz még GSM/3G modul is kell). Hol vagyunk a 15.000-hez (ahogy ezen az "alaplapon", úgy a többi alkatrészen is legyen ugyanakkora haszonkulcs!)???
    Lehet, hogy a vége brand nélkül (vmi. kínai márkanéven) 50-70 körül is lesz, ha nem is csúcs, de minőségi komponensekből építkezel, szigorúan milliós sorozatban gyártva. Ezt nagyobb névvel, vele járó garanciákkal, supporttal kb. 100-130 körüli áron kiteheted a boltok polcaira (minden szám csak durva közelítés).