• kvp
    #30
    "ja nem hdd-je van, memóra van benne, ami amúgy a 1/4-ét tudja egy hdd sebességének... a telefonokba nem ssdk kerülnek ám. Minden csinálja és csinálni fogja. Mert a RAM-ba be kell tölteni a dolgokat legalább is elsőre ;) max ott nem látszik mintha csinálná ahol minden szart előre betöltenek a ramba..."

    Ez nem igazan van igy. A legtobb keszulekben flash memoria van, tehat a belso hattertar sebessege majdnem megegyezik a ram-eval, csak valamivel lassabban irhato. A kulso hattertar pedig tobbnyire valamilyen sd kartya, ami egy atlag pendrive sebesseget hozza. Ez mar gyarto fuggo, de tobbnyire meg ez is jobb mint egy atlag merevlemez, mert nincs benne lassan mozgo fej.

    Az android alkalmazas betoltesi sebessegenel altalaban az lassit, hogy minden tomoritve van (az apk-k gyakorlatilag zip-ek) es ezen belul a media tartalmak (pl. ikonok) is tomoritve vannak. A masik gond az, ha valaki lassu sd kartyat vesz a keszulekehez es arra rakja az alkalmazasokat. Sok kinai gyarto eleve a rendszerparticiokat is egy belul elrejtett sd kartyara rakja. A jobb android-os keszulekekben sata-s ssd-nel gyorsabb flash hattertar van es altalaban jo nagy (32 GB folotti). Arrol nem beszelve, ha van par GB ram a gepben, akkor a linux kernel cache-el, tehat eleve gyorsabban tolt minden. Persze azokon a keszulekeken, ahol meg az alkalmazasok futtatasahoz sincs mindig eleg ram, ott ez az elony elveszik. Utobbinak az oka a sok memoriaban ulo nem hasznalt program, amiknek a leszedesevel a toltesi idon kivul a rendszer reakcioideje is sokat javul.

    ps: Eddig a legjobb android-os arm-os tablet amit lattam egy lenovo thinkpad volt, meg tollat is adtak hozza. (munkahoz kifejezetten jo, nem maszatoljuk a kijelzot es joval vekonyabb a hegye mint az ujjunk es a google fele kezirasfelismeres is kenyelmesebb vele, ha valaki utal gepelni)