Thomas Von#87
Az alap témához hozzá szólva:) A Nokia már sosem tér vissza az első helyre, ha csak nem találnak ki valami überdurvabrutál fejlesztést. A symbianban és meegoban sok volt még a tartalék, ha fejlesztik folyamatosan és nem hagyják hanyatlani akkor az android, winphone és Ios szinte sehol sincs. De ugye az MS látta, hogy ha beakar törni akkor nem a kicsik közt kell furakodnia, na meg persze pont az ms aki a kicsikkel akar egy szinten lenni. Tézisem szerint sok pénz sokra megy alapon elkezdte a Nokiát kenőpénzekkel belülről rohasztani, így ha a legnagyobb esik ki máris káosz, piaci átrendeződés, amibe belehet szállni és nagy szeletet lehet kihasítani a tortából így, mintha a kicsik közé kellene befurakodni és alulról feltörni valahogy. Meg ugye voltak már ilyen probálkozások, lsd zune. A lényeg, hogy az ms sok megkenéssel elkezdte belülről rohasztani a nokiát, olcsón hozzá jutott így a helyhez az átrendeződés révén és még HW gyára is lett a telefonos op-rendszere alá. De szerintem ezel megint rossz lóra tett. Nagy nokia fan voltam, de most már inkább átpártolok a samsung S3-jára. A winp nem győzött meg.
És beszállva a vitába Apple vs. minden egyébb. Az Iphone nem azért olyan hu de drága, mert mekkora tudása van. Hanem mert csúnyán kihasználják, h van aki hajlandó sokat fizetni egy almáért amibe bele is haraptak:) Engem már próbált Apple fő fanatikus mufti haver meggyőzni, h mekkora jó az Iphone, nem sikerült. Még a symbian 3-at is jobban találom.