Stephen Elop győzni akar

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LOL 😄

killall imagent

"Azért általában ezek a custom ROM-ok tényleg stabilnak mondhatók."

Háppersze! Nagyanyám testalkata meg sportosnak mondható, ha eltekintünk attól, hogy hajlott a háta. :-)
NEXUS6
Azért általában ezek a custom ROM-ok tényleg stabilnak mondhatók. Adott emberkének, aki fejleszti ugyanis alap esetben sok haszna az egészbõl nincs, csak a presztizs mondhatni. Ráadásul ha elterjed, hogy trágyát csinál, akkor meg pláne nincs haszon, még az adományokról is lemondhat. Szal ha kiadja 1-2 hónappal késõbb, megteheti, mert nem kell hasznot termelnie.
A custom kernelekkel már rosszabb a tapasztalatom. Soknál lényeges funkciók, modulok hiányoznak, fényképezõ szarul mûködik, meg ilyenek.
Én ezeket hanyagolni szoktam.
Ezért nálam az esetleges bizonytalan mûködés egyértelmûen a tweak progiknak volt köszönhetõ, azzal meg a gyári ROM-ot/kernelt is el lehet baxni.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

"Mûködik - ennyi. Nincs fél évente újra húzás meg egyéb nyökögések."

ja mint az android 😊 újrahúzogatás akkor van ha custom romozik az ember és kijött az új 😉 ha ez nem kell, akkor csak mûködik, nem szaggat, nem fagy...

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

NEXUS6
Azért szerintem, sokkal kisebb a különbség használhatóságban egy gyári ROM-os, felsõkategóriás droid teló és egy IP5-között, mint sem hinnéd. De legalább is ahogy azt itt most megpróbálod beállítani.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

mousee
Szerintem mi valahol a magunk módján egyetértünk. Az ájfón és a droid alapvetõen két rohadtul más célközönségnek készül.

Az almát az fogja választani, aki akar egy olyan eszközt, ami ha nem is feltétlen tudja a legtöbbet a piacon, de azt amit tud, azt üzembiztosan tudja. Trendi, vigyázni kell rá, drága móka.

Aki droidot, az pedig szeret mókolni a rendszerrel, picit jobban ért hozzá mint az átlag, vagy egyszerûen nem akar, vagy tud kiadni -hozzáteszem teljesen jogosan- irracionálisan brutális összeget egy telefonért.

Amiben nem értünk egyet az az, hogy szerintem a droid is nagyon pöpec rendszer, és ugyanúgy profi mint az ios. Tudsz vele telefonálni, appokat futtatni, sw ellátottságban nincs hiány egyik rendszeren sem, amit az egyiken meg tudsz csinálni, azt a másikon is. Ha egy droidos telóról letakarítod a gyári szemetet (amit a gyártó tesz rá, ez nem a droid hibája), és felteszel egy jól mûködõ romot, akkor onnantól kezdve az életbe semmi bajod nem lesz vele.
Vegyünk egy életszerû példát, kamu számokkal. Megveszel egy ájfónt száz forintért, cserébe az életbe nem lesz rá gondod, szép, mûködik. Vagy veszel egy robotos telefont 30 forintért, felkeresed a helyi legközelebbi telefonvéristvánt (amúgy ezekbõl mostanság egyre több van, kb mint régen a nokiát ezresé' unlockolók), aki 5 forintért tesz rá neked egy jól mûködõ romot.

A vége az, hogy 35-ért van egy ugyanolyanod, mint másnak százért. Telefonálni tudsz vele, folyamatos, nem akad, futtatja az engribördzöt.

Semmi gond nincs egyik lehetõséggel sem, és az ezek közötti hitvita csupán gyerekesség, idiotizmus, az epül meg a szamszung meg röhög a markában hogy ezaz barmok, csináljátok csak 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

De mondom, semmi bajom az Androiddal vagy azokkal akik valamilyen okból választják (anyagi, hobby, egyéb), csak ezek miatt szerintem nem nevezhetõ felsõ kategóriásnak. Oda már profi rendszer kell és igazi anyagok. (a profi rendszer nem a funkciók számát jelenti, lásd mondjuk konyhagépek...)
"Azért ez cseppet túlzás 😊"

Csak mint a hasonlat, ahonnan indultunk.

"Rootolni két perc egy telót"

Csak ha a nettó idõt nézed, ami még kiegészül:
- a megfelelõ zip fájl keresésével, áttúrva a netet,
- teszteléssel, hogy a jót választottad-e ki, ha nem akkor szopó,
- imádkozással, hogy az elsõ két lépés sikeres legyen, különben vissza a start mezõre és szopinger elölrõl...

"Luxus az, ha mûködik, szépen para nélkül. Ez igaz az ájfonra, és igaz egy jól belõtt droidos telóra is."

Nem, iPhone esetében 100% hogy mûködik, nincs para. Általában ezen lepõdnek meg legjobban az Androidról áttérõk. Mûködik - ennyi. Nincs fél évente újra húzás meg egyéb nyökögések.
mousee
Azért ez cseppet túlzás 😊
Droidos hekkelés egyáltalán nem napi rutin és kötelezõ, el lehet lenni mostanság a gyári romokkal is. Régen, arm v6 procik idején még érdemes volt romokkal buzulni, manapság már nem sok. Rootolni két perc egy telót, USB-n rádugodod a gépre, két kattintás az unlock, rádobsz egy zip file-t, telepíted, keziccsók.

Más kérdés, hogy azóta kifejlõdött a telefonos véristván rassz. Ugyanaz mint anno a mókolthekkelt windózokkal, saját linux disztrókkal, 32 féle memóriatisztítóprogi istenítéssel, amik megeszik az összes ramot...

Luxus az, ha mûködik, szépen para nélkül. Ez igaz az ájfonra, és igaz egy jól belõtt droidos telóra is. De hogy ez akkora ûber tudás lenne... Ennyi erõbõl a windows telepítés is HC dolog, holott mibõl áll felrakni egy üres gépre egy win7-et? paripahímvesszõ 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Mi csak nem értjük azt, aki a lábkörmét olyan kenõccsel kenegeti, amitõl naponta tíz centit nõ és az autójának olyan ajtaja van, amit minden nap lemezvágóval kell nyitni és beszállás után visszahegeszteni.
Majd jön és állítja, hogy neki ez a luxus. :-)
Ugye te is erzed, hogy ez a peldad santit 😊
Autoszerovel helyesebb lenne, es arra is a "nem" lenne a valasz.

killall imagent

NEXUS6
És gondolom te a lábkörmödet sem magad vágod, hanem pedikûrös.
És kifejezetten zavarna, ha nem a sofõr nyitná az ajtót.

NEXUS6
LOL

Willenbrock
Mikor a finnek kiadták a kezükbõl a gyeplõt,akkor kezdõdött a mélyrepülés.Ez a cég már csak a nevében Nokia.A telefonpiacon sosem lesz már vezetõ cég szerintem-jó ha talpon marad még 1-2 évig.Át kéne valami egész másra állnia,mondjuk gumicsima gyártásra 😄

es hogy milyen nyilt a platform, hisz otthon custom romokkal szorakozhatsz, a gyarto helyett 😊

killall imagent

"Azt sem szabad elfelejteni, hogy a WP8 sokkal jobban optimalizált mint az Android."

Hát ez az! Lassabb rendszer -> erõsebb processzorigény -> nagyobb fogyasztás -> nagyobb aksi -> nagyobb készülék.
Mindezt jó marketinggel el tudják úgy adni, mint a fejlõdés csúcsa és a sok birka kezébõl meg kifújja a szél a telefont! :-)
DjDano
Egy 5-10 milliós eladást mindképpen produkálni kéne az utolsó negyedévben, hogy sikerrõl beszélhessünk, de legalábbis pozitív tendenciáról.

Dodo55: Nyilván valaki a hardver erõsségében méri a tudást, de a Lumia 920 bizony innovációban igencsak odaver a Galaxy S3-nak, elég csak a kamerára és a fényképezõre gondolni. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a WP8 sokkal jobban optimalizált mint az Android.

Mindegyik cég jó markentinges.Lépten nyomon samsung reklámba botlok.A nokia is nagyon jó dizájmerben talán most az a legjobb mégse veszik.Talán az ios miatt veszik az iphonet? Egy része biztos a hype miatt nem mondom,hogy nem.Nekem iphone elõtt a piacon a legjobb samsungom volt,de fagyott,nem volt stabil cserélgettem a romokat de nem futott olyan gördülékenyen mint a ios.Nem akarom szidni,mert a samsung csilivili .......-ival,ikonjaival volt tele nem eredeti os mint pl a nexus 4 (ha élõben tetszik akkot beújítok rá kap egy esélyt a tiszta nem buherált android ,meg ez már újabb is mint nekem volt meglátjuk) Úgy is szükségem van még egyre.
NEXUS6
Igazság szerint az Applen-n kívül senki nem teremt ezen a piacon igazán határozott kézzel trendet.
Ebben profik. Tényleg jó dizájnerek, marketingesek, el kell ismerni.

És akinek ez elég, az tapsoljon nekik.

Valamikor a Nokia is ilyen volt, kb 10 éve. Azóta szépen lassan lehanyatlott. Ha nincs pénz, akkor nem tudnak olyan jó szakembereket alkalmazni, egyre kevésbé tudnak biztosra menni, vagy bejön az új dizájn az emberekenek, vagy nem. Csakhogy egy nagy cégnek is csak 1, vagy 2 rossz dobása van. Egy kicsinek nincs egy sem.

A viszonylag nagyok, Sony, Samsung meg soxor biztosra mennek. Támogathatná a samu is ezerrel a Badát, ha a kutyának sem kell, pedig nem rosszabb technológiailag bármelyik nagy OS-nél. Nyomulnak inkább az Androidra, lájtosan másolják az Apple dizájnját, mert a legtöbb embernek az jön be. Ha néha túl hasonlóra sikerül, akkor fizetnek mint a katonatiszt. Azonban nem kopiznak mint a kínai gyártók, hanem trendet követnek, ez különbség! Hiába akarja is ezt néhány almafan összemosni.
A piac viszont õket igazolja, az Apple valójában kis cég nagyon szûk termékpalettával és soha nem is fogja tudni kinõni magát, ahogy a M$-sem. Hiába nagy a tõzsdei értékük, ha a részvények nagyrésze a cégvezetés kezében van. Alkalmazottból is van ugyan pár 10 000 de azok nagyrésze nem termel, hanem a bótban sales-manager, vagy is tróger eladó, meg telefonos helpdesk-es.

NEXUS6
"Néhány napi bér egy telefonért az drága?"

Khmm, itt most melyikre gondolsz?
Egy 200 ezer Ft-os teló, az amcsiban is egyheti meló azért.

Egyik "kollégád" meg az iPhone kapcsán 50 hsz-en keresztül bizonygatta, hogy az a jó mer' drága és ettõl csúcskategóriás a többi meg csak szeretne az lenni!😉

NEXUS6
Vazze te is itt lógsz velünk egész nap!!!
😄DD

Nekem meg sok ismerõsöm azon a véleményen van, hogy az Android azoknak a geek-eknek való, akik bele vannak szerelmesedve a telefonjukba és egész nap azt nyomkodják, mint egy telefon-tamagochit.
Itt olvasva titeket, lehet benne valami... :-)
fergusonpapa
" Engem már próbált Apple fõ fanatikus mufti haver meggyõzni, h mekkora jó az Iphone, nem sikerült. Még a symbian 3-at is jobban találom."

Na ezen felkacagtam, az emberek miket nem tudnak állítani.. Aza rendszer az ami alaból akadt ,és volt rá pár app és ennyi? 😄

ah mindegy nem megyek bele a vitába, felesleges. DE. Nokia bukása egyértelmü, dárga telefon szar rendszer.

www.icewebhu

Ez a drágán adni dolog annyira relatív...
Néhány napi bér egy telefonért az drága?
Amibõl elkapkodnak sok milliót pár nap alatt, az akkor drágán volt adva?
Mi lenne az olcsó, vagy mi lenne csak "nemdrága"?
"...Nem mondom, hogy mindegyik kiadás jól sikerül, de szabadon választhatsz úgy 20 féle közûl minimum."

Az Androidról ezt így leírod valakinek, aki nem telefonbuzi és akkor ezer százalék, hogy nagyon-nagyon távol akar maradni az egésztõl és vesz inkább egy iPhone-t.
Mehetnél is Apple kereskedõnek, csak annyi lenne a dolgod, hogy az Android "elõnyeirõl" tartasz elõadásokat. :-)
Az alap témához hozzá szólva😊 A Nokia már sosem tér vissza az elsõ helyre, ha csak nem találnak ki valami überdurvabrutál fejlesztést. A symbianban és meegoban sok volt még a tartalék, ha fejlesztik folyamatosan és nem hagyják hanyatlani akkor az android, winphone és Ios szinte sehol sincs. De ugye az MS látta, hogy ha beakar törni akkor nem a kicsik közt kell furakodnia, na meg persze pont az ms aki a kicsikkel akar egy szinten lenni. Tézisem szerint sok pénz sokra megy alapon elkezdte a Nokiát kenõpénzekkel belülrõl rohasztani, így ha a legnagyobb esik ki máris káosz, piaci átrendezõdés, amibe belehet szállni és nagy szeletet lehet kihasítani a tortából így, mintha a kicsik közé kellene befurakodni és alulról feltörni valahogy. Meg ugye voltak már ilyen probálkozások, lsd zune. A lényeg, hogy az ms sok megkenéssel elkezdte belülrõl rohasztani a nokiát, olcsón hozzá jutott így a helyhez az átrendezõdés révén és még HW gyára is lett a telefonos op-rendszere alá. De szerintem ezel megint rossz lóra tett. Nagy nokia fan voltam, de most már inkább átpártolok a samsung S3-jára. A winp nem gyõzött meg.

És beszállva a vitába Apple vs. minden egyébb. Az Iphone nem azért olyan hu de drága, mert mekkora tudása van. Hanem mert csúnyán kihasználják, h van aki hajlandó sokat fizetni egy almáért amibe bele is haraptak😊 Engem már próbált Apple fõ fanatikus mufti haver meggyõzni, h mekkora jó az Iphone, nem sikerült. Még a symbian 3-at is jobban találom.
mindegyik amelyik nem tesz fos gagyi uikat az androidra. Azokkal nincs problémám 😉

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Na akkor mond egy telefongyártót amivel nincs problémád 😄

Egyébként meg Androidos telefonok közûl amiket fogtam a kezemben, a Samsungoknak (Gio, S2, S3, Note, eddig ezeket) volt a "legsmoothosabb" UI-ja, hardware-tõl függetlenül egyformán. Ellenben haver Sony-ja a Gio-mnál erõsebb hardware-el Samsunghoz szokva irritálóan akadós (tök alap gyári állapotban, közvetlen factory reset után próbáltam). Ugyanezt tapasztaltam utána egy 2 magos ZTE-vel is. Ennyit errõl.
epl, htc, sámsung egy kutya. Drágán adni nem kiemelkedõt. Utóbbi 2 még egy biztonságirésnyitóbugosmemoryleakescpuzabáló ui-val is kedveskedik a vásárlónak, nehogy véletlenül stabil és gyors legyen az android ahogy a gugli megalkotta, és adjon okot miért vegyen a user az új generációból.

Aztán ott van az aki extra drágán szart próbál eladni, a nokia 😊

Hat nezd, ha szerinted az normalis, hogy a gyarto munkajat te vegzed el otthon, a nyiltsag jegyeben, a te dontesed.

killall imagent

Ár/érték/minõség arányban teljesen korrektek. Nem rikán fizetõs alkalmazások vannak pl alapból integrálva az Android disztribúcióikba, illetve az UI-t is eléggé szépen feltuningolják az alap Androidhoz képest (most nem a TwLauncherrõl beszélek, azt cserélem egybõl valami jobbra, hanem a gyárilag 2.x-ben lévõ power switchekrõl, screenshot funkcióról amit egyébként más típusokkal csak root-al + 3rd party alkalmazással lehetséges, egyebek).
Bezzeg az a jo fej samsung ugye, o erre sose lenne kepes 😊)

killall imagent

Teljesen irreleváns, hogy egy gyártó meddig biztosít firmware update-eket, amíg egy nyílt forráskódú rendszer van a telefonon, és vannak olyan jó fej egyének, akik régebbi típusokra elkészítik az új verziókat. Nem mondom, hogy mindegyik kiadás jól sikerül, de szabadon választhatsz úgy 20 féle közûl minimum.
Nem, inkább az Apple szimpla seggfejségbõl lehúzza az agymosott vásárlóit. Nézõpont kérdése ismét 😊
És még mindig nyomják xD

mousee
Az a legkisebb gond, nézzen bárki annak aminek neki jólesik. Az hogy valaki arra fényezi a mûszert, hogy milyen HW van a gépében, vagy milyen logó figyel a gépén, az engem hót rohadtul hidegen hagy.

Ugyanúgy hülyének nézem az ájfónost, mint a droidost, aki õrületes pénzeket ad ki egy telefonért. Régen volt PC háború, kinek erõsebb a vasa, amd vs intel, nvdia vs ati, most van apple vs samu. Ugyanaz a hülyeség. Hitvita, ahelyett hogy a hatékonyságot tartaná a nép a szeme elõtt...

De érthetõ, a dolog, hiszen el lehet adni a luxusautókat is, lehet venni karórát 30 milláért, meg swarowski-val kivert ipad-et is agyatlan pénzekért. Az emberi hülyeség és telhetetlenség tökéletes alapja a meggazdagodásnak, és le a kalappal mind a samu, mind pedig az apple elõtt, hogy ilyen szépen csócsálja a néprõl le a zsetont, miközben azok még örvendve tapsikolnak is nekik. Blááá, sry, ez kellett 😄

mousee
Najó, de amíg én ezzel a szerencsétlen laptoppal pénzt keresek, addig az ájfónnal te maximum tredni vagy, és van egy kényelmes OS-ed. De erre több pénzt kiadni, mint egy számítógépre?

Mondom, semmi bajom azokkal akik megveszik, egészségükre. Csak nem értem õket 😊

És most gondold el, hogy mindezek fényében simán sznobnak néz téged egy Apple-hater. Igaza van?
"Na ugyanezért vesznek a többiek iPhone-t."
mousee
Plusz programok amiket használok (megvettem) csak erre vannak, ablakokra nincs. Plusz a touchpad. Plusz a hangminõsége is köröket ver a sima laposokra. Plusz a rendszer karbantartásával tizede annyit kell foglalkoznom mint windowsnál.

Najó, az sem hátrány, hogy nem recseg-ropog, de eskü nem ez volt a fõ motiváció, amikor megvettem.

mousee
Tévedés, nem ugyanazt tudja. Ez tovább megy akksiról (sokkal), az OSX jobban kézre esik, gyorsabban tudom használni mint a wines elõdjét. Kevesebb idõ alatt több melót tudok vele megcsinálni, tehát hatékonyabban tudok vele dolgozni.

Az hogy mellé nem recsegõsropogós mûanyag, az csak egy plusz, ami pont rohadtul nem érdekel.

"Oké, én is megvettem a macbook pro-t,"

Miért nem vettél inkább egy sokkal olcsóbb Win-es mûanyag laptopot, amiben ugyanaz a hw van?
Na ugyanezért vesznek a többiek iPhone-t.
Ugyanazt tudja, csak jobb érzés használni.
NEXUS6
Így van. A Kia Cadenza nem a legcsúcsabb luxuskocsi, de kielégíti ennek a kritériumait és van olyan terület, amiben szégyenszemre jobb a sokkal híresebb és drágább vetélytársainál.

mousee
Félreértés ne essék, csak próbálom valahova tenni a dolgot. De az, hogy egy 3 évig supportált telefont, ami olyan sérülékeny mint az állat (de legalább nem feltétlen van felvértezve a legújabb technológiákkal) iszonyat brutál áron megvenni...hát nem sok sütnivalóra vall.
Egy telefon nem produktív eszköz, csak arra jó, hogy tartalmat fogyassz vele, nem igazán éri meg ez az árkülönbség. Legalábbis nekem. Van akinek igen. És itt nem csak az apple fanokra gondolok, hanem a droidos marhákra is, akik veszik a legújabb õrületet több ezer maggal meg tonna rammal.

Oké, én is megvettem a macbook pro-t, meg hozzá a szoftvereket, de a 30 rugó, ami elment programokra, már nevetve vissza is jött belõle. Sõt, igazából már a gép ára is szépen lassan kezd visszajönni, de addig úgysem fogom lecserélni (pl retinásra) amíg nekem ez megteszi. Nem kapnék kézen fogható elõnyt a dologgal.

NEXUS6
Az az idióta, aki fele árért is megvehet egy hasonló technológiai értékû eszközt, de õ pont az ár, meg a "presztízs" miatt a drágábbat veszi. Meg mert lusta, vagy agyilag képtelen utána nézni a dolgoknak.

Az áru része az ár is. Van olyan termék, amit alacsony árért egyszerûen nem lehet eladni, de szerencsére vannak ezek az idióták, aki azért vesz az adott terméket, pont mert az drágább. Sajna azt hiszi, mivel sok a pénze, hogy ez egy jó módszer, így megóvhatja magát attól, hogy átverjék.

"Mert engem más is érdekel a nyûves telómon kívül."

Bevallom ez meglep! Hogyhogy van idõd másra is az telód bizergálása mellett?! :-)

Látom kezded érteni, az autós példád tökéletes. :-)
Tehát aki gazdag az idióta?
Tehát akinek más az "érték" mint neked, az idióta?
Hmmm... :-)

Ez is (csak) egy álláspont, ami téged minõsít.
NEXUS6
A buszon arról szoktam. Felraktam egy rendes virtuális billentyûzetet rá, de van amikor csak bediktálom, elég jól érti mostanában a magyart is.

<#papakacsint>

eszervek? Azzal az emberrel en nem vitazom, aki szerint a vilag fekete es feher. ms berenc meg apple berenc. hetente valtogatom, eskuszom 😊

killall imagent

Tigristank
Igenigen, jönnek az észérvek, errõl beszéltem, tipikus BUTA Apple-fan. 😊

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Oldal 1 / 3Következő →