• kvp
    #11
    "ha laptopjuk van meg kalasnyikovjuk, akkor pont ilyen is lehetne. Meg itt nem csak az olcsóságról van szó, hanem arról is, hogy egy ember feltűnő, ez meg nem."

    A gazcsobol keszult kassam raketak olcsobbak. Viszont a gond az, hogy a hatarmenti vedelmi rendszer gyakorlatilag mindenre lo ami eleg nagy es mozog, tehat neha meg a nagyobb madarakra is. Meg a relativ gyors raketak sem mindig jutnak at, nemhogy egy modellrepulo. Az iranyitas es a radiozavaras problemajarol nem is beszelve. Mindez kiegeszitve egy blokaddal, ami miatt mar gaz vagy vizcsovet sem lehet bevinni nehany teruletre, mert mi van ha megint raketat csinalnak belole.

    Egyebkent robotrepulogepes merenyletek mar voltak, de egyelore jelenleg csak a nyugati vilag hasznal ilyeneket. Majd ha a radikalis csoportok is eljutnak ugyanarra a technikai szintre, akkor nekik is lesz. Az irani dronok egyebkent egesz jok, nemzetkozi versenyeken is egesz jo eredmenyeket ernek el veluk.

    A katonai felhasznalast egyebkent a nem tul nyugatbarat csoportok alacsony technikai szintje gatolja, tovabba a robotok kis teherbiro kepessege. Egy ut menten elasni fel tonna robbanoanyagot csak ido es emberek kerdese, de ugyanezt felemelni a levegobe es pontosan radobni egy terepjarora mar joval nehezebb es dragabb feladat. Az elasott robbanoanyag pedig ugyanugy hatekony. Ez ugyanaz mint a bigdog rendszer es a talib oszverek. A talibok azert vannak elonyben, mert az jarmuveik kepesek teljes csendben enni a fuvet, mig egy bigdog generatorat mar ket faluval odebbrol is hallani.