• Komolytalan
    #42
    Van a családban tablet és okostelefon is, de hogy a PC-re volna veszélyes? Hááát... Szerintem amire tényleg veszélyes:
    - GPS készülékek.
    - Kézi konzolok.
    És ha megnézitek, az eladott darabszámok is inkább ezekkel összevethetőek.

    Az is tény, hogy a PC - szükségmegoldásként - megjelent olyan helyeken is, ahol amúgy sok keresnivalója nincs. 5 éves lányomnak ma már minek vennék PC-t? Inkább kapott 20-ért egy tescos androidos tabletet, és ugyanúgy tud rajta játszani. Írni még nem tud, sulihoz még vagy 5 évig nemigen kell neki gép, majd kap akkor. Ezelőtt 10 évvel nem volt alternatíva.
    Viszont feleségemnek hiába van okostelefonja, rohadtul nem váltja ki a PC-t. Egyszerűen vannak dolgok, amiket a PC-n kényelmesebb megcsinálni. Leveleit el tudja rajta olvasni - ez tény. De ha válaszolni kell valamelyikre, akkor bekapcsolja a gépét. Szóval szövegbevitel - érintőképernyő failed. De akár pozicionálást is mondhatnék (mittomén, fotó album összerakás). Érintő képernyőn ez mai napig nem pontos, legfeljebb ha toll van hozzá (valójában akkor se, mert egérrel odaviszed a kurzort, korrigálsz, és ha kurva jó helyen van, akkor kattintasz - ezt tollal kb nem tudod megcsinálni). Meg lehetne még sorolni a tablet/okos telefon defektjeit. Viszont ágyba lehet vinni, a filmek közötti reklám szünetben lehet vele játszani, szóval végül is kivált egy 5eFt-s kvarcjátékot, sőt többet is, mert lehet rá új játékot tölteni. De hiába van mondjuk travian mobil eszközön is, eszébe nem jut senkinek se azon játszania, ha ott van kéznél a gép. Sőt, továbbmegyek: ha mobilon találkozik a traviannal, akkor eleve eszébe se jut játszania, mert a mobil kliens az - a érintőképernyő lehetőségei miatt - alapvetően kényelmetlen.

    És hogy a PC piac valójában miért is csökken? Mert jó a régi oprendszer. Az XP 10 éves, és sokaknak mai napig nincs oka váltania róla. Holott azóta már a 3. Windows jelenik meg. Ha jó a régi oprendszer, akkor meg általában a régi gépet se feltétlenül kell lecserélni. Nem utolsó sorban válság van, és a 2 évente PC csere szerintem már soha többé nem fog visszajönni. Egy 20-30 ezres kiadás viszont még sokak számára vállalható, ha egy tuti karácsonyi ajándékról van szó.