• narumon
    #32
    "Ha pl a kezembe adsz egy táblát, és tőlem egy méterre ott van a rendes számítógép is, akkor tutira nem szivatnám magam a táblával. "

    Ez te vagy, nem feltétlenül magadból kell kiindulni. Nekem is egy méterre van az asztali gép, de ahhoz, hogy megnézzem a híreket, az emailjeimet, ránézzek a tévé müsorra, megnyissak egy pdf-et, stb stb, ezért nem ülök a nagy gép elé. Persze nem állok neki videot vágni a tableten, de ezt egy héten hányszor kell? Sőt az átlagember valószínűleg nem is csinál ilyet. Ülök a nappaliban, nézem a tévét de eszembe jut, hogy megnézek egy a műsorral kapcsolatos kérdést, vagy az adásban elhangzó weboldalt, felveszem a táblát és már nézem is. Este lefekvéskor ágyban is tökéletes használni. Most csak kiemeltem pár dolgot - nem kell abba belekötni, hogy csak err lehet használni. Ami biztos; amikor eladtam az ipad1-et, hogy vegyek egy ketteset akkor egy hétig nem volt tabletem. Hát mit mondjak kurvára tud hiányozni ha nincs, annyival egyszerűbb egy tablettel az élet.

    "Arra amire az jó, még egy egyszerűbb telefon is megfelel, amire meg nem jó, arra számítógép kell."

    Ezzel nagyon nem értek egyet - bár manapság divat a tepsi telefon, de nálam a telefon az olyan 4" körüli méretet jelent, a tabletnél meg 10". A kettő között pont annyi a különbség, hogy a telefon nagyon korlátozottan jó bármire, akár böngészésre is a tablethez képest. Haver 7" Samsung tabletje nekem pl már kicsi, olvasás szempontjából is ahhoz, hogy lássam folyamatosan görgetni kell, míg 10" az pont egy oldal tökéletes méretben.

    "Tehát igazából egy felesleges eszköz."

    Mit nevezünk felesleges eszköznek? Lehet nélküle élni? Lehet. Megkönnyíti az életet? Igen. Számtalan dologra rámondhatnád, hogy felesleges mert nem létszükséglet, de szerencsére nem ez alapján mérik az eszközök használhatóságát.

    "Nagyon hamar eléri majd azt a szintet, amikor is már mindenkinek van akinek kellett, és mivel divat cucc, nem lesz ami életben tartsa."

    Szerintem is vissza fog esni ez a hihetetlen fejlődés, de megszűnni szerintem nem fog, az eladások fognak stagnálni. Pont úgy ahogy a PC, notebook vagy bármi más beáll egy szintre (Bár a PC most erősen esik érthető módon)

    "Pl nem lesz semmi, maiért újat akarna venni az a réteg, akinek efféle holmikra igénye van."

    Pont ezért fog beállni egy szintre. Nem is kell belőle mindig az újat megvenni, de pár évente azért le fogják cserélni. Én telefonnál is ezt vallom, bár van olyan haverom aki mindig cserélni amikor kijön egy új. Szerintem az a baromság.

    "valódi értelme azonban nincsen neki, hiszen nem sokkal több egy mobil telefonnál, hova tovább még az operációs rendszer is ugyanaz rajta, egy számítógéphez viszont nem sok köze van, még akkor sem ha az ügyes bajos megoldásokkal bizonyos szintig képes vagy hasonlóvá tenni ahhoz, és még karácsonyfa módjára tele is aggathatod kiegészítőkkel, amitől majd laptopos benyomást kelt."

    No ezzel nem értek egyet. Telefont már kifejtettem, a második résszel kapcsolatban viszont ott követed el a hibát, hogy megint abból indulsz ki, hogy PC-síteni akarod a tabletet, pedig hidd el, hogy ezt a geekeken kívül senki nem csinálja. A tabletnek pont ez a lényege, hogy nem akarom a PC-hez hasonlóvá tenni hiszen arra ott az asztali. Az átlag tablet user, nem aggasztja tele kiegészítővel, nem is akarja, hogy laptopos benyomást keltsen hiszen pont azért vett tabletet mert az úgy kell neki ahogy van. (és most ne egy pendrive-ot vegyél karácsonyfa szerű teleaggatásnak). Mondom, te túlságosan magadból indulsz ki és ettől nem tudsz elvonatkoztatni.

    "Ez alól csak az almások a kivételek, mert nekik mindegy hogy egy darab szart kapnak alma logóval, vagy valamilyen használható cuccot, ők mindenképpen venni fogják..."

    És kik az almások? Almások születnek vagy azzá lesznek? Mivel egyre több készüléket adnak el, így almások generálódnak? Akinek soha nem volt alma cucca, majd holnap vesz egyet akkor már mindenképpen veszi a szart? Ne haragudj de ez csak egy rosszindulatú flame keltés semmi több.

    "A táblák tehát nem rendeznek át semmit igazából, külön kategóriát alkotnak, és akinek erre igénye van, az megveszi, és szórakozik vele. De pl miért vennék meg ezek majd egy év múlva is a táblát? Na ezen gondolkodj egy kicsit."

    Átrendezni azért rendezi át, mert sokan a PC bővítés HELYETT veszik a táblát. Az átlag usernek elég a 4-5 éves PC-je, és még most sem bővíti hanem inkább egy tabletet vesz és többet is fogja használni mint az asztalit ezután. Egy év múlva miért kéne megint táblát vennie? Tévét sem cserélsz egy év múlva, én telefont sem és PC hardvert sem. De azzal, hogy ötévente kb cserélek tévét, kocsit és táblát is, azzal azért elég jól megér egy egész iparág.