• usersg
    #20
    "Drágább:
    Egy Nexus 7 kb. 75000 forint. Hol kapsz ennyiért használható PC-t?"

    Ilyen sok pénzből simán kijön egy pc. Nem egy megagamerconfig, de simán kijön egy pc ami ezerszer több dologra használható mint a nexus, és amire mindkettő jó lenne, arra meg gyorsabb és kényelmesebb. Normális software -ek, normális kényelmes sebesség.

    "Lassabb:
    Egy PC a processzoridejének kb. 90%-ában üresben teker, a tabletek többsége pedig rendelkezik azzal a teljesítménnyel, ami az átlag felhasználónak kell."

    Lehet hogy sokat teker üresen, viszont amikor kell neki akármit is csinálnia, akkor azt pillanatok alatt el tudja végezni, ergo kellemes élmény a kezelése. Közben meg szépen leszabályozva megy. Az a lényeg, hogy ha dolgozik, akkor van is neki ereje hozzá.
    A másik dolog ezzel a mondatoddal kapcsolatban, az az átlagfelhasználó. Definiáld már nekem ezt az átlagfelhasználót, ami a te példádban szerepel, mert amilyet az ilyen szövegek mögé gondoltok, olyat én még az életben nem láttam. Olyat viszont igen, aki a nagy okostelóbuzulás közben sokszor kért meg hogy ugyan segítsek már neki, mert aprócseprő dolgokat nem tud megoldani a neten, és a "csak pár perc" dumával kuncsorgott miatta... azóta persze van neki laptop is. :) És ez csak egy példa...

    "Lásd #13 hozzászólásom. A "dolgok megoldása" erősen szituáció függő, a mezei userek igényei pedig nem azonosak a profi vagy hobbi informatikusokéval."

    Nem kell ahhoz profinak lenni, hogy pillanatok alatt kevés legyen, amit egy ilyen tetris nyújthat neked. Játszani jó vele, meg érdekes egy darabig a tapicskolás, de attól még ez nem egy váltó technológia, inkább egy kiegészítő szórakoztatóelektronikai cikk.

    "Szövegbevitel:
    Ha gyűrűk urát akarod begépelni, akkor egy kb. 20$-os bluetooth kiegészítővel ugyanott vagy, mint egy PC-vel. Bootidő pedig nincs."

    Először is. Miért adjak 20$ -t érte, amikor ennyiért már baromi jó billt is kapok pc -hez? Másodszor. A kiegészítővel is marad minden hátrány. Nem használhatom a normális software -eket, normális teljesítmény mellett, nincs rendes tárhelyem rajta, rá vagyok kötve a google -re - de minek - és még mindíg ott tartunk, hogy az életem ettől nem lett se könnyebb, se jobb, csak megpróbáltam tabletből laptopot farigcsálni, aminek kb 0 előnye van az alaphoz képest. Nekiállhatsz te is autót csinálni a bringádból.. de értelme van neki? A trendiségen túl semmi.

    "Képnézegetés:
    Ha meg akarsz mutatni egy képet, akkor meghívod vendégségbe a haverodat és leülteted a PC elé? Biztos kevesebb idő, mint megtanulni rendesen navigálni egy tabletet ..."

    Nem, de nem is hordok magamnál tabletet. A példa lényege ott az volt, hogy nem elég gyors még ahhoz sem a béna érintős vezérléssel a cucc, hogy érdekeljen a kép mire meg tudná mutatni.