sw7_640x282.jpg
  • lwb
    Az ad hominemért az elején kapnál valamit, de nem fogsz. Csak annyi, ha érveken túl csak ennyi megy, akkor inkább csitt. Oké? Azt hiszem picit többet tudok az eredeti trilógiáról, mint te. Még meg se születtél, amikor én már láttam azokat. Szóval arcból picit vissza.

A maradék meg megint ugyanaz: megmagyarázod, hogy MIÉRT Mary Sue Rey. Nem azt akarom tudni, hogy batman miért képes szétverni az összes ellenfelét a képregényben, hanem hogy mi a fenét keres egy képregényhős az űrfantasy filmemben.
    Mert Luke NEM VOLT Gary Stu. Luke szopott, elbukott, aztán megint elbukott és a végén láttuk a fejlődést, hogy igazi Jedi lett, aki nagy nehezen le tudta győzni Vadert. Ehhez képest Rey mindenben sikeres, semmi kudarc és önerőből képes olyan képességekre, amiket előtte mindenkinek tanulnia kellett és elveri a főellenfelet az első alkalommal, amikor fénykardot fog a kezébe. Dramaturgiailag ez olyan, mint Luke amikor Vader megöli Ben Kenobit, ahelyett hogy elfutott volna, visszafordul és szarrá veri Darth Vadert ... Ezek után szerinted mennyire működött volna a bespini csata? Mennyit ér egy olyan főgonosz, akit az első összecsapás során elver a főhős?

És igen, Ren még nem Vader. De Reynek sem kéne Luke-nak lennie még! Rent még képezni kell, de Rey-t is! Ha Ren kis képzéssel, Rey nulla képzéssel ennyire képes, akkor a képzés után mi lesz? Hogy lesz már így effektív villain Renből?

És nem, nem utáltam a filmet. A negyedik legjobb SW film. De JJ Abrams képtelen volt ugyanazt a drámát megteremteni, amit az eredeti trilógia simán és könnyedén. Gyenge lázadók vs. erős birodalom. Gyenge jeditanonc vs. erős sith lovag. Itt a FO és a Resistance legalábbis kiegyenlített erők, Ren meg gyengébb Rey-nél. Hol van itt epikus, űrfantasyba illő konfliktus a túlerőben lévő gonosz ellen küzdő hősökkel? Ha az első filmben elverjük az ikonikus főgonoszt ...