1412
sw7_640x282.jpg
  • Rita79
    +1
    Én is keveselltem a fő gonosz erejét.... Legalábbis én év közben megnéztem a trailereket és ott baromi veszélyesnek, erősnek, befolyásosnak tűnt, aki űrrepülőgépeket hajigál arrébb az erő segítségével. De ez lett volna a normális, ilyennek kell(ene) lenni egy sötét nagyúrnak akinek nem mer bepofázni Rommel (ha már a hitleri hasonlattal élt valaki). Ehelyett kapunk egy Vader után fanyalgó erőtlen, nevetséges figurát, aki gyakorlatilag semmi emlékezeteset nem hagyott maga után a film végére. Nekem az inkább belefért volna, hogy egy olyan Sith lovag jön be a képbe, aki valahol inkább fitymálná Vader munkásságát és meg akarná mutatni, hogy mi az erő sötét oldalának igazi mivolta valódi új irányt mutatva az Új Rendnek.
    Emelett én is sajnos azt tapasztaltam, hogy egy gyorsan összerántott, ide-oda csapongó sztori, amiben max. a fanok próbálnak most belelátni utólag valami mélyen elrejtett sztori anyagot.
  • lwb
    Miattam szerethetitek Rey-t, de ő akkor is csak egy kétlábon járó power fantasy. Katniss Everdeen vagy mi a fene a neve a Hunger Games-es csajnak. Csinos, fiatal és tökéletes.

Lehet, hogy én vagyok már túl öreg az ilyesmihez, de ennél jóval árnyaltabb karaktereket igénylek. És az nagyon nem igaz, hogy az eredeti trilógia is ilyen lett volna. Luke idegesítő kis lúzer volt másfél-két filmig. A háromból.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2015.12.26. 15:54:43
  • lwb
    "Ez így egész egyszerűen nem igaz, durva sarkítás, túlzás és ferdítés, ahogy írtam."

Nem baszki, nem írtál semmit. Csak kinyilatkoztattál. Azt már nem írtad le, hogy szerinted ez miért is lenne sarkítás. De adok neked egy esélyt: cáfold meg az állításomat. És érdemi példát várok, nem olyat, hogy pl. elsőre nem talál a lövése csak másodikra stb.

Elemezzük, amit írtam:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

1. Rey mindenben sikeres. Rey még akkor is nyer, amikor látszólag veszít. Elfogják és vallatják, de ő a végén ő lesz a vallató, magától megszökik (hasonlítsd össze Leiaval ...) és még jó, hogy ott van, mert ha nincs, az egész Resistance elpusztul és Han Soloék akciója kudarcot vall. És ez csak egy példa.

2. Semmi kudarc. Vegyük sorra a krízishelyzeteket a filmbe: megtámadják BB-8-ért: lever mindenkit Finn segítsége nélkül. Jön a FO, bombázzák a várost: meglép a MF-al. Üldözik a TIE-vadászok: mindet lerázza. Han Solo-t sarokba szorítják: kiengedi a csápos szörnyeket, ami hibának látszik, valójában azonban ezzel menti meg Hanék életét és a végén még Finnt is meg tudja menteni. Elrabolják és vallatják, de ő lesz a vallató hamarosan, ő szerez információt, magától megszökik és segít Hanéknak szabotálni a bázist. Az egész elrablósdi azért kellett, hogy kényelmesen a bázisra helyezzék Rey-t is meg Finn-t is a fináléra. Megküzd Rennel és elveri, mint a lovat. Végül persze miatta teljes a térkép, ő hozza oda BB-8-at és ő is megy el Luke-ért.

3.Önerőből képes olyan képességekre, amiket előtte mindenkinek tanulnia kellett. Kezdjük csak.Gondolatolvasás. Mind trick. Ezt Luke az utolsó filmre sajátította csak el. Az utolsóra. Tárgylebegtetés: Luke a második filmre tudta csak ezt csinálni. Nem tudom látod-e a különbséget, hogy mitől lesz egy karakter JÓ, ÉLETSZERŰ: attól, ha már a sorozat elején szuper badass verhetetlen szuperhős vagy ha látod a karakterívet, ahogy a lúzerből hős lesz. És ne jöjjön senki azzal, hogy ő micsoda képzést kapott páréves korában a szüleitől (aki feltehetően Luke és akárki volt az anyja, tuti nem Mara Jade gondolom ...), akikre nem is emlékszik. Mivel ez SPEKULÁCIÓ. Nincs erre utalás sem a filmben. Ezzel az erővel azért ilyen jó, mert midikloriánok vagy mik.

4. Elveri a főellenfelet az első alkalommal, amikor fénykardot fog. Ezzel nehéz vitatkozni, mivel tényleg elveri az első alkalommal, amikor fénykardot fog.
  • lwb
    1. Feltételezésekből próbálsz következtetést levonni: hogy ti. Rey bármilyen Jedi kiképzésben részesült volna pár éves korában. Erre utalás sincs a filmben.

2. Azok a képen NEM 3-4 éves gyerekek, hanem inkább 6. És igen, pont erről beszélek: ezeket itt képzik. Azért lesznek Jedik egyszer (mármint azok ott konkrétan nem, mert tudjuk mi lesz velük, de érted mire gondolok). Nem pedig a seggükből előhúznak olyan képességeket, amiket eddig egyetlen karakter sem tett az egész sorozatban. Luke is pontosan ilyen sisakban gyakorolt Obi Wannal ...
  • Pares
    "Azt hiszem picit többet tudok az eredeti trilógiáról, mint te. Még meg se születtél, amikor én már láttam azokat. Szóval arcból picit vissza."

Azt a rohadt, ez nem semmi, szóval ha korábban születtél mint én, akkor többet tudsz róla?

"Ehhez képest Rey mindenben sikeres, semmi kudarc és önerőből képes olyan képességekre, amiket előtte mindenkinek tanulnia kellett és elveri a főellenfelet az első alkalommal, amikor fénykardot fog a kezébe."

Ez így egész egyszerűen nem igaz, durva sarkítás, túlzás és ferdítés, ahogy írtam. Ha nem érted meg, hogy mi a baj azzal, amit leírtál, akkor teljesen fölösleges vitázni...
  • Bandicoot
    És csak mert "ne legyünk komolytalanok".
  • Bandicoot
    Továbbra is ott tartunk hogykét teljesen más hátterű karaktert hasonlítasz össze...És te beszélsz komolytalanságról?:)
  • lwb
    "Itt most lényegében megmagyarázod, hogy miért Mary Sue / OP Rey. MEgmagyrázni én is meg tudom, nem ez a lényeg, hanem hogy MIÉRT Mary Sue?"

Ez van, amikor gyorsan akarok válaszolni. :D Szóval nem az a kérdés, hogy mitől ilyen, hanem hogy mit keres egyáltalán a filmben egy ilyen karakter.
  • lwb
    Az ad hominemért az elején kapnál valamit, de nem fogsz. Csak annyi, ha érveken túl csak ennyi megy, akkor inkább csitt. Oké? Azt hiszem picit többet tudok az eredeti trilógiáról, mint te. Még meg se születtél, amikor én már láttam azokat. Szóval arcból picit vissza.

A maradék meg megint ugyanaz: megmagyarázod, hogy MIÉRT Mary Sue Rey. Nem azt akarom tudni, hogy batman miért képes szétverni az összes ellenfelét a képregényben, hanem hogy mi a fenét keres egy képregényhős az űrfantasy filmemben.
    Mert Luke NEM VOLT Gary Stu. Luke szopott, elbukott, aztán megint elbukott és a végén láttuk a fejlődést, hogy igazi Jedi lett, aki nagy nehezen le tudta győzni Vadert. Ehhez képest Rey mindenben sikeres, semmi kudarc és önerőből képes olyan képességekre, amiket előtte mindenkinek tanulnia kellett és elveri a főellenfelet az első alkalommal, amikor fénykardot fog a kezébe. Dramaturgiailag ez olyan, mint Luke amikor Vader megöli Ben Kenobit, ahelyett hogy elfutott volna, visszafordul és szarrá veri Darth Vadert ... Ezek után szerinted mennyire működött volna a bespini csata? Mennyit ér egy olyan főgonosz, akit az első összecsapás során elver a főhős?

És igen, Ren még nem Vader. De Reynek sem kéne Luke-nak lennie még! Rent még képezni kell, de Rey-t is! Ha Ren kis képzéssel, Rey nulla képzéssel ennyire képes, akkor a képzés után mi lesz? Hogy lesz már így effektív villain Renből?

És nem, nem utáltam a filmet. A negyedik legjobb SW film. De JJ Abrams képtelen volt ugyanazt a drámát megteremteni, amit az eredeti trilógia simán és könnyedén. Gyenge lázadók vs. erős birodalom. Gyenge jeditanonc vs. erős sith lovag. Itt a FO és a Resistance legalábbis kiegyenlített erők, Ren meg gyengébb Rey-nél. Hol van itt epikus, űrfantasyba illő konfliktus a túlerőben lévő gonosz ellen küzdő hősökkel? Ha az első filmben elverjük az ikonikus főgonoszt ...
  • lwb
    Itt most lényegében megmagyarázod, hogy miért Mary Sue / OP Rey. MEgmagyrázni én is meg tudom, nem ez a lényeg, hanem hogy MIÉRT Mary Sue?
    Konkrétan Batman, egy képregényhős. Tévedhetetlen és legyőzhetetlen.

Luke mire ilyen badass lett, addigra két film lement a trilógiából. Ha Rey az első filmben mindent legyőz és mindenben tökéletes, akkor mi a fene marad a maradék két filmre? Minek képezze őt Luke az Ep8-ban, ha képzés nélkül is ver mindenkit.

"Rey látomásaiból egyértelmű hogy már kapott képzést, majd hátrahagyták a bolygón nem éppen szerető környezetben."

Abban a látomásban Rey 4-5 éves maximum ... Ne legyünk már komolytalanok.
  • gombabácsi
    "Láttál már Sith-et ahogy Jediből csinál engedelmes zombit?"

palpatine/anakin? :)
    persze tudom, ott nem erővel érte el a zombisítást :)
  • Pares
    Ismét egy túlzásokkal, tudatlansággal és ferdítésekkel tele véleményezés, szóval:

Az elmetrükk csak a gyenge akaraterejű egyéneken működik, plusz vannak fajok, akik alapból immunisak rá, Jabban és Watton ezért sem működött, és Kylo Ren gondolatolvasása is ezért botlott meg Rey agyán, aki ráadásul Erő-érzékeny. Láttál már Sith-et ahogy Jediből csinál engedelmes zombit? Vagy fordítva? Vagy volt példa más Erő-érzékeny ember befolyásolására? A filmekben csak annyit láttunk, hogy random rohamosztagosokat és egyszerű embereket sikerül befolyásolniuk. Rey meg nyilván nem az... Az elmetrükkről meg honnan máshonnan hallhatott volna, mint az olyan mítuszokból, mint amilyeneket Luke-ról is hallott, és amikről később maga Han Solo mondta azt, hogy mind igaz...

Rey egész eddigi életében a Jakkura lezuhant roncsokat szedte szét és adta el, közben pedig meg is kellett magát valahogy védenie, ennyire hihetetlen, hogy jó szerelő lett belőle és önvédelemből is ráragadt valami?

Finn kisgyerek kora óta egy bázison élt, ahol csak emberek voltak. Hogyan tanult volna meg bármilyen másik idegen nyelvet? Persze hogy nem ért semmit, ha elszigetelségben élt ezidáig. A Jakkun meg éppen emberekből volt hiány, ott volt mindenféle idegen lény... Ja, de az is hihetetlen, hogy droidok és idegen lények közt felnőve ráragad valami a nyelvükből...

A többire nem is reagálnék, már jó párszor leírtam (leírtuk), hogy miért hibásak ezek az érvek, látszik hogy te is gondolkodás nélkül csak azt kerested, mibe lehet belekötni. Vagy éppen csak az a baja egyeseknek, hogy nem szájbarágósan mondtak el minden egyes részletet, mint egy dokumentumfilmben.
  • Bandicoot
    Luke az ESB-ben erőt használ rögtön az elején (fénykard behúzás).

- Luke a buckapatkányokra lövöldözésen túl simán jobb mint bármelyik pilóta + Anakin is gyerekkorában leiskoláz bárkit pilótaként..:-P
    - A filmben elhangzik hogy már vezette a gépet (Amikor beszállnak és kérdezi Finn hogy tudja-e vezetni akkor válaszként azt is mondja: "Évek óta nem vezettem!"
    - Ez nemigazán értem miért gond egy olyan embertől aki mindenféle űrhajók és egyebek szétszedéséből "él" és Unkar PLatt mellett ellesett sokmindent (nyilván nem csak úgy fejből tudja milyen módosításokat csinált az a zizé)
    - Ért a számítógépekhez? Wtf? Mert becsuk egy ajtót? :D
    - Lévén úgy nőtt fel hogy a megélhetéséért kellett nap mint nap küzdeni + a múltja ugye még nem ismert,de erősen lehet találgatni.
    - Ahogy Luke is...:)
    - Nem, a stukkerral kapásból az első lövés mellé megy a második talál..Aztán lead még lövéseket amiből egyetlen talál a többi nem. Ez tökéletes?
    - A képzés sejthető hogy volt. A kézifegyverekben láthatóan jártas. És nem nem veri el simán, amíg össze nem áll a fejében ki is ő mást sem csinál csak védekezik és menekül. És lehet nem érdekel hogy a főgonosz mentálisan és fizikálisan is sérült volt, de ettől még durván az volt. Ráadásul a főgonosz (aki szerinted nevetséges, nyilván te is azokat erősíted aki Vader szintű karaktert hiányolt - gratulálok) egy "sith" tanítvány, képzése nincs befejezve, fegyelmet nem tanult, és megfelelési kényszere van,a film végéig fokozatosan gyengül mert folyamatosan elbukik és a nagyvezér is érzi benne a vivódást.
    - A képzésre fentebb a válasz,ergo nincs mindenféle képzés. Egyébként a történetekből tudhatja hogy van ilyen és nem simán használja,3-jára sikerül neki erős koncentrációval.
    - Ennek sok köze nincs az erőhöz lásd Jabba... És nem "kiolvassa az elméjét" hanem mikor Kylo-nak nem sikerül a vallatás beindul a félelme és Rey ezt látja. Ahogyan apu is látja Luke fejében a gondolatokat a ROJ végén. Erre csak a családtagok képesek ilyen pontossággal.
    - Kitépi egy mentálisan és fizikálisan sebzett padawan "kezéből"... Ejha.

OP? Már ott tartunk hogy OP karaktereket keresünk egy filmben, mint egy játékban??? :D
    Szakadok.... És megint ott tartunk hogy két totálisan eltérő karaktert hasonlítunk össze.
    Luke egy családban nőtt fel harcoktól távoltartva. Képzést először Obitól kapott. Rey magányosan nőtt fel, szinte napiszinten küzdve az élelemért egy igencsak kihalt bolygón. Rey látomásaiból egyértelmű hogy már kapott képzést, majd hátrahagyták a bolygón nem éppen szerető környezetben. Miért kéne teljesen olyannak lenni mint Luke-nak? Ez a vicc hogy ha eltér valami az ANH-tól az baj meg abba belekötünk..De ami azonos az is baj :D
    WTF...az....
  • gombabácsi
    nagyon jól összeszedted.
    sőt szerintem a többi szereplő is "videójátékos karakterré" lesz kifuttatva a többi részben. azaz magyarul a kib*szott nagy TÖKÖSSÉGÜK lesz az egyetlen jellemzőjük. azaz, magyarul, röviden és egyszerűen összefoglalva: egysíkúvá lesz alakítva mindenki, a tökösség érdekében. a tökösség önmagában pedig egy nagy nudli, egy nagy semmi. egy sivár unalmasság. a kreativitás megölése.
    és pontosan ez a tudatos céljuk dizneyéknek...
  • lwb
    wtf?

Luke az ANH-ban egyetlen Erő-képességet használ: pontosabban céloz a végén a Halálcsillagnál. Luke-ot elkezdi Obi Wan képezni a hajón, ennek ellenére az ESB végéig fénykardpárbajt nem vív senkivel élesben és ott is elverik,mint a lovat. Luke nem használ mind trick-et a ROJ elejéig és ott is 50-50% a siker. Luke addigra már két Jedi Mester tanításán túl van, Jabbát mégsem tudja becsapni. Luke magához vonzza a fénykardot, de mindezt OBi Wan tanítása után ráadásul 1-3 évvel azután, hogy felfedezte, hogy Jedi. Nyilván volt elég ideje gyakorolni és elmélkedni azon, amit Obi Wan tanított neki.

Ehhez képest Rey nulla tanítással, 19 fucking évesen !!!, semmi tapasztalattal:

- legalább olyan jó pilóta, mint Han Solo, sőt
    - nemcsak kis gépet tud vezetni, mint Luke, hanem nagy teherszállítót is, mint Han, mindkettőben tökéletes, Luke sose vezette a MF-t
    - sokkal jobb szerelő, mint bárki a filmben, ideértve Hant és Chewiet is
    - ért a számítógépekhez - jobban, mint Finn vagy akárki
    - kitűnően verekszik és úgy általában akrobatikus
    - perfekt beszél vukiul, droid-csipogásul, plusz azon az idegen nyelven, amit a roncsárus beszél (ellentétben Finnel, aki sehogyan sem ért)
    - tökéletesen tud bánni minden lőfegyverrel
    - tökéletesen harcol azzal botizével
    - mindenféle kiképzés nélkül,szó szerint életében először fog fénykardot és mindjárt simán elveri az EGÉSZ FILM FŐGONOSZÁT (nem, nem érdekel, hogy Kylo Ren sérült volt stb, nem verjük el a főgonoszt az első filmben)
    - mindenféle kiképzés nélkül simán használja a jedi mind tricket (honnan tudja egyáltalán, hogy van ilyen? Luke meglepődött, amikor Obi Wan egy MESTER használta az ANH-ban), amit Luke először a ROJ-ban használ - a trilógia legvégén
    - első alkalommal nemcsak ellenáll egy képzett (ha padawan, akkor is) sötét jedi agyolvasásának - sőt! konkrétan ő olvassa ki a vallató elméjét
    - nemcsak felemeli a kardot a földről, hanem kitépi a másik erőhasználó "kezéből"

Rey OP, hogy Mary Sue -e azt nem tudom, talán nem. De OP. Kylo Ren meg nevetséges. Ez egy olyan zsákutca, ahonnan nehéz lesz az Ep8-nak kimanővereznie magát. A film kb felétől egy pillanatig sem éreztem semmi feszültséget, amikor Rey volt a képernyőn. Tudtam, hogy minden helyzetet megold, mindenkit legyőz. Mint egy videojáték karakter. És nem, Luke nem ilyen volt. Luke az ANH-ban végig szopott. Lényegében annyit csinált, hogy felerősítette az amúgy egyetlen előnyös tulajdonságát: hogy jó pilóta volt. De ott is sokkal reálisabb volt az egész. Nem vezetőként került a Halálcsillaghoz, hanem egy szimpla pilótaként és csak sokadik volt ő, aki megpróbálta a bázist kilőni, nem ő volt a Kiválasztott, sem a sztárpilóta. És Darth Vader még így is kilőtte volna őt, ha nem jön Han a végén.

Ha Rey szerepel az ANH-ban, akkor egymaga csinált volna mindent, max a többiek ott csetlettek-botlottak volna mellette, mint Finn.
  • sohavoda
    Gazdagon díszített sivatag nagyon sok homokszem. Tetszett , hogy vigyáztak arra is , hogy túl sok szöveget ne kelljen megtanulni a színészeknek,hogy egyszerre túl sok színész ne szerepeljen ,hogy ne kelljen sokszor felvenni . A hatalmas tereket jó hogy nem töltik meg semmilyen látvánnyal. Húgy langyos ábrázolják a sötét oldalt egy olasz popénekes retardált vezérrel, a fő gonosz meg egy hatalmas mesebeli óriás, akit kölcsönöztek egy másik szakadt varázslós baromságból. Nem irányítják a néző tekintetett,nem emelnek ki semmit,nem hangsúlyoznak. PL:Amikor leszáll a gonoszka rémisztő repcsije akkor azt oldalról látjuk,jelentéktelennek tűnik,nincs nagy színre lépés. Hasonlítsátok össze korábbi filmekben milyen pompában érkezik Darts Vader a Halálcsillag építésének ellenőrzésére .Nincs sava borsa a filmnek. Lélektelen az egész. A nyugdíjas hősöket borzasztó látni is.
  • Pares
    Kylo Ren, eredeti nevén Ben Solo, Han Solo és Leia Organa fia. Luke tanította Jedinek, de a nagyapja, Darth Vader megszállotja volt, Snoke meg áttérítette a sötét oldalra. Azért ölte meg az apját, hogy rendezze belső konfliktusait, és véglegesen átálljon a sötét oldalra. Az Expanded Universe már nem hivatalos, de nyilván vettek át belőle ötleteket.
  • MrAndree
    A könyveket kukázták, pont mert túl szerteágazó volt már az egész sztori. Valószínűleg vesznek majd át dolgokat, ahogy tették is már ebben is, de nem azokat fogják követni.
  • GImre70
    Sziasztok.
    Láttátok a 7.-részt? Hogy tetszett. Szerintem egy kicsit elszúrták a sztorit. Nem? Mióta van Han Solo & Leia Ben nevű fia aki Kylo Ren nevet viseli? Én úgy tudom hogy Soloéknak 3 gyerekük volt egy iker pár - fiú és egy lány- Jaina, Jacen, Anakin ezek közül az ikerpár fiú tagja lesz Darth Ceadus. Akkor ki volt ez a Kylo Ren. És miért kellett meghalnia Han Solo-nak? Sok olyan kérdés van amire nincs válasz? Vagy mégis van rá válasz? Erre tud nekem valaki választ adni? Üdv Imre
  • Pares
  • ximix #352
    Egy kis nosztalgia
  • Bandicoot
    Hagyjuk már ezeket a könyvek alapján kinek hány gyereke volt meg egyéb eszmefuttatásokat,bár vegyesen szedegettek a könyvekből dolgokat,abszolút nem követik egyik könyvet sem.

Egyébiránt ha mondjuk 10 éves korodtól úgy szólítanak hogy mondjuk huszonöt tizenhárom és így élsz 10-15 évet nyilván nem túl vidám életvitellel, akkor lehet te sem emlékeznél már lófaxra sem.:)
  • SzinesGeza
    Ha figyeltél - illetve nyilván nem figyeltél - nem elit harcosnak képezték ki.

Ha voltál katona és tegyük fel a hadtápnál szolgáltál, nem biztos, hogy mélységi feladatokban vagy a legkirályabb. ;)
  • ReszegKoldus
    Én is valahogy így gondoltam, a lényeg, hogy legyen rejszoló :)
  • Pares
    Reyből Solo szerintem már csak úgy lesz, hogy férjhez megy Ben Solo-hoz a IX. epizód végén :D

Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.20. 17:48:12
  • Pares
    Nem vették át egy az egyben az EU-s történetet, kevertek rajta egy kicsit, Ben Skywalkerből és Jacen Soloból lett Ben Solo, vagyis most már (Darth Caedus helyett) Kylo Ren (aki ugyebár nem Sith). Azt nem tudom, hogy Rey valóban Luke lánya-e, csak spekulálok. Ha igen, akkor lehet, hogy valamit átvesznek Jaina történetéből is.

Finnél szerintem akkor telt be a pohár, amikor megölték (feltételezhetően?) az egyik társát(?), utána meg parancsot kapott a falusiak kivégzésére. Ha nem mosták rongyosra 15 éven keresztül az agyát, akkor azért érthető valamilyen szinten a hezitálás és a kiábrándulás. Ezek nem klónkatonák...
  • ReszegKoldus
    Reyből remélem Rey Solo lesz majd.
  • tjoe
    Egyik személyeskedő írás/minősítés sem tetszik. Nem kell vele egyetérteni, de tartsuk tiszteletben egymás véleményét.
    Utoljára szerkesztette: tjoe, 2015.12.20. 17:30:12
  • ximix #344

Ez a Han Solo fia alias Jacen Solo későbbi Darth Ceadus =? Kylo Rent, halála akit nővére tesz jégre Jaina vagy most még nem hal meg és akkor Rey=/= Jaina ?
    Luke-nak nem volt lánya, fia volt Ben .

Az a Finn csávótól kész vagyok, nem emlékszik a nevére... olyan kicsi volt mikor elvitték katonának ? akkor kb. 10- 15 év kiképzés után olyannak kéne lennie, mint az acélnak, nem ilyen hepi face nyegleonak ...
  • tjoe
    ...és a "vélemények" ültek részegen moziba?
    Nem mellesleg én nem írtam le sem azt hogy jó, sem azt hogy szar a film. Ezek után érdekes lett volna ha leidiótázol.
  • Bandicoot
    Még mindig reálisabb észrevétel és kevésbé személyes mint az amit lnetebb leírt a kedves állítólagos SW fanatikus,miszerint akinek ez csak degeneráltaknak tetszik.:)
  • Pares
    Nem, én ezeket a "véleményeket" minősítettem. Meg adtam egy tippet. Akkor minősítettelek volna, ha azt írtam volna, hogy egy idióta vagy, mert hülyeségeket írsz. De nem ezt írtam.
  • tjoe
    "egyesek olyanokat írnak, hogy nem volt történetete, meg üres volt, meg copy-paste remake. Az ilyen "véleményeket" nem lehet komolyan venni. Legközelebb ne részegen üljetek be a moziba."

Hol van itt kérdés? Még ő is leírja hogy a véleményeket írókat minősíti.
  • SzinesGeza
    Azokat lehet minősíteni akik úgy nézik a filmet, hogy utána olyan kérdéseket tesznek fel amikre a válaszok a filmben szájba vannak rágva.
  • tjoe
    Én meg attól fogom a fejem, hogy miért nem tudtál megmaradni a film minősítésén és miért a veled egyet nem értőket minősíted.
  • Pares
    De az előzménytrilógiában igen, és tudtommal az eredetiben nincs kifejezetten szó arról, hogy a Rohamosztagosok ki fia ki borjai. Lehettek köztük akár klónok is.
  • Java33
    Szívemből szóltál... ;)
  • Pares
    Könnyen lehet.
  • Pares
    Egyesek olyanokat írnak, hogy csak a fejemet fogom, szóval akkor most már én is leírom a véleményem és ahogy én a filmet értelmeztem:

Kylo Ren nagyon jó karakter. Nem, nem olyan félelmetes és erős Sith, mint Maul, Palpatine vagy Vader, de az ő karaktere nem is erről szól, és pont ezért jó. Az öregapja iránti megszállottsága vezette a sötét oldalra, az, hogy Jediként nem lehet olyan erős, mint Vader. Ezzel kapcsolatos félelme a filmben is elhangzik a visszafelé elsült gondolatolvasáskor. Még a kiképzését sem fejezte be, álljon az bármiből is, és látszott, hogy sokszor nem tudja irányítani a dühét sem. Valamilyen értelemben még kezdő, hogy úgy mondjam, erős, de fegyelmezetlen, a sötét oldalt még nem tudja teljesen az irányítása alá vonni. Még tisztetletet sem harcolt ki magának, hiszen Hux-al jóformán egyenrangúnak tűntek. Ráadásul elég durva belső konfliktusai vannak, nem állt még át teljesen a sötét oldalra, "kísérti a fény". Amikor az egyik tiszt jelenti neki, hogy nem sikerült megtalálniuk a droidot és hogy elszöktek, akkor sem nem kapásból a tisztet ölte meg, ahogy azt Vader hobbiból űzte, hanem a berendezésen vezette le a dühét. Az apja megölésével akarta magát véglegesen a sötét oldalra állítani (az a jelenet egyébként zseniális volt, ahogy besötétült és vele együtt a fény, és a remény is elveszett). Kylo Rent szerintem tökéletesen jelképezi a fénykardja is, azon is látszik, hogy nem tökéletes, nem olyan, mint egy igazi fénykard, inkább olyan, mintha valaki olyan rakta volna össze, aki még nem értett hozzá teljesen. Nagyon érdekes lesz az ő története a továbbiakban...

Rey egyelőre egy Reytély (:D), bár először úgy tűnik, hogy talán ő is Leia és Han gyereke, ahogy Ben, de utána egyre jobban úgy érződik, hogy valójában Luke lánya lehet. Ez persze felveti a kérdést, hogy ki volt az anyja, de ahogy láthattuk, nem dobták ki teljesen a kukába az EU-t, ott pedig megtalálhatjuk a kérdésre a választ. Persze az is lehet, hogy semmi köze a Skywalkerekhez, de abból, amit láttunk, erre most nem fogadnék. A másik kérdés, hogy miért hagyhatták ott a Jakkun, úgy hogy nyilván soha nem mentek volna vissza érte... Vagy másképp: miért hagyhatta ott Luke a lányát azon a bolygón? Szerintem azért tehette, amiért visszavonult Ben Solo "árulása" után. Rájöhetett, hogy a Skywalker vér túl sok kockázatot jelent, és inkább otthagyta a lányát egy jelentéktelen szeméttelepen? Bár ez az egész elmélet nagyon gyenge lábakon áll, mert egyelőre nem tudjuk, hogy Ben kb. mikor és hány évesen tért át a sötét oldalra, mindenképp nagyon fiatalon kellett megtennie (de láthattuk már az előzménytrilógiában, hogy a Jedi képzés nagyon fiatalon, már néhány éves korban kezdődik). A másik érdekes dolog, hogy Rey teljesen nyilvánvalóan nagyon Erő-érzékeny. Az egész film másik témája gyakorlatilag arról szólt, hogy hogyan fedezi fel az erejét (Az ébredő erő, huh?). Szerintem az egyik döntő momentum az lehetett, amikor Ren a gondolatait akarta olvasni, lehet, hogy akkor ébresztett fel benne valamit, amitől még Ren is megrémült. Az pedig nem igaz, hogy Rey nem értett semmit a közelharchoz. Emlékeztek hogy könnyedén helyben hagyta a két támadóját Jakkun? Meg minek hordaná magával azt a vívóbotot, ha nem tudná használni? Nyilván ráragadt valami az évek során önvédelemből, kénytelen volt megtanulni védekezni, túl kellett élni. Plusz ehhez ugye még hozzáadódik a benne lappangó Erő-érzékenység, amiről nem is tudott, és ami nagyban segíthette.

FN-2187, khm Finn nem hiszem, hogy Erő-érzékeny lenne, csak elég jó katonai kiképzést kapott. Nyilván vele kapcsolatban az az érdekes, hogy miben más, mint a többi katonatársa, hogy az első bevetésén rögtön bedobja a törölközőt. Nyilván nem klónok, nem lehet garantálni a 100%-os engedelmességet. Ahogy Ren is Hux orra alá dörgöli, hogy nem is érti Snoke miért nem inkább klónkatonákat használ. Nyilván azt se tudjuk, hogy mekkora a dezertálási ráta közöttük, valószínűleg nem ő az egyetlen, aki megszökött közülük, vagy meg akart szökni... Finn karakterét a jövőben inkább amolyan Han Solo vagy Csuvi tipusúnak képzelem el, mint az Erő-érzékeny Rey nem Erő-érzékeny segítője.

A film végi harcot illetően semmi meglepő nem volt a jelenetben, nem értem miért akadnak ki ezen annyian. Igen, Kylo Ren nyilvánvalóan képzettebb az Erőben, mint Rey (vagy Finn), de nem erősebb, ráadásul Rent előtte Csuvi meglőtte azzal a fegyverrel, ami korábban láthattuk, hogy milyen pusztításra képes. Szóval Ren megsérült, harc közben is láthattuk, ahogy az oldalát ütögette, hogy tompítsa a fájdalmát, vagy éppen ellenkezőleg erőt merítsen belőle. Minden esetre ilyen sérüléssel nem volt 100%-os. Finn-t könnyedén legyőzte, bár sikerült neki is kicsit megésrülnie közben. Egyébként meg durva volt, ahogy a fénykardja kereszt irányú lézernyalábjával szándékosan próbált fájdalmat okozni Finnek, mintha ebből is erőt próbált volna gyűjteni, jó Sith módjára. Ren és Rey harcában pedig Rey mindaddig csak védekezett és hátrált, amíg a szakadék szélén, gyakorlatilag megverten, el nem kezdte használni az Erőt. És mégegyszer mondom, Reynek (és nagy valószínűséggel Finnek is, ahogy azt egy másik Rohamosztagos is demonstrálta) már volt tapasztalata közelharcban. Nyilván egy fénykard egész más, mint egy vívóbot, de akkor is.

Egyébként abban a jelenetben is, amikor Ren Anakin fénykardját akarta magához húzni, szerintem nem az történt, hogy a fénykard nem "engedelmeskedett", hanem hogy Rey is húzta, és hát kettejük közül nyilvánvalóan Rey az Erősebb.

Ezen kívül persze voltak hasonlóságok a IV. epizóddal, de ugyan így az előzmény trilógia is "rímelt" az eredetivel, sőt Lucas kifejezetten azt nyilatkozta, hogy a visszatérő motívumok volt a célja. Igen, az új Halálcsillag, vagy inkább Halálbolygó elég klisés, de ha belegondoltok, akkor ha képesek rá, miért ne építenének. Az egész Galaxison keresztül kilőtték a Köztársaság központi rendszerét, így gyakorlatilag azzal együtvéve is, hogy természetesen ismét sikerült megsemmisíteni a bázist (bár azért messze nem volt most olyan könnyű, mint a IV. vagy VI. részben, szóval fejlődnek :P), az Első Rend győzött. Egyébként ezen kívül szerintem a hasonlóságok egyáltalán nem voltak kirívóak vagy feltűnőek. Azon meg csak nevetni tudok, hogy egyesek olyanokat írnak, hogy nem volt történetete, meg üres volt, meg copy-paste remake. Az ilyen "véleményeket" nem lehet komolyan venni. Legközelebb ne részegen üljetek be a moziba.

Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.20. 12:42:08
  • Bandicoot
    Apropó a filmmel kapcsolatban egy felvetés azoknak akik már látták és találgatnak.:)

A trailerben és a plakáton ugyebár jól betrollkodtak mindenkit,mindenki Finn-re hitte hogy a leednő Jedi, erre kiderült hogy messze nem, ráadásul a lány számtalan dologból kiindulva szinte biztos hogy Skywalker. Én is ezt vallom, ugyebár szólította Anakin/Luke fénykardja, ugyanúgy látomása volt mint Luke-nak a Birodalomban, ráadásul számtalanszor Luke erő zenei témája szólal meg nála. R2 is takarékon van amíg Skywalker nincs a közelében, erre mikor a lány megérkezik magához tér...... És még van számtalan kisebb nagyobb jel ami erre mutat. DE!!! Mi van ha ezzel ugyan úgy csak "trollkodtak" mint a plakáttal és a trailerekkel Finn karakterét illetően, és totál más lesz Rey mint akinek gondoljuk?:)

Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.20. 12:03:32