-
DantesHUN #1301 Megnézve. Jó volt ez. Jó volt, jó volt...aj. Az van, hogy minden ilyen filmnél nagyon fontos, milyen a főgonosz. Nos, hát akit itt láttunk, csak egy hisztis gyerek. Nem nyűgözött le. A hologrammként tevékenykedő pasas meg, hát...ő se egy Uralkodó. A új főszereplők, néger csávó nem is olyan rossz. Azt hittem kimondottan rossz lesz, annyiran utálták már a film előtt. Nem rossz, de azért halovány na. A mellékszereplő pilóta is elment. Guberáló csaj, hát..nem tudok rá rosszat mondani, de sajnos jót se. Hozta a szintet, de nem volt lenyűgöző. Szóval elment kategória ő is.
Azért baj ez, mert a régi trilógiában volt egy remek gonosz, voltak kimagasló színészek. Az új robot aranyos. A szörnyek, a kocsmai jelenet, fasza. Az ackió, a látvány, csillagos ötös.
Iszonyat jó volt újra látni a régi szereplőket. Han Solo és szőrmók haverja. Leia. És a végén ügye... kit találunk? meg a két régi jó droid. Na és az űrhajó...a Falcon.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nagy kár hogy Solo meghalt. Egyrészt jó, mert érzelmi töltetet ad, a következő részre. Másrészt: ő volt a legjobb színész benne. Hihetetlen, hogy öregként, és ugyanúgy hozza, a laza űrcsibészt. Megvénült, de stílusa a régi, laza, vagány. De hát na Ford ezt a szerepet a kisújjából hozza. Ilyen volt Indy-ként és Han Solo-ként, 8 filmben! Jó ,hogy simán hozza a figurát. De nélküle...ez a gond, hogy nincs másik ilyen kaliberű színész. Ezért baj a halála.
A történet, és maga a film...szóval...a nosztalgia nagyon jó. De...kissé fanyalgok mert ugyanazt csináljuk mint az első részben. Sivatagos bolygó pipa. Kocsma sok vicces figurával Pipa. Erő. Pipa. Falcon pipa. Nagy szuperfegyver. Pipa. Elpusztítás módja: pipa.
Gyakorlatilag ugyanaz. Engem ez nem zavart annyira, mert nagyon élveztem a filmet, de...ez vótmá' na. Nekem , ez nem baj. De elhiiszem, hogy sokan kiakadtak a dolgon, hogy megint ugyanazt játsszuk el nagyjából.
Aztán a problémákSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nos, és hiába fogtam a fejem, hogy e...ez de logikátlan...de butaság. Nem zavar mégse. Mert jó, és igen, mese, űropera, de működik újra a ,,varázs" a régi hangulat.De egy..logikátlan film ez amúgy. Szóval...pont ott van a Falcon? Amikor megszöknek a volt birodalmi romboló miért nem üldözi őket több vadászgéppel? Hogy kerül oda pont Han valami űrcsigákkal? Meg aztán a hajóra érkező rosszfiúk? És a suta magyarázat...ellopták és...pont erre jártunk és...áh. Lehet persze, a következő részben majd magyarázatot kapunk. Elvégre a csaj sem véletlenül van, nem tudom Han-ék gyereke lesz ő is? Vagy Luke-é? Valami csavar van ebben, és lehet a logikátlannak tűnő dolgokat megválaszolja majd a köv rész, hogy nem csak úgy véletlenül járt arra Han...pont akkor amikor a csaj és Finn elkötik a Falcont...szóval...majd meglátjuk
A kettes számú trilógiában nem működött. Itt ha döcögős, és hibás is a film, de azért jó.
Meg akarom nézni szinkronnal és kibővített jelenetekkel is. Hülyeség volt nem moziban elmenni rá. Jó ez és annak ellenére, hogy sok minden miatt morgok, egy 8/10-et simám megérdemel, nem tökéletes, rakás dologba lehet belekötni, de nagyon élveztem. És ez a lényeg, a film arra való ,hogy szórakoztasson.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2016.03.26. 11:27:59