gforce9#129
Szépestét. Úgy látom nem én vagyok az egyetlen, aki megkér arra, hogy ha már válaszolsz valamire, legalább olvasd el, amit írt az illető. Nem mondtam olyat, hogy szélerőművekkel képzelem el az energiaellátást globálisan. Olyat sem mondtam, hogy majd ez lesz a megváltó. Azt pedig, hogy jelenleg megmagyarázzák, hogy miért olyan bazidrága a szélerőmű építése és telepítése, ha a fejed tetejére állsz sem tudom elfogadni. Törődj bele. 10 évet húztam le gépészetben, látom a régi gépek tervezését és karbantartását és látom a mostaniakét. Nem vagyok mérnök, de épp elég gépet láttam dolgozni ahhoz, változatos területeken, hogy meglehessen a véleményem. Jelenleg a karbantartás a fő üzletág lassan, ami közröhej. Egyébként már jósok hozzászólással ezelőtt írtam, hogy a vitánk meddő, ezért ezen kár a szót csépelni. Viszont olyat írni, hogy: "Még ezzel a 40% feletti hatsfokú szélkerékkel is be kellene teríteni az fél világot, hogy rá alapozzál" Suttyóság. Nem írtam, hogy rá akarok alapozni, sem azt, hogy úgy képzelem a jövőt hogy mindenhol szélkerék nő ki a földből. Meg lehet a szerepük olyan célfeladatoknál, ahol nem gond az ingadozó teljesítmény, mert van megfelelő puffer (pl. mezőgazdasági víztornyok teleszivattyúzása, ami így hirtelen eszembe jut.) Persze, ha irreálisan drága, akkor nem. Ha újra válaszolni szeretnél, akkor mellőzd azt, hogy szavakat adsz a számba. A Kaliforniai szőlészek pedig nyugodtan csendben lehetnek, ugyanis a fosszilis erőművek és a gépkocsik által kibocsátott káros anyagok globálisan mérgezik az egész világot.