• NEXUS6
    "a Retina termékeket nem a felbontásssal, hanem a PPI értékkel jellemeznek"
    "Minden kijelzőt lehet jellemezni a PPI értékkel, nem Retina függő és a Retinánál sem a pontos PPI érték betartása a lényeg."
    Nemmondod!
    Édeske, egész eddig ezt magyarázom nem? Ennyire nem lehet érteni amit mondok?
    Mint írtad, hogy nem a PPI érték a réteg, abból csak származtatnak egy retinánakn nevezett tulajdonságot valami másik, csak nem konkrét, hanem hasraütéses értékből.

"A második paraméter viszont nem konkrét távolság"
    - egészen pontos keretek között meghatározható mondjuk egy telefon esetében a távolság. Normális látású embereknél ez 30-40cm között, rövidlátók közelebb tartják, távollátók messzebbre eltartják, de őket pár napon belül várja a szemészük. Ahogy a nyomtatott kiadványoknál is jól meghatározták és évtizedek óta mindenki elégedett a 300dpi-s képfeldolgozással (maga a nyomás általában rosszabb)."
    NEM, NEM határozható meg. Amúgy 30-40 cm az nálad mennyire pontos érték, jóember!? +-30%!!!???? Lehet találni egy átlagos távolságot, ami az emberek nagyon kis részének lesz jó, mert a többség vagy közelebbről, vagy távolabbról nézi szívesen! Ugyan is te átlagos látású vagy, akinek szemüvege van az átlagos látású, és aki nem esik bele abba a nagyon kicsi csoportba, az mit is csináljon?

"- neked még tényleg nem volt a kezedben Retina iPhone? Pont nem úgy van, ahogy leírod. A betűk, grafikai elemek fizikai mérete ugyanakkora a Retina kijelzőn, csak sokkal élesebb a képük, a kontúrjuk."
    Komolyan ennyire nem jön be neked a technika nevű dolog!?
    Ha kisebb a pixelméret, akkor szerinted, hogy lehet ugyanakkora a betű? Elárulom, több pixelből áll. Vagy is növelik a méretet, ergo gyak kevesbb fér el a képernyőn, ahhoz képest, mintha tartják pixelben a betűméretet. Lehet hogy kevésbé pixeles a kép, de ha ugyan az a tartalom, akkor megfelel a korábbi felbontásnak. Az iPhone3 képernyőjének felbontását megduplázták vízszintesen és függőlegesen is. Ez nevezték el az i4 Retina kijelzőjének. A régi alkalmazásokra rá lehetett engedni egy egyszerű algoritmust, amivel kinagyították a négyszeres felbontású képernyőre és babán nézett ki minden. Jobs meg kitalált hozzá egy mesét, hogy legyen miről dumálni a bemutatón, mert ez így túl egyszerű.

Nekem biztos, de úgy tűnik neked nem annyira.

"- Ez nem igaz. Ami konkrét benne, az az adott pixel látószöge, mivel az emberi szem felbontása nem pixelekben határozható meg. De ez is ott van leírva a cikkben, csak neki kellene kicsit feszülnöd, hogy értve olvasd el!

Hogy a tökömben tudtál te bármiből is lediplomázni?"
    Mondom konkrét. A pixeleket te is meg tudnád számolni, ha tudnál addig, az egy konkrét fizikai mennyiség, ami nem függ semmitől. A pixel szögben kifejezett látszólagos nagysága, meg egy számított érték, ami függ a távolságtól, ami egyénenként különbözik. Az emberi szem meg szintén.
    Ha én közelről nézem, mert úgy szeretem, akkor nekem nem retina a retina?
    Vagy hogyezvan?

Na hát ennyire konkrét dolog ez a Retina "szabvány".