• kvp
    #81
    Ma az orszag elott ket egyertelmu hosszutavu ut van. Vagy beolvadunk az ujonnan letrejovo europai egyesult allamokba, mint egy megye es feladjuk a kulturankat (majd a muzulman hit terjedese miatt minden mast is) es cserebe elvezzuk a nyugati vilag joletet amig az finanszirozhato. Az alternativa egy relative elszigetelt, de stabil allam, ami joreszt onellatasra es onvedelemre kell, hogy berendezkedjen mert a nemzetkozi tokesek nem allnak vele szoba. Ez eleg nagy szegenyseget hozna, de esetleg megtarthato lenne vele az oszag kulturaja. Persze a demografiai problema is ott van, tehat az hogy a magyar allampolgarsagu gyerekek fele nem magyar nemzetisegu, ezzel nem tudom mit lehet kezdeni. Harmadik, nem tul valoszinu esemelysor az eu szetesese lenne, ami megnoveli a regios haboru kockazatat es ezt nem biztos hogy kepes lenne az orszag kezelni.

    A fenti utak nagyreszt fuggetlenek a politikatol. A politikusok csak azt dontik el, hogy melyiket valasztjak, de nem ok alakitjak ki az utakat. A baloldali liberalisok a feloldodasban latjak a joletuket, a jobboldali nemzeti kommunistak az izolacioban es a nemzetisegektol (=kisebbsegektol) mentes orszagban a kultura megtartasat. A jelenlegi kormany meg nem tudja mit csinaljon hogy a jolet es az orszag is megmaradjon. Elobb utobb vagy valasztaniuk kell, vagy levaltjak oket. A kerdes, hogy az orszag melyik uton indul el jobbra vagy balra, mert szemben csak egy jo nagy fa van es egyre kozelebb jon.

    A paypass-al az a baj mint a politikai dontesekkel, senki nem kerte es a lakossag nagyobbik resze nem is tud rola hogy van es azt sem veszi eszre, hogy elvettek a penzet.