Túlélő horror az Assassin\\\'s Creed fejlesztőitől
-
Árnyvadász #26 40 percet játszhattam vele tegnap este. Kétszer kaptam olyan frászt, hogy után fél percig hatása alatt voltam. Részemről ez már elismerés. Olyat is ritkán éreztem eddig számítógépes programban, hogy émelyegni kezdek a látványtól és ez itt megvan.
Az elmegyógyintézet a szemcsés effekttel (film grain) és az Unreal motorral eszement jól néz ki. A kamera jó ötlet és információgyűjtésre is alkalmas. Éjszakai módban pedig a koromsötét helyeken hasznos. Még félelmetesebbé téve az amúgy is elég erős atmoszférával bíró helyszínt és magát a játékot.
Hangokat is profin implementálták. Az újságíró karakter félelme szerintem eddig példátlan módon lett megvalósítva. Erre szokott még egy kis zenei aláfestés jönni és komolyan a beszarás határán leszel.
A játékmenet egyszerű. Felfedezősnek mondanám. Viszonylag lineáris útvonalakon haladva kell a feladatokat megoldani. Eközben időnként elemeket lehet felszedni a lemerülő kamerához és dokumentumokat gyűjteni a történet teljesebb megértése végett.
Meg persze elbújni, ha éppen úgy adódik. A megítélésem kifejezetten pozitív 40 perc játék után.
Úgy gondolom, ami ebből kimarad, az benne lesz a jövőhéten megjelenő Amnesia folytatásban, így nincs is komoly hiányérzetem.
Végszóként: Várom, hogy este folytathassam.