-
Ez a mondandómtól független de érdekességként érdemes elgondolkozni rajta:
"A modern vadászgép légi harcnál is rá kell fordulnod a célra, közel sem biztos, hogy eltalálja a rakétád, főleg nem szemből, ha pedig több célpontod is van és kifogynál a rakétákból, akkor nem marad más csak a géppuska. Az a helyzet, hogy modern körülmények között nem nagy fordul elő légi harc, mivel nincs olyan háború ahol két magas technikával ellátott ellenfél harcolna.
Másrészt a vadászgépeknek nincs pajzsa és nincsenek fúvókái, ezeket bele kell venni a számításba mert az irányokat és a taktikákat is megváltoztatja."
Csupa amatőr "gémer" nem akar majd űr harcolni szerintem. Aki meg szeretne az két fordulás után rá fog jönni, hogy nincs értelme 1000 km/h sebességgel neki menni a célpontnak.
Gondold csak végig, PO-ban mikor alakulhat ki harc? Mondok egy-két példát.
Kísérőként meg akarsz védeni egy hajót, vagy pont, hogy kalóz vagy és meg akarsz támadni egy hajót.
Melyiknél működik az 1000 km/h taktikád?
Ha védenéd a hajót de elhúzod a francba 1000 km/h órával a kalóz kiröhög és simád szétszedi a védendő hajót.
Mert ha vissza is fordulsz és megint 1000 km/h támadsz simán kitér a lövéseid elől és folytatja a fosztogatást.
Ha kalóz lennél, 1000 km/h megtámadod a hajót, jól elsodródsz. Míg vissza fordulsz addig a rakományt vezető pilótánan van ideje megkávézni, leállítani a gépet, beindítani a gépet(mert mért ne), elmenni wc-re, kvantumot állítani, írni anyósnak, hogy csak egy szokásos amatőr kalózzal van dolga és végül elugrani.
Egy olyan amatőr játékos számára aki nem akar légi harcolni, meg pont hogy jól jön a sebesség szabályozás a szép leszállásokhoz és finom mozgásokhoz.
Az a helyzet, hogy én sem tudom, hogy lehetne megoldani jobban a harcot.
Mert ha 1000 km/h val lehetne élesen fordulni követhetetlen lenne a harc, ha nem lehet 1000 km/h menni akkor a harcokon kívül semmire sem lehetne használni a hajót.
A mostani egy jó megoldás arra, hogy ha szállítasz akkor mehess nagy sebességgel, ha meg harcolsz kénytelen vagy lelassítani olyan sebességre ami még követhető, különben elsodródsz.
Egy kisebb gyakorlás után szerintem belelehet jönni a harcba egyébként, csak meg kell tanulni a játszadozni a sebességgel, ahogy közelítesz a célpontod felé folyamatosan visszavenni a sebességből.
Egyébként játékosok és játékosok között is van különbség.
Van olyan játékos akit fél perc alatt szétszedek, vannak viszont olyanok akik olyan repülési taktikákat építettek ki erre a repülési modellre, hogy egyet se tudok fordulni már szétszedtek.
Én csak remélem, hogy ezekből a játékosokból nem kalóz lesz.
Minden esetre, béta környékére nagyon ráfogok állni az itteni repülési taktikákra. A fizika addig még úgy is csiszolódik.