• Hogthar
    Hát azért a helyzet nem ennyire fekete fehér.
    Biztos most valamiért eléggé negatívan állsz hozzá, de leírom én, hogy látom a folyamatot a saját meglátásom szerint, tán ha megnyugtat kicsit.

6 éve elkezdődött a kampány, ekkor még játék fejlesztésről úgy igazán nem beszélhettünk, vagy ha volt is bármi, abba biztos lehetsz, hogy a legtöbb a kukában végezte.
    Ahogy nőtt a bevétel változott a "scope" is, felépítettek 3 stúdiót, tehát számomra játékfejlesztésről 4 évet számolhatunk.
    Tavaly már volt holdra leszállási lehetőség és ezzel együtt olyan innovatív programozói megoldások amik más játékokban nem láthattunk.
    Év végére optimalizálták is a játékot.
    Idénre már van egy bolygó is kidolgozott várossal. Lassan jön még egy.
    A "roadmap" amit felvázoltak kisebb késésekkel de betartják.

Próbálok reálisan tekinteni az egészre és szerintem a star citizen még egy jó darabig nem fog megjelenni. 3-4 évet még biztos kell rá várni és számomra ezzel nincs is baj.
    Squadron 42 nél is van "roadmap", ha úgy tartják az ütemeket mint a star citizen-be akkor 2020 közepére megjelenik.
    Én ebben az esetben számítok csúszásra valószínűleg 2021 elejére fog megjelenni.

Miért is baj, hogy egy játék fejlesztése több ideig tart?
    Minél több ideig csinálják annál több tartalom lesz benne.
    Vagy attól tartasz, hogy átverés?
    Az egész fejlesztés részleteit heti szinten közlik a saját csatornájukon + most végeztek egy pénzügyi elemzést az egész cégre.
    Átnéztek minden könyvelést és felmérték az egész céget, mindezt egy külsős cég.
    Igazság szerint annyi pénz folyik be, hogy többet veszítene a csapat ha csak átverés lenne, mert hidd el ha végül nem készül el a játékuk az egész céget darabokra szedik.

Sajnos várni kell rá, de nem lehet mindent azonnal, míg készül, van más sok játék amivel el lehet lenni addig is.