TokraFan#2900
Én ezért játszom mai napig inkább X3-al. Nem szép már enyhén szólva, de ED-ben megvan az összes hajóm amit meg akartam venni, kb. 1 milliárd a számlámon amit nem tuok már elkölteni semmire, marha unalmas volt rangot húzni, de azt is kimaxoltam. Egyszerűen nincs több tartalom a játékban. A bányászat borzalmasan unalmas, azt hanyagolom. Felfedezni sincs sok értelme, mert ha láttál 30rendszert, láttad mindet, maximum a planéták száma és a keringési pályák változnak. Nincs semmi izgalmas a felfedeésben, nincs értelme kimászni egy távoli bolygóra, mert semmi extrát nem rejt a játék, nem lehet találni egyedi technológiákat, akármiket...
X3-ban meg ha ronda is, és bolygóra se lehet ugyan leszállni, de komplett flottákat hozhatok össze, teljes gazdasági birodalmat tudok kiépíteni, gyárakkkal, főhadiszállással, saját bányákkal, keresdekőhajókkal, műholdszerdszerrel, stb. Ha kedvem szottyan, katonákat képzek ki és hajókat foglalok el, vagy kalózokat irtok. ED-ben nagyjából két cél van. Elérni egy nagyobb hajót és azt felszerelni/mérnöközni és rangot húzni. Se birodalmat építeni, se flottát birtokolni és menedzselni, se építkezni nem lehet. Amíg nem jön az SC, addig X4-el fogok játszani. Remélem nem b*szarintja el az Egosoft.