#2777A VGA analóg jel. Digitálisan sokkal szebb az élet.
Neked egy egyszerű DVI kábel kell, amit általában adnak a monitorhoz. Legalábbis én a Dell-hez kaptam. Persze DP és HDMI kábelt nem adtak, de van rajta csatlakozó.
A DVI kábelen is át tud menni a hang, ezért van plusz pár tüske. Vagy nincs. DVI-I és DVI-D. A kép szempontjából mindegy.
Ha mindenképp DVI-ből akarsz VGA-t, akkor valamilyen aktív konverter kell, passzívan nem fogod megoldani. De szerintem fölösleges, ha van digitális bemenete a monitorodnak.
Ha csak 1 éves a monitor, akkor kellene rajta lenni HDMI-nek is. Ha esetleg a kártyádról lespórolták a DVI-t.
Persze, ha csak a te pénztárcádnak volt drága a monitor, mint ahogy a kártya sem volt olcsó, akkor lehet, hogy lespórolták róla a HDMI bemenetet. Attól függően, hogy a kábel melyik végére mit akarsz rakni, vagy HDMI-DVI vagy DVI-HDMI átalakító kell. Mivel digitális jelről beszélünk és más szabványú csatlakozókról, ezért ezek egyszerű szerkezetek. Nekem van mind a kettő és működnek is. Akciósan volt vagy 5€ darabja.
Az én monitorom már 3 vagy 4 éves. Van rajta DVI, HDMI és DP bemenet is. Sőt, USB 3.0-val szerelt HUB is be van építve. Mindösszesen csak 500€ volt anno.