7978
  • Running
    Majd jövőre történik valami, addig uncsi van meg jézuska, meg újév, meg forraltbor, lazulás, stb...
  • Caliph
    persze hogy nem , ott szmájli,csak valamivel meg akartam törni itt a videókártya elemzést és a dvi csatlakozók kitárgyalását,mert az elmúlt 50 hszben szó nem volt a játékról :)
    Jövök be nagy boldogan hogy sok hsz,történt valami,aztán mégse
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.12.14. 12:51:20
  • Torzonborz
    Ezt ugye te se gondolod komolyan?
  • EFRM
    en sajnos refundoltam mar egy eve, es legkozelebb akkor vennek valamit (kb 50EUR magassagaban), ha lenne jatek :D
  • Caliph
    a crytek miatt elfogy a pénz,légyszi vegyetek még beacont:D
  • EFRM
    fura, mert egy ideje a kartyakon nincs dvi sem es lassan a monitorokon sem lesz.. nezd mar meg jobban a monitorodat biztos nincs rajta hdmi csati ?! ha 1 eves
  • lonvard
    :D Baszki ez a monitor nincs 1 éves. Egy 24 vagy hány colos kis csoda. Na jó, nem véletlenül vettem olcsón. :D

Na állj, most nézem a monitorban van egy DVI-I csatlakozó, amit azért nem használtam, mert az alap vga kábelem megvolt. tehát akkor nekem most egy HDMI-DVI-I csatlakozó kell. Pontosabban kábel.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.14. 11:47:31
  • EFRM
    legkozelebbi kiadas egy monitor legyen ;)
  • EFRM
    fair enough, bar gondolom a crytek nem farasztana magukat birosaggal, foleg nem ilyen skadden kaliberu meszarosokkal karoltve, ha nem lett volna szerzodesszeges..
  • lonvard
    HDMI-VGA átalakító kell akkor. Vagy egy olyan kábel aminek a két végén ezek vannak alapból.
  • lonvard
    Aham, van két DVI-D típus, meg két vékony rés HDMI és DP felirattal. A monitorból a szokásos VGA kábel jön ugye. Kicsit olyan a dilemma, mint az Apollo 13-ban mikor a négyzet alakú szűrőt kellett csatlakoztatni a kerek foglalatra. :D
  • MuldR
    Ha nincs DVI-A vagy I a videókaridon, akkor nehéz lesz. Van átalakító, csak nem működik. Csak bonyolultabb drágábbal megy, amiben van digital-analog konverter. Jó nagy szívás, 1x már én is megjártam. Ja és még ha át is alakítod, fos lesz a képe.

Utoljára szerkesztette: MuldR, 2017.12.14. 10:11:17
  • lonvard
    Hát sok választásom nincsen, olyan átalakító kell ami belepasszol a videokártya foglalatába. A monitortól VGA csatlakozás jön, és talán a DVI valamely típusa kellene a másik oldalra. Olyan a foglalat, hogy idáig a tüskék mellett volt egy vízszintes vonal és alatta-fölötte 2-2 tüske. Na most olyan kell, aminél csak vízszintes vonal van.

ON

Jogi dolgokkal foglalkozni szerintem felesleges idegeskedéssel jár, túl sok infót kaptunk meg, de ahhoz keveset, hogy sakkozhassunk, persze nem lehet mit tenni, lehet izgulni. Gondolom az a rémkép, hogy a megjelenés utáni napon lekapcsolják a szervereket és Chris bejelenti, hogy 18 év fejlesztés után végre elkészült a játék, de nem szabad vele játszani, sorry! :DD Na ilyen nem lesz, nyugi.

Tényleg Julian, világéletemben vga kábel ment ki a monitor felől, nem is láttam még másfélét, szal egyszerűen besétálok egy üzletbe a kártyámmal, és megkérem őket hogy találják ki mi kell nekem. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.14. 10:10:10
  • RJoco
    Az én kártyámon még van DVI. És a monitoromon is.
    Bár használtam már HDMI-DVI átalakítót is és azzal sem volt gondom.
    Viszont a te kártyádon is rajta van minden digitális kimenet. Egy normális kábellel jobban járnál, mint egy átalakítóval.
    Hacsak nem analógra akarod alakítani a jelet.
    De már pontosan nem emlékszem, mely gyártótól vetted, lehet, hogy spóroltak egy kicsit?

Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.12.14. 10:02:01
  • MuldR
    Milyen monitorod van? Átalakítókkal óvatosan, van ami nem működik, csak parasztvakítás és van ami nagyon szar képet ad.
  • Torzonborz
    2013-ban megvették, addig licenszelték.
    Az, hogy a szerződésben mi volt talán kiderül.
    Ez még csak a crytek álláspontja, az meg...
  • EFRM
    most megvettek 2013ban vagy csak licenszeltek (azt is rosszul)?
    -koltoi kerdes

szerk: raadasul az volt a szerzodesukben, hogy nem is hasznalhattak (volna) semmilyen mas enginet. lol
    crobbo ;(
    Utoljára szerkesztette: EFRM, 2017.12.14. 01:56:50
  • EFRM
    "A bűnös jutalma pedig 75ezer dolcsi .." nagyon hibas forditas!!!!

a karosszeg JOCSKAN meghaladja a 75k-t - ez van abban a reszben, ami egyebkent egy leiro resz..
  • Torzonborz
    "CryEngine-től való eltiltás."
    Ez a problémás része, lévén már Lumberyardot használnak ami Amazon tulajdon. Mondjuk CE-ből lett az is de CIG az eredeti CE forráskódot meg '13-ban megvette és a jó részét azóta átírták a toolok nagy része saját. Na akkor hogy? :D
    Ebből lesz egy szép jogi hercehurca, Cryteknek viszont gyorsan kell a pénz szóval szerintem lesz majd vmikor egy peren kívüli egyezség és bezsebelnek CIG-től némi lóvét.
  • BladeW
    Ez érdekes lesz

Idézet FB csoportból:

"Röviden, a Crytek perli a Star Citizen fejlesztő CIG-t, mert szerintük nem teljesítették/megszegték az engine felhasználói szerződését.

1 játékra szólt a papír, de a CIG különvette a Sq42 singleplayer részt és külön játékként árulja. Ez nem bejövős a Cryteknek, mert nem kapnak ezért külön sok valutát.

Plusz a CIG szép lassan eltüntette a loading screenekről a Crytek szabadalmi logókat, ez sem melengette meg a szívüket.

Emellett a szerződésben az is volt, hogy csak a CryEngine-t használhatják, de mivel használják az Amazon Lumberyard-ot is (ami amúgy kb a cryengine tuningolt változata), emiatt is morcosak.

(LOL! :D ) -> Azt is aláírták, hogy a CIG fejleszti a Cryteknek a CryEngine-t a Star Citizen során és ezeket a fejlesztéseket meg bugfixeket elküldik nekik. Úgy tűnik nem kaptak sok ingyenmelót.

Aztán arról is szól a papíros, hogy nem adhatják ki a kódot 3rd partynak, de egy CIG-s videósorozatban (Bugsmashers) mutogatták a kódot a jútúbon a plebs-nek és ezért is csapkodják az asztalt.

A bűnös jutalma pedig 75ezer dolcsi + még pár bíróság által kiszabott bünti + a CryEngine-től való eltiltás."
  • lonvard
    Ma vettem meg, épp most raktam össze, aztán a végén derült ki számomra, hogy a monitor csatlakozóra rakott átalakító nem jó bele, szóval szedhettem szét az egészet és most a régi kártya megy még. Pedig nagy terveim voltak ma estére! :D Mindjárt körülnézek, hogy ezekre az új kártyákra milyen átalakító kell.

Nézd, mások a kondícióink, a régi kártyámat már nagyon le akarom cserélni, mert kezd szó szerint tönkremenni, ugyanakkor a hardver többi alkotóeleme kb. 2011-es széria, és nem indokolja csúcskategóriás kártya megvételét, egyszerűen nem annyira jó a gépem, hogy érdemes legyen, plusz nincs is pénzem 150 ezres vga-ra télvíz idején, mikor bejöttek a gázszámlák. :) Teljesen elégedett leszek ezzel a kártyával, nyugodjatok meg, egyszerűen képtelen gondolat, hogy ne legyen létjogosultsága az 50-60 ezres árkategóriának. VR-ra nem jó, de VR-ra úgy sincs pénzem, illetve óriástévékre meg hipergiga beállításokra biztos gyenge, de a monitoromra jónak kell lennie, vagy megeszem a kalapom. Tehát az én igényeimnek meg kell felelnie.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.13. 22:28:56
  • Torzonborz
    "miért nem Dx11-re csinálja" mert azt dobták és helyette vulkán támogatás lesz.
  • RJoco
    És itt még meg lehetne említeni, hogy vajon miért nem Dx11-re csinálja CR a játékot? Hiszen nagyon sok kártya nem tudja a 12-et. És még a 11-et sem biztosan, inkább csak a 10.2-t. De a 9-est stabilan....

FHD-4K: vajon, ha egy FHD monitoron nézek egy 4K-s videót (összehasonlító videót), akkor az kiadja a különbséget?
    Szerintem nem. De ki tudja.
    Sokáig a digitális képre is azt mondtam, hogy minek?! Kb. nincs is különbség. Aztán melóhelyen a TV-nek volt PIP funkciója és baromi nagy a különbség. De, ha nem teszem a két jelet egymás mellé, akkor nem is igazán tűnik fel.

Nekem a 980 Ti visz mindent max/ultra beállítással, 2K felbontáson. De a monitorom sajnos nem tud többet 60 Hz-nél. Viszont a játékok ez alá meg nem mennek.
    Szóval nem muszáj a legújabb technológiát megvenni. Lehet régebbit venni, olcsóbban. Az 1080 Ti csak 50%-kal jobb, mint az enyém, ezért nem fogom lecserélni. És elvileg még húzni is tudom, ezért van a GPU-nak vízhűtése. Meg a procinak is, ha kell, akkor tudjam tuningolni. Így pár évvel meghosszabbítom a gép életét a jó minőségű játékért.

A SC-t meg azért kell optimalizálni, mert optimalizálatlan. A későbbi fejlesztések során ezt párszor még el fogják játszani, mire kiadják a végleges verziót. Az optimalizált meg jó eséllyel el fog futni gyengébb gépeken is jobban, mint most.
    A kérdés majd az lesz, hogy mire optimalizálják. Intel (Nvidia) vagy AMD (Ati) vonalon? A tulajoknak ez nem lesz mindegy.
  • MuldR
    Szia, Radeon R9 280 3GB-om van. Ez jobb mint a 1050.Full HDben alacsony vagy közepes grafikán mennek a játékok. Néhányat viszi fullon 60 FPS-el (pl WOT). SC Lowon megy vele de röcögősen, döcögősen.
    Jelenleg:
    Full HD majdnem full 1060 3GB
    Full HD max: 1060 6GB
    Full HD ultra gondolva a jövőre is: 1070
    4K 30-60FPS közepes: 1080
    4K 30-60FPS full: 1080Ti

Igen, hála a bányászoknak full HDhez a közepes kategóriájú kártya 150 000 ft.
    Alatta ne vegyél. Én ezért tologatom a vásárlást fél éve. Várom, hogy az a rohadt bitcoin beszakadjon.
  • lonvard
    Engem ez annyiban érdekel, hogy élvezhető minőségben fusson a játék. Ne legyen döccenő, piregjek-pörögjek kedvemre anélkül, hogy beszaggatna. Ha ez megvan, akkor a továbbiakban nem igazán érdekel, a szemem nagyon gyorsan alkalmazkodik és nem tudom megmondani, hogy mitől lenne egy mediumon is gyönyörű játék ultrán még gyönyörűbb.

Ja egyébként megvettem a kártyát, itt nézegetem a szép nagy dobozát, rajta a felirat: GAMING, és most azon agyalok, hogy ide kellene hívni egy fejlesztőt, és megkérdezni, hogy egy 2016-os szériára hogy merészelik ráírni, hogy GAMING, mikor eldöntötte a társaság, hogy a kártya nem lehet jó semmire. És akkor a fejlesztő elővenne egy CD-t Half Life felirattal, és odasúgná, hogy ezt elfuttatja. Mellé meg csúsztatna egy Tetrisz játékot. :-D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.13. 20:34:41
  • lonvard
    Az hogy ki akarja aknázni, meg hogy csak azokon fut-e élvezhető minőségben, az két dolog. Azóta olyat is mondtak, hogy szándékukban áll tisztességesen optimalizálni. Józan paraszti ésszel kisakkozhatod, hogy ha egy játék csak a csúcskategóriás gépeken fut, akkor elbaszták.
  • kraven54
    Az hogy te nem látsz különbséget az egy dolog. De örülj neki mert megúszod olcsón. Én (sajnos) 60 és 120fps között is látok külünbséget nyilván 120hz es monitoron, én nem úszom meg olcsón ha élvezni akarom a játékot :)
    A Star Citizen-t, 2012ben amikor CR beszélt róla hogy miért csak PC-re tervezi, már akkor elmondta, hogy kiakarja aknázni a high-end hardware-eket. Szóval SC esetében bele fog kelleni nyúlni a pénztárcába..

Más: Crytek perli a CIG-et szerződésszegésért
  • lonvard
    Igen nálam az is szempont, hogy a 6 magos procim valami 2011-es széria, nagyon szépen el vagyok vele, de nem tudom passzolna-e hozzá egy 100 000+ árkategóriás vga kártya. Lehet hogy fölösleges lenne féloldalasan fejleszteni. 12 giga ramom van, ahhoz még veszek 8-at, és akkor ez lesz az a kissé megkopott gaming gépem, amivel tűrhető minőségben szeretném futtatni a következő pár év játékait. Procit cserélhetek még időközben persze. Olyan irgalmatlan technológiai változásokat most nem várok, amik használhatatlanná tennék a konfigomat. Majd a VR lesz az, ami beteheti a kaput neki.
  • Paladin
    Van aki nem érti a különbséget aközött, hogy mikortól látni már folyamatos mozgást, és aközött, hogy mikor nem látni már különbséget.
    Általában valami ilyesmitől megjön az eszük :) (De jelent esetben nem vennék rá mérget.... )
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2017.12.13. 20:18:21
  • lonvard
    Ne add fel, inkább nézz ilyen összehasonlító videókat, és próbálj lényegi különbségeket észrevenni, amik megérnek extra 100 000 forintot neked. Játék közben a szem kb. két pillanat alatt szokja meg a látványt, ami véleményem szerint normál monitoron full hd szinten nüansznyi, vagy éppen észre sem vehető különbség.

• MikX
    "fhd és 4k között nem is venni észre a különbséget.:)" na igen, ez a másik agyhalál, nem is értem, komolyan nem... :D
    Node tényleg messze hajóztunk a támától, ezeknél az aranykpéseknél már úgyis nehéz lejjebb menni :D
  • MikX
    "Jó csak ugye kábé 30 FPS fölött mindegy, mivel nem érzékeled."
    Én kiszálltam, feladom... Most ez a bullshit még mindíg szilárd tény egyeseknél 2017-ben? :D
    Max képeket nézegetve nincs különbség, jajj nemár...
  • Caliph
    nagyon eltértetek a témától
  • nibron
    fhd és 4k között nem is venni észre a különbséget.:) tudni kell mit kell nézni.:) ugyanazokat a textúrákat és ugyanazokat az effekteket meg mindent használják minőségi beállításonként tehát jogos, hogy nem látsz különbséget. egészen addig míg tv-n nézed. mihelyt monitoron nézed, már észrevehető a különbség, bár azon sem annyira látványos. viszont tisztább, simább, lágyabb a kép. és hát nézheted nagyobb panelen is. ahol viszont nagyot üt a nagyobb felbontás, az az ívelt paneleknél. tavasszal kipróbálhattam egy 180 fokos ívelt panelt repszimulátorral, na az beszarás volt.
  • nibron
    a 10-es szériában a 1030-as a legkisebb. a legkönnyebben úgy lehet őket megfeleltetni, hogy a nem sikerült 1060-asból lesz a 1030-as, és a nem sikerült 1070-esből lesz a 1050-es. a 30-as valóban csak úgy van, pasziánszra kb. jó is. az 50-est már lehet használni régi kártya kiváltására (pl. 760-as), de több ram-al a legújabb technológiákkal. szebb lesz az eredmény, de az fps az a régi. amit általánosan jól lehet használni az a 60-as legalább 6gb ram-al, de ezeket már most 100%-on lehet járatni sima fhd felbontáson. a 10-es család 70-es tagja lett a leggyorsabb, már ami az órajelet illeti, 4*2ghz-es ram eléréssel, míg a 80-as kisebb órajellel, de 5*2ghz-es ram eléréssel. általános játékokhoz így igazából egy gyári oc-s 1070-es kártya 8gb ram-al az igazi, és ez hosszútávon (5 év) is elég jó befektetés. a 1080-ast inkább csak olyan spécibb feladatokra jobb használni ahol hatalmas gpu memóriamozgatás szükségeltetik (sebességben majdnem a dupláját tudja a 1070-esnek) elég nagy számítási teljesítmény mellett. így játék szempontjából inkább a 1070-es tekinthető a top kártyának, sőt még a bitcoin bányászoknak is ez a kedvencük jelenleg.
  • nibron
    a játékokat nem felhasználói igényekre kell testreszabni, hanem a technológia változásai szerint. amikor megjelenik egy újabb gpu család akkor általában egy csomó feature kerül terítékre, amire általában ugrik a nép, mert ugye ezeket mind a nép igényei szerint fejlesztik. már amennyire ki lehet elégíteni ezeket az igényeket, mert mindig sokkal több az elvárás mint amit teljesíteni lehet. tehát az a feladat, hogy ezeknek az új technológiáknak kell megfelelnünk. nem csak a gpu-al van ez, hanem mindennel. amikor lehetőség volt 64 bitben fejleszteni, nagyot ugrott a játékok minőségi szintje, marha nagy igény volt már rá. a fejlesztők ma már nem is fejlesztenek 32 biten, pedig rengeteg olyan gép van ami nem tud 64 bites kódot futtatni. senkit nem érdekel az a réteg aki nem akarja fejleszteni a gépét, ők nem tarthatják vissza a technológiai fejlődését. valamire való játékfejlesztő cégek már az új technológia megjelenése előtt kapnak az új technológiákból, és rögtön nekiugranak az adaptációnak. amikor azzal megvannak akkor veszik csak elő azt a problémát, hogy ugyan nézzük már meg, hogy a régi hardverrel rendelkezők mit tudnak ezzel a játékkal kezdeni. és ha nagyon sok munkába kerül a módosítás, vagy annyit rontana a minőségen akkor inkább hagyni szoktuk a fenébe. ha valaki értelmes minőségben szeretné használni, úgyis fejleszti a gépét elvégre fogyasztói társadalomban élünk.
  • RJoco
    A TV egyáltalán nem biztos, hogy kiadja azt, amit egy monitor.
    Az otthoni 80-as régi Sony Bravia-nak gyönyörű képe van a számítógéppel, pedig csak HD Ready. A sógor 100-as Samsungján bizonyos játékokkal nem tudok játszani, mert a színeket egyszerűen nem képes jól visszaadni. A PS jól elmegy neki rajta, azzal nincs gond.
    A minap kipróbáltam egy 60 körüli Koenig-et, tudja a FHD-t. Gondoltam jó lesz rajta versenyezni. Borzasztóan jelent meg rajta a kép. Gépre egyenlőre nem lesz jó.
    A monitorom 2K-s és általában ebben futnak a játékok. De FHD-ban is gyönyörűen megjelennek a játékok. Van amit abban játszom, főleg, ha ablakos módban van.
    A pixelek száma a képátló miatt fontos. Ha van egy nagy kijelződ, ami csak FHD, akkor ott nagyok a pixelek is. És egy pixel csak egy színt tud megjeleníteni. Ha 4K-s, akkor abban a sorban kb. 4 pixel/4 szín fogja adni azt az egy színt, mint FHD-ban.
    Sőt azt is olvastam, hogy nem is minden megjelenítő alkalmas a számítógépekre. Talán pont az OLED az, ahol valamit variáltak a pixelekkel és játékra nem annyira jó. De ennek utána kell nézni.

Én nemrég néztem az ütemtervet a 3.0 teszt szakaszáról és az alapján még nagyon sok van hátra. Asszem 5 fázis van és még csak most zárják/zárták a 2.-at.
    Idén biztos, hogy nem kell rá számítani.
  • paj01
    Nvidia 10 es szeriajaban a 1050-es a legkisebb lapka, ergo jelenleg az az also kategoria. 1060 kozep kategoria 1070 felso 1080 meg a csucs. Sajnos el van nagyon csúszva az egész VGA piac. Én emlékszem mikor eros kozep kategorias kartyakat 30-40 ért vettem és hüledeztem hogy valaki 100 000-et ad egy Top kártyáért. Ma meg 100 rongy alatt nem is kapsz kicsit is időtálló cuccot. Az érdekesség, hogy grafikailag szerintem nem is fejlődtek annyit a játékok. Van még ez a 4k buzulás ami szerintem egy mesterséges dolog, hogy hatjtsa ezt a szegmenst. Egyszerűen már nem tudnak, olyan effekt orgiát kitalálni ami megfektetné a top VGA-kat. Megoldás? négyszerezzük meg a felbontást és nyomjuk a marketinget, hogy az micsoda világ megváltó dolog holott szerintem egyáltalán nem. Nézegetem 4k TV-n a játékokat 1080p be és 4K-n de mást nem nagyon veszek észre csak hogy feleződik az fps. Na mindegy.

Úgy látom ebből se lesz 3.0 az idén a népnek. Elég gáz már ez az örökös delay.
  • RJoco
    Hát az aljában nekem is van. Anno az Alan Wake-et kellett minimumra vennem, mert nem volt meg a 30fps. Ennél fordult elő a hányingeres eset. Utána már nem vacakoltam más játékoknál sem a medium-mal.
    A korai hozzáférésű játékokkal meg rengeteg teljesítmény gond van és ezt jó sok éven át képesek húzni.
    A Space Engeneers olyan, hogy hiába a csúcs gép, egyszerűen a játék nem képes kihasználni és mégis lassul ahogy nő a birodalom. Viszont csúcs gépen sokkal élvezhetőbb, mint egy 5-7 évesen. Illetve nagyobb dolgok építhetőek.
    Sokáig nézegettem én is a játékoknál, hogy a minimumot megüti-e a gép és sok játékból ki is maradt emiatt.
  • lonvard
    Dying light asszem nem futott az őskártyán, azt a 2009-esen futtattam, részletkérdés.