-
Elég érdekes elképzelésed van a világ működéséről, de sajnos nem úgy működik ahogy gondolod.
A lényeg a piac fenntartása, legyen mindig kereslet/kínálat és dőljön a lé. És ezt pont jól csinálják a felhasználók kárára.
A kártya gyártók nem csak játékosoknak készítik a kártyákat. Rengeteg mindenhez kell még grafikai teljesítmény. Valamihez kevesebb, valamihez több. Ezért van ennyi kártya a piacon és nem azért, hogy low-ban játszhass.
A játékfejlesztők letolják, hogy nincs pénzed csúcskategóriás gépre. Ők arra fogják készíteni, ami a legjobb. Értelmes keretek között. Különben nehezen lesz időtálló. Nézz csak meg egy ColinMcRayRally-t. Milyen jó volt az anno és most hol tartunk ahhoz képest.
Most is az kell, hogy top gépre csinálják és a többiek majd gyengébb grafikával játszanak max. Ha nagyon tetszik nekik a játék, akkor motiválni fogja őket, hogy jobb kártyát, jobb gépet vegyenek. Úgyis elavult lesz egy idő után és az újabb játékok vagy még nehezebben vagy már nem is fognak rajta menni. Így marad a piac fenn.
Értelmes keretek: Mindenből csak 1, de a "legjobb". Ez azért fontos, mert a gamer alaplapokra nem csak dísznek rakják a 3 PCIe slotot. Tehetsz bele 3 videokártyát. És akkor a több procisról, 4+ memória slotosról még nem is beszéltünk.
A mai felbontások és bővíthetőségek mellett meg van is értelme. Több monitor, 4K felbontás, VR, stb.
Láttam komplett gépet 5000 euróért is. Ennyiért vettem a kocsim...
Az, hogy te elvagy 30fps-sel, örülj neki. Az agyad mindenképp érzékeli a különbségeket.
25 fps-nél már folyamatosnak látjuk a képet. Én viszont 30 fps alatt rövid idő alatt fejfájást, majd hányingert kapok. Hiába látom folyamatosnak a képet. Szóval a határon semmiképp sem jó mozogni, mert könnyen alá mehet az ember.
A kártyád valószínű jó lesz 2 talán 3 évig. Az új technológia belépője a high end kategóriában. Kis összehasonlítás.
Viszont ez egy kőkemény kompromisszum is a teljesítmény rovására, az ár javára.
Én úgy vettem 2 éve a gépem, hogy 7 évig lehetőleg ellegyek vele. Ezért került bele egy mocskos drága kártya, de még mindig, minden ultra grafikán fut és nincs gond az fps számmal. Korábban közép-felső kategóriás kártyáim voltak csak. A különbség élményben érzékelhető. Nem bántam meg, hogy ezt vettem.