• Papichulo
    #41
    "Egy olyan mérnök, aki meg ezt megtervezi, az meg lehet, hogy többet tud arról az anyagról, amiből a cuccost akarják készíteni"

    Ez a tudas szerinted az USA/EU-ban hianyzik? Legyunk oszintek, Kina high-tech-ben nem tud sokat felmutatni, meg az agyonhype-olt maglev-et is a Siemens epitette nekik. Naluk az olcso munkaero miatt van a gyartas, nem a hatalmas szaktudas okan.

    "És pl a samunak egy nem annyira okos telefonon, amit a nöimagazinok mellé csomagolnak szóróanyagnak meg még kisebb!"

    Na es? Nem en akarom bizonygatni, hogy a Samsung termek tularazottak, hanem te allitottad ennek az ellenkezojet az Apple-rol, nem az iPhone-rol, az Apple-rol!

    "Értem, az LG, meg a samu a mobiltelcsik mellett, viszont még gyárt hűtöőt is, meg tranzisztoros táskarádiót!"

    Ismet ott tartunk, hogy te kijelented, hogy az Apple-nel nem folyik semmi R&D. Amikor bebizonyitom az ellenkezojet, akkor jossz azzal, hogy az LG-nel es a Samsungnal is van ilyen. En ezt sohasem vontam ketsegbe! En az Apple-lel kapcsolatos allitasaidat cafoltam.

    "A semminél azért többet vazze, az Exynos4-ben azért ott csücsül 4 CPU+4GPU magocska."

    Ujracsak, en nem allitottam, hogy a Samsung semmit sem tud felmutatni. En azt mondtam, hogy az Apple egyelore tobbet mutatott CPU tervezesbol, mint a SEC. Amugy a 4CPU+4GPU az referenciadesign alapjan keszult, na az volt a LEGO-zas!

    "az OS-ek korábbi verzióit is elkövették intel platformra. ami azért megkönnyítette az átállást."

    Igen, de ez azert eleg komoly munka volt es szerintem Jobs paranoiaja lehetett az oka, mivel legyunk oszintek a PPC CPU-k fejlesztese eleg nyogvenyelosen haladt es az Intel csunyan elhuzott melloluk.

    "Másrészt sajna az Apple volt az egyetlen komoly felhasználója a PPC prociknak ebben a szegmensben (laptop/desktop),"

    Sajnos, nem sajnos, ez tortent. Ketsegtelen, hogy en is orulnek nagyobb diverziofikacionak, bar felhasznalokent nem lattam semmi elonyet az architekturanak. Viszont a PPC design az el es virul, ahogy arrol az XBOX360 is meselhetne.

    "ezek ősének akkor is inkább az M$ táblaPC-je tekinthető a Newton cucosok inkább a PDA-k őse volt, szerintem. "

    Ez igaz, de szerintem Jobs mar akkor is tabletben gondolkozott, csak akkortajt meg orultek ha egy Newtont ossze tudtak hozni a kor korlatain belul. Ettol fuggetlenul en csak azt akartam mondani, hogy a koncepcio azert nem allt messze az Apple-tol, hogy a Microsoft korszakalkoto otletet kellett volna lenyulniuk.

    "Te megszoktad őket, valszeg egyik füleden be másikon ki, amit reklámként mondanak. "

    Igazabol - foleg - MO-n velemeny szerint a Samsungnak sokkal agresszivebb a marketingtevekenysege, mivel en itt meg Apple TV-reklamot sem lattam, de oriasplakatot vagy ujsaghirdetest is elvetve. Nem tudom miert nehez elfogadni, hogy az Apple gyart jo termekeket is. Nem tokeletes, persze, semmi sem az, de az eladasi adatok oket igazoljak. Az meg nem magyarazat, hogy fanatizalt hordak kovetik oket, melyet jopar bukott termek/szolgaltatas es az erosen kritikus rajongoi hangok is igazolnak.