• NEXUS6
    #36
    "Nem, a kinaiak szinte csak a munkajukat adjak hozza a folyamathoz. Nem veletlen, hogy a kinai technologiai hirszerzes az megszalta az egesz fejlett vilagot. Ok ebben nem jok."
    Ó baxus! Voltál már te gyárban egyáltalán? Ha lettél volna tudnád, hogy azokat a gépeket is meg kell ám tervezni amivel az Apple által megtervezett alkatrészeket legyártják! Azok nem esnek ám csak úgy ki az autocad-ből! Egy olyan mérnök, aki meg ezt megtervezi, az meg lehet, hogy többet tud arról az anyagról, amiből a cuccost akarják készíteni, pl az eszköz tokját, mint azok, akik megtervezték. De miután 1000 db tok tönkremegy majd a gyártósoron a termelés beindításakor, akkor már hótbiztos, hogy többet fog tudni!

    "iPhoneon nagy az arrese, mas termekeken joval kisebb."
    És pl a samunak egy nem annyira okos telefonon, amit a nöimagazinok mellé csomagolnak szóróanyagnak meg még kisebb!

    "Ezek szerint nem jott at a kerdesem. A Google csak OS-t gyart, a Samsung meg "csak" hardware-t (Bada az non-issue). Az Apple meg meg mindig mindkettot..."
    Értem, az LG, meg a samu a mobiltelcsik mellett, viszont még gyárt hűtöőt is, meg tranzisztoros táskarádiót! Pistabácsi azzal halgassa a vasárnapi nótoszót!
    Az Apple viszont továbbra sem gyárt semmit, max szoftvert, a hw meg max tervezi, aztán meg megrendeli a fleksztroniktól.

    "az viszont talán nem a csip építés csúcsa egy ilyet bekopizni."

    Azert ez ennyire nem egyszeru, peldaul ilyet sem csinalt meg senki mobile-CPU-val:"Perhaps most notably, the custom ARM-based CPU developed by Apple..."
    Hát nem is a CPU-ra, hanem a memőriára írtam!

    A CPU magok az elemzők szerint eléggé kezművesmunkának tűnnek ugye, de ez nem feltétlenül igaz a többi egységre is!

    "A játékoknál amik azért tényleg jobban futnak, ott az előbb említett memcsi mellett a GPU számít. Azt is ők tervezték???"

    Nem, de ismetlem, a Samsung meg ennyit SEM tud felmutatni."
    A semminél azért többet vazze, az Exynos4-ben azért ott csücsül 4 CPU+4GPU magocska. Azért ez a semminél több, még ha ők esetleg tényleg a Smitt-módszerrel tervezik is a csipjeiket. (És aztán gyártják, tudod!;)

    "Ha te ezzel ilyen szinten tisztaban vagy, akkor mutathatnal errol a folyamatrol par cikket, hogy mindez igy is tortent, erdekelne."
    Ok bocs, azért ez arcoskodás volt a köbön. Az minden estre érdekes, hogy ahogy wikin olvasom, az OS-ek korábbi verzióit is elkövették intel platformra. ami azért megkönnyítette az átállást. Természetesen titokban. Ha ezt az AIM partnereik tudják, vagy komolyan veszik, akkor valszeg befenyegetik őket. Másrészt sajna az Apple volt az egyetlen komoly felhasználója a PPC prociknak ebben a szegmensben (laptop/desktop), ha azt a néhány PPC-s Amiga turbokártyát nem számítjuk;)

    Táblagép: ezek ősének akkor is inkább az M$ táblaPC-je tekinthető a Newton cucosok inkább a PDA-k őse volt, szerintem. Persze annyira azért nem éles a határvonal.

    A magam részéről csak azt tenném még hozzá, hogy az Apple elleni fokozott kritikám, az gyak természetes válasz az Apple marketing stratégiájára. Te megszoktad őket, valszeg egyik füleden be másikon ki, amit reklámként mondanak. Azonban láthatólag igyekeznek fanatizálni a vásárló közönségüket (ők is, meg más is, akár pl a samu is). Ez ugyan marha jó arra, hogy egy viszonylag erős magot biztosítsanak maguknak, de minnél erősebb a fanatizálás annál nehezebben fogják áttörni ezt a vásárlók szmában maximálisan elérhető korlátot.