• Papichulo
    #33
    "Tudtommal nem is a belbecsért fizettetnek 1 mrd-t a Samuval"

    De, azert iteltek ekkora karteritest, de az nem jelenti, hogy ennyi lenne a teljes Apple R&D... logikusan legyszives!

    "Mint írtam, az egy dolog, hogy mit tervez meg valamit, az meg egy másik, hogy abból milyen végtermék lesz, ez utóbbihoz azért kell a kínaiak tudása."

    Nem, a kinaiak szinte csak a munkajukat adjak hozza a folyamathoz. Nem veletlen, hogy a kinai technologiai hirszerzes az megszalta az egesz fejlett vilagot. Ok ebben nem jok.

    "Opáááá! Akor most hogy van ez? Nagy árréssel dolgozik, vagy nem, vagy hogy van ez?"

    iPhoneon nagy az arrese, mas termekeken joval kisebb. Ez utobbi kategoriaba tartoznak a tabletek peldaul, amirol elotte beszeltem. Ebben a Samsungnak nagyobb volt az arrese. Amugy meg az eladott peldanyszam is szerepet jatszik a profitban... remelem ezzel nem mondtam ujat ;)

    "Amúgy ha a sok bejövő pénzt valódi fejlesztésre fordítaná, akkor lehet hogy nem lenne akkora a profitja?"

    Banalitasokkal azert neee! Tobb profitbol tobbet lehet fejlesztesre kolteni es tobbi is marad.

    "Amúgy a Gúglinak van egy OS-e Pl, amiből többször annyit használnak, mint IOS-t. A Samunak is van saját OS-e, csak nem túl sikeres. "

    Ezek szerint nem jott at a kerdesem. A Google csak OS-t gyart, a Samsung meg "csak" hardware-t (Bada az non-issue). Az Apple meg meg mindig mindkettot...

    "az viszont talán nem a csip építés csúcsa egy ilyet bekopizni."

    Azert ez ennyire nem egyszeru, peldaul ilyet sem csinalt meg senki mobile-CPU-val:"Perhaps most notably, the custom ARM-based CPU developed by Apple for the A6 appears to have been manually laid out on the die, an expensive and time-consuming process but one that can offer greater efficiency than automatic layout." - http://www.macrumors.com/2012/09/25/teardown-of-apples-a6-chip-reveals-manual-layout-of-custom-dual-core-cpu/

    "A játékoknál amik azért tényleg jobban futnak, ott az előbb említett memcsi mellett a GPU számít. Azt is ők tervezték???"

    Nem, de ismetlem, a Samsung meg ennyit SEM tud felmutatni.

    " Írtak egy drivert, a hw-hez meg a forráskódokra ráengedték a fordítót és voila: PPC platformról áttértünk intelre"

    Ha te ezzel ilyen szinten tisztaban vagy, akkor mutathatnal errol a folyamatrol par cikket, hogy mindez igy is tortent, erdekelne.

    "Mert hiába ŐŐŐŐŐŐK mutataták be a táblagépet először 2001-ben"

    Khm: http://en.wikipedia.org/wiki/MessagePad

    En sohasem allitottam, hogy az Apple lenne az IT alphaja es omegaja. HW-ben nem jonnek egy HP-hez vagy SGI-hoz es sohasem allitottam ilyet. En desktop vonalon szeretem a termekeiket es szamomra az OSX a legjobban hasznalhato OS. Mindig voltak hasonlo cegek es 1985 az Amiga bemutatasakor senki sem gondolta volna, hogy 10 ev mulva mar sehol sem lesznek, igy van. Meg a Nokiarol sem gondolta volna senki 2-3 eve, hogy most a tulelesert fognak kuzdeni. De ismetlem, nekem nincs bajom egyik platformmal sem, sot, minel nagyobb a konkurencia, annal jobb a vasarloknak. Ezert is nevetseges a sok gyulolkodo es hiban oromkodo ember hozzaszolasa szamomra. Foleg ha meg csak nem is valos okok miatt csinaljak mindezt...

    Azt is meglatjuk, hogy Steve Jobs nelkul mire fognak menni lehet, hogy stagnalni fognak, lehet, hogy egy ujabb aranykor lesz elottuk, en az utobbiban remenykedem, de nem leszek ongyilkos ha nem ez fog bekovetkezni. Egyelore jo iranyba mennek a dolgok... es ne kezdjuk el, hogy SJ alatt nem voltak hibak, ott is akadtak akkora fiaskok, mint a mostani "mapgate", szoval ennek nem kell tul nagy jelentoseget tulajdonitani ;)