• NEXUS6
    #32
    "Magyarul az R&D az nalad a GUI-ban merul ki... ertem."
    Tudtommal nem is a belbecsért fizettetnek 1 mrd-t a Samuval;D Vagy hogy van ez, most akkor számít, hogy hány fogaskerék van a settings ikonján, vagy nem számít??;D Tudni akarom! Mondjad meg az őszintét!!!!

    "Nem, viszont a elmeleted szerint a technologia apexe az Kinaban talalhato, mivel "mindent" ott gyartanak/szerelnek ossze."
    Mint írtam, az egy dolog, hogy mit tervez meg valamit, az meg egy másik, hogy abból milyen végtermék lesz, ez utóbbihoz azért kell a kínaiak tudása.

    "Pont a mobiltelefonok peldaja bizonyitja, hogy nem igy van. Pillanatnyilag az Apple a legprofitabilisabb ceg, annak ellenere, hogy nem gyart semmit."
    Opáááá! Akor most hogy van ez? Nagy árréssel dolgozik, vagy nem, vagy hogy van ez?
    Izé. Kicsit finomabban kellett volna fogalmaznod, mert ezzel gyak ellentmondasz magadnak, csak szólok, bocsika:DDDD
    Amúgy ha a sok bejövő pénzt valódi fejlesztésre fordítaná, akkor lehet hogy nem lenne akkora a profitja? Pl megtervezek egy új logót, nem jön be a főnöknek, baxaisten kidobom a vázlat füzetem a kukába, veszteség 2$.
    Kísérletezek egy új kijelző prototípusával, nem sikerül elérni a kívánt cél, veszteség 2 millió $. Hmmm, így könnyű profitképessé tenni egy céget.

    "Osszekukaz? Sorold fel legyszives azokat a mobiltelefon gyartokat, akik szerinted kevesebbet "kukaznak" az Applenel! Az Apple raadasul meg egy sikeres OS-t is fejleszt, amire rajta kivul kevesen kepesek."
    Mint mondtam, bizonyos szegmensben piacvezetőnek számít ezért mások is kevesebbet fejlesztenek. Amúgy a Gúglinak van egy OS-e Pl, amiből többször annyit használnak, mint IOS-t. A Samunak is van saját OS-e, csak nem túl sikeres. A Samu saját kijelzőt is "kukáz" a telefonjaiba, ez már is kevesebb, mint amit az Apple csinál.

    "Abszolut pragmatista a hozzaallasom ehhez a dologhoz. Nincsenek illiuziom. Viszont manapsag annyira divat szidni az Apple-t, hogy ha ez konkret valotlansagok miatt kovetkezik be, akkor nem tudom megallni, hogy ne korrigaljak."
    Jó, hát valszeg ezért tudunk viszonylag jól eldumcsizni, mert nekem viszont egy ilyen nagy cég olyan mint a vörösposztó, ha csak terézanyu kaliberű vezetői lennének, akkor is utálnám, mint céget, ahogy az is förtelmes, amikor a Samu is gyermekmunkát alkalmaz kínában.
    Persze mindennek két oldala van, kínában 10-en évesen valszeg én is szívesebben dolgoznék napi 12 órát valami flex gyárban, mint gyak éhenhaljak otthon.

    "Igen, de a Samsung megsem volt ra kepes es most ott tart a helyzet, hogy az A6 a maga 2 magjaval es 1.3GHZ orajelevel jobban teljesit, mint a tobbi keszulekben alkalmazott 4 magos es nagyobb orajelu CPU-k."
    Mármint a nem 4 magosra optimalizált tök szintetikus teszteken! A 4 magosra optimalizáltan viszont valszeg a 4 magosok nyernének;))) Másrészt amit írtam, ott a soxoros sávszélességű memória is, az viszont talán nem a csip építés csúcsa egy ilyet bekopizni.
    A játékoknál amik azért tényleg jobban futnak, ott az előbb említett memcsi mellett a GPU számít. Azt is ők tervezték???;)

    "Ez annak volt koszonheto, hogy az IBM keptelen volt normalis fejlesztesi tempot prezentalni a G5-os CPU-kkal. Szerintem igy is eleg sokat vartak. En egyebkent vegigeltem az atallast, volt G4-es gepem is es semmi hatranyt nem lattam, annyira doccenomentes volt. Minden universal binary-ben jott ki, tehat a felhasznalo eszre sem vett semmit."
    Ez 2 úton miatt lehetséges, vagy az Apple zseniális programozói egy pill alatt megtanulták az x86 assembly-t, és éjt nappallá téve xarrá optimalizálták a rendszert. Vagy már eddig is magas szintű programnyelven íródott, a hw-t rengeteg API-n kersztül elérő, gyak PC szinten optimalizálatlan programokat használtak. Írtak egy drivert, a hw-hez meg a forráskódokra ráengedték a fordítót és voila: PPC platformról áttértünk intelre.:DDD
    Hát hiába ez a technológia csodája.;)

    "Na igen, meglehetosen inkompetens vezetese volt akkoriban az Applenek es bar nem vagyok nagy rajongoja Steve Jobsnak, de el kell ismerni, hogy tenyleg nagy resze volt a felemelkedesben."
    Vagy ha másik oldalról nézzük, ha akkor BG végleg el akarja törölni az ősellenségét, és balfaxságból, szentimentalizmusból, akármiből nem könyörülnek meg rajta, akkor most nem lenne gondja az M$-nek, hogyan vesse meg a lábát végre a mobil piacon. Mert hiába ŐŐŐŐŐŐK mutataták be a táblagépet először 2001-ben (bezony!!!), ha az alma 2010-ben sikerre is vitte. Hiába írnak OS-t a mobilra, ha a kutyának sem kell, mert X-szer annyi iOS-es teló/mobil eszköz kerül forgalomba. Szal sz Almát is BG tette naggyá, ríszpekt bro!
    :DDD

    Amúgy szerintem az Apple soha nem volt igazán ott hw-ben. Saját CPU-t nem csináltak soha, mint az Acorn, MIPS, DEC, a SUN, vagy az IBM (az A6 is ARM ugye), de még custom csipeket sem igazán csináltak, mint a Sony, vagy a Commodore.
    Annak ellenére, hogy a júzerfriendliségéről volt híres a cég, a játékvilág tökre érintetlenül hagyta. Mindíg felmerülnek a hírek valami Apple konzolról, de a Pippinen kívül ilyen póbálkozásuk sosevolt. Az ilyen jellegű kísérletezgetéseket le is állítottta SJ, amikor a cég visszavásárolta őt.
    Szóval, hogy hol tart az Apple abban tényleg benne van vastagon SJ keze. Ez a cég lehetne a mobil világ M$-e és intele egyszerre, de valszeg inkább csak a Commodore-ja lesz, vagy csak hozza a saját szokásos formáját: pár évig beszélnek róla, van benne kis forradalmi lendület, aztán megint csend, meg belső veszekedés a semmiről újabb 1,5 évtizedig.