Magyarul az R&D az nalad a GUI-ban merul ki... ertem.
"Azért a gyártás manapság már nem úgy zajlik, hogy az elefántcsonttoronyban megálmodnak valamit a mérnökök és aztán évtizedekig azt gyártják."
Nem, viszont a elmeleted szerint a technologia apexe az Kinaban talalhato, mivel "mindent" ott gyartanak/szerelnek ossze.
"De lásd előbb, sokkal nagyobb profitot tudsz csinálni ha te gyártatsz"
Pont a mobiltelefonok peldaja bizonyitja, hogy nem igy van. Pillanatnyilag az Apple a legprofitabilisabb ceg, annak ellenere, hogy nem gyart semmit. Mar az utana kovetkezo masodik helyezett is messze van tole. A reszvenyeseket meg ez erdekli, nem pedig a gyarak szama...
"Az Apple ma összekukáz egy elfogadható hw-t,"
Osszekukaz? Sorold fel legyszives azokat a mobiltelefon gyartokat, akik szerinted kevesebbet "kukaznak" az Applenel! Az Apple raadasul meg egy sikeres OS-t is fejleszt, amire rajta kivul kevesen kepesek.
"Egyik cég olyan mint a másik (ugyan olyan mocskos mind, Samu, Sony, Apple, stb tökmindegy, ne legyenek illúzióid, lehet, hogy bálnát mentenek"
Abszolut pragmatista a hozzaallasom ehhez a dologhoz. Nincsenek illiuziom. Viszont manapsag annyira divat szidni az Apple-t, hogy ha ez konkret valotlansagok miatt kovetkezik be, akkor nem tudom megallni, hogy ne korrigaljak. Egyebkent szeretem az Apple termekeket, mar 10 eve nagyreszt OSX-t hasznalok es elegedett vagyok. Az iPhone az kevesbe izgalmas szamomra, ha holnaptol megszunne, semmi gondot nem jelentene nekem, reszemre az android is tokeletesen megfelel. A Macek es az iPad viszont mar hianyoznanak. Raadasul nem vedek minden Apple termeket peldaul az iTunest is a pokolra kivanom es sohasem mondtam, hogy az iPhone egy tokeletes termek, vannak hibai.
"Ugyanaz az ARM technológia, GPU-k, akármik. "
Igen, de a Samsung megsem volt ra kepes es most ott tart a helyzet, hogy az A6 a maga 2 magjaval es 1.3GHZ orajelevel jobban teljesit, mint a tobbi keszulekben alkalmazott 4 magos es nagyobb orajelu CPU-k.
"Az AIM együttműködésben a PPC technológiát gyak az Apple igényeire, az ő megrendelésére alakította ki az IBM és a Motorola"
Talan ennek is koszonheti, hogy maig is mennyire sikeres ;)
"Na most hogy áttért az Intelre"
Ez annak volt koszonheto, hogy az IBM keptelen volt normalis fejlesztesi tempot prezentalni a G5-os CPU-kkal. Szerintem igy is eleg sokat vartak. En egyebkent vegigeltem az atallast, volt G4-es gepem is es semmi hatranyt nem lattam, annyira doccenomentes volt. Minden universal binary-ben jott ki, tehat a felhasznalo eszre sem vett semmit.
"Hát ezt félreértetted. Az Apple ment majdnem csődbe a 90-es évek végén."
Ezt felre... Na igen, meglehetosen inkompetens vezetese volt akkoriban az Applenek es bar nem vagyok nagy rajongoja Steve Jobsnak, de el kell ismerni, hogy tenyleg nagy resze volt a felemelkedesben.