"Szerintem egy nem pénzügyi céget jobban jellemez az éves forgalma, az alkalmazottak száma, az állóeszköz nagysága."
Melyekkel a Nokia is olyan sokra ment..."
De az Apple sem azért sikeresm mert neki nincs!
Max ezért van hatalmas likviditása, pénzügyi tartaléka. Amit ha nem fordít innovációra, K+F-re, akkor pontosan úgy jár, mint a Nokia. Márpedig nem igen fordít, lásd IP5. Hát kb ezek az összefüggések.
Plusz. Ha nincs gyárad, akkor nem tudod a gyártósoron a gyártástechnológia fejlesztésével a költségeket jelentősen csökkenteni. Márbpedig a beszállítónak marhára nem érdeke, hogy neked olcsóbban adja ugyan azt a terméket! A mérnökeidnek is nagyjából köze sem lesz a termékhez.
"Melyekkel ugye regen rendelkezett, de megis majdnem csodbe ment... aztan valtoztattak az uzleti modellen es most nagyobb bevetellel rendelkeznek, mint a mindezt birtoklo SEC. Hogy ez sokaig igy fog maradni? Nem tudjuk... de pillanatnyilag az o modszeruk mukodik jobban. Meg aztan a RIM is a csod szelen tancol, gyartokapacitas ide vagy oda."
Ha szar (értsd nem piacképes) a termék, akkor tök mindegy, hogy te gyártod, vagy gyártatod.
Na és ide jó a Nokia példa, attól, hogy ők is egyre inkább Apple-sednek, csökkentik az állóeszközeiket, ugyan úgy xarban lesznek, mert a döglött bolháskutya sem vesz mam már Nokiát!
"Ugy latom nem vetted figyelembe, hogy bizonyos teruleteken tenyleg csucsminoseget ad"
Miben? Tabletekben? Ők is is kb ugyan azt a hw-t rakják ezekbe, mint a telókba, csak nagyobb akksival. Laptop, desktop számítógép? Inkább ezt a területet most hagyjuk.
"Az alkatreszek ara egyertelmu"
Mármint egyértelmű, ha te veszed. Kis játékos, kis tételszám, na ez van fenn a neten. És mit gondolsz milliós tételben mennyi? Ez azért a kínaipiacos "egyj, szok occó" kategórián valszeg túlmutat. Ha Apple megrendelőként megjelensz először is olyan irodába vezetnek be, amiről még az ottani alkalmazottak se tudnak, és kínálnak kávéval miegymással.
"De akar hiszed, akar nem az SGS3 a megjelenesekor ugyanugy $699 volt, mint most az iPhone5."
Akár hiszed, akár nem én is ezt írtam!;D
"Az SGS4 is annyi lesz, ez a hivatalos ara. A magyar mutyizos, szurkeimportalt dolgokat meg hagyjuk."
Ja, mert a hivatalos forgalmazók világrekord árai mérvadóak? Vagy mit vegyünk figyelembe, az amcsi, a nyugateurópai, vagy éppen a koreai árakat. És te pl. mennyiért is vetted? Vagy céges telód van? Esetleg?;D
"A magyar mutyizos, szurkeimportalt dolgokat meg hagyjuk. Ennyi erovel megveszed akar most Svajcban - Apple Store-bol - az iPhone5-ot 160-170k-ert (729CHF) es ha nagyon akarod meg a MwSt is visszakerheted, mely utan 150k korul megvan a vadonatuj keszulek. Na szerintem igy 130k az SGS3, bar ebben lehet, hogy tevedek mivel nem kovetem ezen keszulek arat - sot, egyik keszulek arat sem kovetem ;)"
Vagy kinézel egy csákót magadnak a plázában és leütöd a sarkon, rengeteg megoldás van.:DDD
De azért adott piacon ez mindíg igaz lesz valszeg, hogy SGS3/HOX/XperisS-T átlagára=X, Iphone5 ára=1,4X.
"Egyelore ott tartunk, hogy az Apple CPU tervezes teruleten tobbet tud felmutatni, mint a Samsung."
Ez így ebben a formában kicsit talán erős. Maradjunk annyiban, hogy az Apple által felvásárolt, volt AMD alkalmazottakból álló IC design cég (PS semi) öszedobott egy olyan SoC-ot, amiben a jelenlegi standarnál erősebb (polcról levett technológiát jelentő) memória és GPU egységeket kopiztak be a saját maszkjukba. Ez is egy kicsit pongyolaság, de nagyjából fedi azt a "hihetetlen tudást", amit az A6-csipben az "Apple mérnökgárdája" összehordott.;)
"Elarulom, hogy az Apple mar regota ezen a teruleten "kavar", mivel mar eleg regota szamitogepek gyartatasaval foglalkozik. Olyan cegekkel dolgozott processzorgyartas teruleten, mint az IBM vagy az Intel, melyek mellett legyunk oszintek, az SEC az eltorpul."
Ez a két mondat nagyon ott volt ám! De tudod mi volt a legjobban ott ezekben!?
A múlt idő!!!!
Ja az Intellel max úgy működik együtt, mint te, amikor veszel egy új processzort a PC-dbe, gondolom a te szakértelmedre is számítanak
;D Az AIM együttműködés koporsójába meg ő volt az első aki szöget ütött, köszönet is érte. Az M$ meg is jutalmazta, vásárolt annyit a cégből, hogy életben maradjon. Aztán végül is ment át az Intel platformra. Think different, mi? Faxom!:DDD