• Papichulo
    "hanem hogy drágán (éppen hogy megfizethetően) ad egyedülálló csúcsminőséget. (Kár, hogy nem.)"

Ugy latom nem vetted figyelembe, hogy bizonyos teruleteken tenyleg csucsminoseget ad, mig mas teruleteken NEM szamit draganak. Tudod, MBA, iMac, iPad?!

"nincs olyan cég aki ezeket az infókat kiadja"

Az alkatreszek ara egyertelmu, te is ezekre hivatkozol, amikor az iPhone eloallitasi arat megtippeled - "Apple-nek nem kerülhet 70-nél többe". Ebbol vonod le, hogy az Apple nagyobb haszonkulccsal dolgozik - "ergo nagyobb haszonkulccsal dolgozik". Mi alapjan tudjuk ott megsaccolni a haszonkulcsot es miert nem a tablet-eknel? Double standard? ;)

"Amúgy meg egy SGS3-at megkapsz kb 130-ért, a iPhone 5-öt 200-ért"

Ha jol gondolom ezek a magyar arak... Meg aztan osszehasonlitasz egy vadonatuj keszulek egy arbitralis arat (miert pont 200e?) egy regota barhol kaphatoval. Eleve az iPhone 5-bol hiany van, tobb hetre szallitjak es MO szinte nem is lehet kapni. Masodsorban ennek sohasem volt akkor kiskereskedelmi piaca, mint a Samsungnak, mivel az Apple Store-bol kenyelmesen megveheted a legjobb aron. De akar hiszed, akar nem az SGS3 a megjelenesekor ugyanugy $699 volt, mint most az iPhone5. Az SGS4 is annyi lesz, ez a hivatalos ara. A magyar mutyizos, szurkeimportalt dolgokat meg hagyjuk. Ennyi erovel megveszed akar most Svajcban - Apple Store-bol - az iPhone5-ot 160-170k-ert (729CHF) es ha nagyon akarod meg a MwSt is visszakerheted, mely utan 150k korul megvan a vadonatuj keszulek. Na szerintem igy 130k az SGS3, bar ebben lehet, hogy tevedek mivel nem kovetem ezen keszulek arat - sot, egyik keszulek arat sem kovetem ;)

"Használhat az Apple más cég által tervezett ilyen egységet"

Egyelore ott tartunk, hogy az Apple CPU tervezes teruleten tobbet tud felmutatni, mint a Samsung.

"Az Apple jelenleg olyan területre merészkedik, olyan helyen kavar, ahol ő csak megrendelő. "

Elarulom, hogy az Apple mar regota ezen a teruleten "kavar", mivel mar eleg regota szamitogepek gyartatasaval foglalkozik. Olyan cegekkel dolgozott processzorgyartas teruleten, mint az IBM vagy az Intel, melyek mellett legyunk oszintek, az SEC az eltorpul. Nincs itt semmi mereszkedes, nekik mar ugyanigy gyakorlatuk van ebben.