"Ez szerintem maximalisan szubjektiv... ha neked ez jon le belole, akkor magadban keresd ennek az okat ;)"
Az APPLE-n kívül a másik legfontosabb géniusz stratégia a 3 F alkalmazása (FEEL – érez, FELT – érzett, FOUND – rájött) Ha egy vásárló elpanaszolja, hogy mennyire drágának tart egy terméket, a géniusznak a következő szerint kell válaszolnia: „Megértem, hogy drágának találja a terméket, én is így éreztem, amíg rá nem jöttem, hogy mennyivel jobb a benne lévő szoftver, ami megéri a pénzét.” No comment
"Most oszinten, szazszor megcafolt hulyesegeket legalabb NE! A Galaxy Note 10.1-en tobb a haszna a Samsungnak, mint az Apple-nek az ugyanolyan aron adott iPad-en..."
Ezt egyedül a cégek tudnák megmondani, ezért is írtam feltételes módban. Minden esetre jelzésértékű, hogy pl az Iphone ára kb 40%-kal magasabb a kategóriába tartozó társainál, de a szétszedéskor benne talált alkatrészek összértéke sem túl magas. Persze nem tudhatjuk a járulékos költségeket, hogy egy SoC ami a gyártási költségen kívül pluszban nem kerül semmibe a Samunak, azt mennyiért vesztegeti a vetélytársának.
"A mondatod elso fele is baromsag..."
Értem. És most mit csináljak, szégyeljem magam, legyek depi? Amúgy valami konkrétum, esetleg?
"Ez egy non-sequitur! Ki zsarolna kit es miert?"
Szerintem létezik egy bizonyos status-quo a Samu és a TSMC között. Az Applevel való szorosabb együttműködést a Samu ennek megsértéseként ítélheti. Ennek következtében pl. akár ajánlatot tehet a Qualcommnak arra, amit a TSMC nem fogadott el, így ők elvesztik ezt a fontos ügyfelüket, egyrészt. Ezen kívül egy csomó módon gyengíthetik a piacon, de ez egy időigényes kötélhúzás, amíg "meggyőzik". Másrészt a TSMC a Samsunghoz képest egy törpe, ha elkezdenek harcolni ellenük, akkor egyszerűen felvásárolja, keresztül gázol rajta. A TSMC vezetője pont erre célzott, kiscégnél iszonyatosan vigyázni kell az egyensúlyozásra, mert bedarálják a nagyok.
"az Apple SoC csipben is levő memória egységek a Samsung által bejegyzett termékek" LINK1
De mindjárt megkeresem azt a cikket is, amiben szétszednek atomjaira egy iphone-t (mondjuk lehet, hogy csak egy 4-est) és a szétvágott SoC-on a memória egységek mellett ott a Samsung logo!