Archenemy#15
Én megvettem, és rohadt jó szerintem, hozza a régi hangulatot nagyjából. Pár dolgon egyszerűsítettek, ami talán nem mindenkinek tetszik, más részről viszont vannak, amik bonyolultabbak (bázisnál a kiásás, épületek optimális elhelyezése power figyelése, researchnál/engineeringnél az, hogy meglegyen minden anyag, szatellitek, panic level, foundry upgrade-k, ilyesmik. Vagy hogy nem lehet szétgránátozni mindent, mert akkor nem tudsz mit hazahozni, ez is jópofa.).
A taktikai harcban vannak azért idegesítő dolgok, amik nem olyanok, mint régen, tehát ha megpillantasz egy alient, az azonnal (hiába a te köröd van) fedezékbe szalad. Csak akkor kurva idegesítő, ha nincs neki közeli fedezéke, csak a megpillantó emberedhez viszonylag közel. Ekkor instant odaszalad, te persze már nem tudsz mit csinálni, hiszen akkor léptél, ő köre jön, lelő. A reaction fire is elég használhatatlannak tűnt, nincs proximity gránát, ilyesmi. De ezzel együtt sem rossz igazából.
Nekem a túlanimált alienek is tetszettek, "thin man" zseniális pl. de jók az interrogation jelenetek is, meg minden. Szóval nekem teljesen pozitív élmény volt, a sok afterlight meg aftershock után kifejezetten jó ufo feldolgozás.