• Papichulo
    #70
    "Nem értem, ezt a tartalomfogyasztás. Miféle tartalom? Miért hiszi azt mindeki, hogy az emberek állandóan a neten akarnak lógni...?"

    "És mil olyan funkciója van egy tabletnek, amit nem tudott egy laptop vagy okos telefon? Attól, mert máshova van belőve a képernyőmért/tömeg, hadd ne essek hasra..."

    Mondok egy ket egyszeru peldat, ami miatt en imadom a tablet-emet.

    Az elso, hogy reggel felkeles utan (vagy akar este tv-nezes kozben) szinte mindent meg tudok csinalni az agyambol. Ha jon egy email, akkor csak pittyen egyet az iPad es 2mp mulva mar nezem a levelemet - nem kell odaulni a desktop gephez, vagy nyitogatni egy notebookot, esetleg bootolasra varni. Ugyanez instant messaging szempontjabol, vagy ha csak gyorsan valamit meg akarok nezni a neten. De nekem sokszor van olyan is, hogy filmnezes kozben mondjuk jatszok valamit a gepen, egyszeruen csak nyomkodva a kepernyot, nekem ez pozitiv.

    Masodik peldam a mostani hetvege, amikor lementunk egy baratomhoz a Balatonra. Fel sem merult bennem, hogy tobb kilos notebookot vigyek, amikor mindenre eleg volt a tablet. Leveleket meg tudtam nezni, skype-on folyamatosan voltam, de emellett tudtam peldaul remekul olvasni es meg a toltot sem kellett vinnem, mivel 10 orat siman kibir a keszulek egyetlen toltessel.

    Szamomra ilyenek miatt nagyon bejott a tablet es sokmindenre hasznalom, de persze van jopar terulet ahol nem lehet kivaltani vele egy desktop/notebook gepet. Ezert egy pillanatig sem allitottam, hogy mindenre jo, azonban az sem veletlen, hogy az AA es az UA peldaul ezzel szereli fel a pilotait EFB feladatra vagy, hogy jopar iskolaban/korhazban hasznalnak ilyet es vegul az sem, hogy tobb tizmillio peldanyban adott el mar csak az Apple belole es hogy jopar mas piaci szereplo is ugrott a dologra az Apple sikere lattan.