• mousee
    #61
    Nagyon off, de szeretnélek egy picit korrigálni vega témakörban.
    Maga a vega táplálkozás nem egészségtelen, ha rendesen össze van rakva az étrended, odafigyelsz a megfelelő vitaminokra, ásványi anyagokra, és ezek egyensúlyára. Amiben egyetértek az az, hogy csak simán a húsevés (esetleg egyéb állati származékok) elhagyása, és eszem amit találok viszont tényleg egészségtelen.

    Én lassan hatodék éve simán megvagyok hús nélkül, rendszeresen sportolok, odafigyelek arra, hogy mit eszem, és a fogaim is rendben vannak :)

    Amit viszont csak javasolni tudok az embereknek az tényleg az, hogy ha tehetik, akkor házilag nevelet, és levágott állatokat egyenek, mert amit ipari módszerekkel állítanak elő (ami ott folyik, az nem nevelés), az rohadt egészségtelen. Ne akard megtudni hogyan készül a legtöbb konzerv/felvágott. Nem is beszélve a hozzáadott több tonna adalékról és ízfokozó szemétről.

    A gyümölcsös/zöldséges rész is jogos sajnos, én ezért vásárolok piacon, helyi termelőktől. Lehet hogy picit drágább, de az íze, az állaga teljesen más, mint a nagy áruházakban kaphatóké, simán megéri a felárat (nekem).

    /off