• mousee
    #51
    Itt szerintem inkább az a kérdés, hogy mi olyan funkciót tud egy laptop, amit egy tablet nem, és a nagyátlag használja is nap mint nap.

    Mire használnak ma legtöbben egy asztali gépet, vagy laptopot? Facebook, youtube, böngészés, levelezés, fórumozás, játék, zenehallgatás, videónézegetés, esetleg szerkesztés, kreatívkodás képekkel, néhány office doksi szerkesztése. És szerintem ezzel most egy elég nagy kört lefedtem.

    Ezt egy iPad2-vel ma már nagyon kényelmesen megcsinálod, ha ezer évente pedig többet akarsz gépelni rajta, akkor veszel hozzá egy dokkolót billel, és keziccsók.
    De cserébe legalább könnyű, bármikor magaddal viszed bárhova, sokáig bírja akksiról, töredékét fogyasztja egy asztalinak, vagy laptopnak, tizede annyi gond van vele mint egy átlag géppel.

    És jelenleg ez egy rohadt nagy piac. Természetesen nem fogja teljesen kiszorítani a PC-t még egy darabig, mert vannak dolgok, amiket egyértelműen könyebb PC-n csinálni, mert nem mindenhol kényelmes a tapicskolós vezérlés, és szükség van teljesítményre. Viszont az a piac jóval kisebb, mint a fenti.