Rotcsa#3
Nagyon jó kis cikk volt! Ami a műszaki fejlődéssel történő társadalmi és egyéb problémák megoldását illeti, szerintem is tévút. Az ember egy olyan lény, amit nem megfogható dolgok is vezérelnek, pl érzelmek, gondolatok, stb, ezért nem lehet ennyire kizárólagosan anyagi szintre süllyeszteni ezt a problémát.
Itt egy nagyon jó kis kérdés: Együtt kell-e járnia az erkölcsi, szellemi, fejlődésünknek a technológia-fejlődésével? Azaz,a mi esetünkben:Fennmaradhat-e egy társadalom úgy, hogy már nukleáris fegyverei vannak és nem az emberi érdeket, hanem anyagi (pénzbeli) és egzisztenciális(politikai, gazdasági, stb) javakra épülő rendszert hoz létre, melyben a fejlettség mércéjét ezen dolgok felhalmozásának mennyiségéhez köti? Ha abból indulunk ki, hogy -esetlegesen létező- más civilizációk a galaxisan ugyan ezeken a dolgokon mentek keresztül, ugyan ez a kérdés jelenik meg: Ha már mi képesek vagyunk elpusztítani egymást ide s tova a 20000 évünkkel , akkor ők, hogy maradhattak fenn ilyen sokáig? Szerintem csakis az erkölcsi fejlődéssel lehetséges ez. Ha csak azt nézzük mindig, hogy hogy juthatok előrébb a másiknál, valamint, hogy miként uralkodhatok felette, az ahhoz vezet, ami most van....
Látom,lentebb az oktatásról is írtok..
Itt egy jó kis cikk, ajánlom mindenkinek: A hiba nem az ön gyermekében van...
Szerintem ez így, ahogy most van, nem jó. Inkább munkavállaló-képzés, mint tudás átadás.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy az életkori sajátosságokat semmibe veszi...
A bilogia-szerint teljesen elfogadott az, ha egy lány 10 évesen menstruál először. Az is, ha 12. Az is, ha 14. Ha 16 évesen, az sem baj.
A szellemi fejlődéssel ez nem így van: Ha egy gyerek nem bír ki 40 percet egy órán 10 évesen,-mert még életkorából fakadóan képtelen egy normális 10 éves félóránál többet koncentrálni- akkor már megy a panasz a szülőnek, meg intő, meg elégtelen, rossz diák, nem hagyja a többit, stb....
Teljesen alárendeljük az életünket a felgyorsult világnak és nem hagyjuk a gyereket gyereknek, a kamaszt kamasznak lenni, ez által felnőtté válni sem!