• Rotcsa
    #26
    Nem feltétlen a fogyasztói társadalomról szól Mint a nevében is benne van, a tőkés(capital) réteg  anyagi lehetőségeinek a kihasználására épül, amelyet a fogyasztói társadalmon keresztül valósít meg. "A piacot szabályzó láthatatlan kéz" egy nagy baromság, mert így önmagában azt feltételezi az egész, hogy a fogyasztó a szükségleteinek és anyagi lehetőségeinek mérten a legjobb arányú jószágok beszerzésére törekszik, ami az ár/érték arányt illeti.  Ez egy nagyon -ahogy műszaki nyelven mondják- laboratóriumi dolog, ideális körülményeket feltételezve.
    Akkor még nem gondolták, hogy majd egy egész üzletág épül arra, hogy azt vedd meg, ami a gyártó szerint neked a legjobb és hagyd figyelmen kívül az ár/érték arányt. A marketingre gondolok itt ezalatt.
    Amiért ez kialakult, az is csak az alacsony globális erkölcsiségünknek tudható be. Az értékek mértékét az anyagiak felhalmozásában látjuk-azaz látják a cégek- és ily' módon pont ők azok, akik a tiszta versenyt befolyásolják, már ami a fogyasztói réteg által mozgatott kereslet-kínálatot jelenti. Gátlástalanul a profitra törekszenek és mossák az emberek agyát a reklámokkal. A legnagyobb átverés az, hogy azt hiszik az emberek, a cégek érdeke, hogy tele legyenek dumálva a fejek. Pont, hogy nem!
    A tudatos érvek ellen védekezhet a tudat, de a tudatalatti befolyások ellen nem.

    Anno a Coca-Cola mozis akciói voltak olyanok, hogy moziban a szemnek és tudatnak felfoghatatlanul rövid időre vágták be a kólás üveget, majd a film végén mindenki ment kólát inni. Pont ezt a célt szolgálják az út szélén elhelyezett reklámtáblák.
    Gondoljatok bele, ki az a hülye, aki azt gondolja, hogy egy 100-120 km/h-s sebességgel nagy forgalomban haladó és vezetésre koncentráló járművezető-vagy akár az utas- érdemben értelmezni tudja a mellette épphogy, csak egy-egy pillanatra elsuhanó hírdetéseket? Az agy sokszor fel sem fogja, de a tudatalatti igen.
    Vagy pl: bejön a fiatal, erős testalkatú férj a jól berendezett hálószobába, kint süt a nap, eszik a reggelit, szól egy szép zene, bejön a kisgyerek is, kint szép zöld a fű, kég az ég, (az Rtl meg 2. :D :D bocs, nem hagyhattam ki:P), boldog családi élet.
    Ééééés: Isszák a Douwe Egberts-kávét!!!!!  Itt a kutya elásva! Nem arról szól ez az egész, hogy milyen finom az a kávé és el akarják neked adni. Nem ezt akarják eladni, hanem a boldog harmónikus idillt! És meg is fogja venni sok szerencsétlen, mert ha  majd meglátja a kávét, egyből előjön a tudatalattijából a boldogság-képzet, mert ezek ellen így nem lehet védekezni!

    A bankrendszerről:
    Ez az egész résztartalékra épülő fedezetrendszer a társadalmi felemelkedésünk útjában álló rákfene!
    Az lenne normális esetben egy bank szerepe, hogy hidat képezzen a pénzzel rendelkezők és kevésbé tehetősek között!
    Ezt így jelen formában szinte csak a takarékszövetkezetek teszik. A bankok pedig értéket lopnak. Pl: házat, autót, stb....
    Mert az, hogy odaírják (a szó szoros értelmében ) a hitelből levont fedezet különbözetét a számlámra, az nem munkából megtermelt pénz. Hanem csalás. De igény van a hitelre és belekényszerült a társadalom még akkor, amikor elkezdődtek a nagy kalandozások, hódítások a középkorban, ezért legalizálták. Ez a legvadabb dolog a kapitalizmusban, szerintem!! Sokan áldozatául is esnek. Emiatt van az, hogy senkinek sem lehet jó, mert valakinek szívnia kell ahhoz, hogy pénz egyáltalán létre jöhessen.
    Gondolok itt:Régen:Adósság=pénz. Ha valahol, akkor először itt kell belenyúlni a rendszerbe. És lehetséges is:
    Ezt nézd majd meg:  Állandó jövedelem kortól függetlenül, alanyi jogon mindenkinek!!!!
    Így is létezhetne egy társadalom. :))

    Picit fucsa ez a beszélgetés, mert szerintem 90%-ában egyet értünk a dolgoknak és mégis úgy tűnik, mintha ez egy vita lenne :D:D